Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
1
787

Atcerējos vienu recepti, pēc kuras krievu laikos taisīju čeburekus. To bija man parādījis kāds dienvidu republiku pavārs. Receptē bija malta lielopu gaļa. Šoreiz man izdevās nopirkt no vietējā zemnieka labu jaunlopa gaļu.

No kauliem vāru buljonu... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
1.

No kauliem vāru buljonu, liesumus samaļu. Tālāk seko bildēm.

Mīkla pavisam vienkārscarona... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
2.

Mīkla pavisam vienkārša. Uzsildu bļodā 300 gr piena, piesijāju 2 glāzes miltu, pievienoju tējkaroti cukura,  tējkaroti sāls, puspaciņu sausā rauga, ar koka karoti visu sakuļu, pārkaisu ar miltiem, apsedzu ar dvieli un nolieku siltā vietā.

Notīru un sakapāju palielu... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
3.

Notīru un sakapāju palielu sīpolu

Sviestā apcepu sīpolu līdz... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
4.

Sviestā apcepu sīpolu, līdz tas kļūst mīksts, nevis brūns.

Pievienoju malto gaļu Cepu... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
5.

Pievienoju malto gaļu. Cepu, nemitīgi ar dakšIņu maisot un spaidot, lai nesacepas lielos kunkuļos.

Gaļa vienmērīgi apcepusies... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
6.

Gaļa vienmērīgi apcepusies mazliet brūna, pievienoju sāli pēc garšas, melnos maltos piparus un nedaudz pētersiļu un seleriju zaļumus. Zaļumus vēl atvedu no dārza, siltajā laikā tie vēl zaļo.

Te esmu notīrījusi un uz... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
7.

Te esmu notīrījusi un uz smalkas rīves sarīvējusi vienu svaigu kartupeli.

Rīvētais kartupelis ir... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
8.

Rīvētais kartupelis ir obligāta sastāvdaļa pie gaļas šajā receptē. Intensīvi maisot, piecepu kartupeli. Tas piesaista visu lieko šķidrumu un taukvielas. (Tā kā jaunlopa gaļa ir liesa, vienīgā taukviela ir sviests). Pildījums gatavs, izlieku šķīvī, lai padziest.

Mīkla jau uzrūgusi... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
9.

Mīkla jau uzrūgusi. Pievienoju pusglāzi kefīra, vēl tējkaroti cukura, izjaucu vēlreiz ar karoti.

Tagad pievienoju miltus un... Autors: rasiks Mani čebureki
Autora bilde
10.

Tagad pievienoju miltus un mīcu ar rokām. Miltus jāpievieno tik daudz un jāmīca, lai mīkla pastingra un nelīp pie rokām.  Vizuāli tagad vēl neuzrūgušas mīklas daudzumam jābūt vienādam ar pildījuma daudzumu. Piesedzu ar dvieli, lai mīkla vēlreiz uzrūgst.

1
787
Citi šī autora raksti:
Lasi vēl labākos rakstus:
komentāri [33]

Lai komentētu, Tev jāreģistrējas!

Reģistrēties
vai ienāc ar:
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 22.12.15 18:15
17
0
Izskatās garšīgi
aniii7 avatars
Medaļa Karalisks ziedsMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Maska
  aniii7 22.12.15 18:17
13
0

Mmm gardums, vajadzēs izmēģināt

ezkins avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Admins iesakaMedaļa Admins iesaka
  ezkins 22.12.15 22:07
12
1

Noteikti, ka garshiigi. Par kartupeli nezinaaju, paldies

franculicejs avatars
Medaļa SpoksMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas doma
  franculicejs 23.12.15 12:34
9
0

Izskatās kā čebureka un belaša krustojums, bet tas jau vienalga, galvenais, ka labi garšo. 

Ziggyy avatars
Medaļa JubilārsMedaļa RecidīvistsMedaļa Nostradams
  Ziggyy 15.02.17 12:53  
9
0
SUPER, UZSITI APETIITI, JAAIET PAVEEDINAAT LEDUSSKAPIS!!!
rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Rainis
  rasiks 30.12.15 17:28
9
0

atbildot uz yono komentāru " Kvartālu tālāk uz Birznieka-Upīša ielas bij v... " Kakao bija vienmēr karsts un vēl bija ļoti gardi pončiki ar biezpiena pildījumu.  

franculicejs avatars
Medaļa SpoksMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas doma
  franculicejs 29.12.15 19:48
8
0

atbildot uz rasiks komentāru "Man pašai pēc lieliem gaļas pīrāgiem izskatās. ... " ...sens tik sens bij tas laiks...sens tik sens, atceros tos laikus ar smaidu. 

Misters komenteetaajs avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa SpoksMedaļa Dienas joks
  Misters komenteetaajs 22.12.15 20:11
8
0
Mmmmmmmmm
SAMSS avatars
Medaļa ZeltrocisMedaļa Zoles recidivistsMedaļa WADA laborants
  SAMSS 15.02.17 18:36
7
0

  

Soul Eater avatars
Medaļa Sponsora favorītsMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Sponsora favorīts
  Soul Eater 28.12.15 14:02
7
0
Super! Laika ietilpīgs darbs, bet gala rezultāts izskatās fantastiski.
rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Rainis
  rasiks 28.12.15 12:13
6
0

atbildot uz franculicejs komentāru " Izskatās kā čebureka un belaša krustoju... "

Man pašai pēc lieliem gaļas pīrāgiem izskatās. Otrā dienā pārgriezti uz pusēm sildīti tosterī arī mazbērniem garšoja, nebija tikai  tik kraukšķīgi.  Svarīgi, ka eļļas  aiziet maz. Belašos liek jēlu gaļu un tie ilgāk jāvāra lielā eļļas daudzumā. Nekur tik garšīgus belašus neesmu vairāk ēdusi kā krievu laikos Marijas-Dzirnavu ielas stūrī pīrādziņu bodē, kur tos uz vietas vārīja. No darba vienmēr pēc tiem skrējām.

PNPAPN@speles avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas domaMedaļa Dienas joks
  PNPAPN@speles 22.12.15 23:30
6
0

Izskatas garshigi .

sapals74 avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa Burvju klana biedrsMedaļa Recidīvists
  sapals74 15.02.17 21:30
6
0

  

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 22.12.15 23:28
5
0

Vai man tas vienīgajam ienāca prātā: no kuras dienvidu republikas valsts ņēmi? Ukrainas? No kaukāza valstīm? No centrālāzijas? Gribu tīri intereses pēc uzzināt.

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 22.12.15 22:16
7
2

  

Anonīms
uoopis 23.02.18 18:44
4
0

atbildot uz rasiks komentāru "Man pašai pēc lieliem gaļas pīrāgiem izskatās. ... "

Nu ļoti garšīgi čebureki bija Matīsa tirgū, bet tas bija tad, kad āboli uz 8martu maksāja 4rubļi kilogramā. Tādi karsti, jo gatavoja uz vietas, no gaļas un sīpolu pildijuma piloši.....mmm  Bet varbūt tā ir tikai nostaļģija, jo tupot aiz letes un to savu ābolēnu tirgojot, pie reizes kādu grempeli iemetot, zakuska bija uz urrā.

pūkainīts avatars
Medaļa RecidīvistsMedaļa ZebraMedaļa Žurnālists
  pūkainīts 09.02.18 06:15  
4
0
Ar čeburekiem jau tāpat kā ar plovu - katrā mājā sava recepte. Man vairāk pie dūšas iet variants no plānas bezrauga mīklas ar pildījumu, kas veido čebureka iekšienē gardu buljonu. Tādus atminos no savas bērnības. Bet pildījums ar gatavu gaļu un kartupeli ir tā vērts, lai izmēğinātu.
rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Rainis
  rasiks 28.12.15 14:08
4
0

atbildot uz MissIeva komentāru " Super! Laika ietilpīgs darbs, bet gala ... " Ja nebūtu  jāfotografē, stundas laikā var tikt pie ēšanas.  

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Rainis
  rasiks 23.12.15 09:41
4
0

atbildot uz Lords Lanselots komentāru " Baigā kārumniece esi    ... " Citu labā cenšos.

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu superrecidivistsMedaļa Krustvardu recidivistsMedaļa Rainis
  rasiks 22.12.15 23:31
4
0

atbildot uz martnogo1 komentāru " Vai man tas vienīgajam ienāca prātā: no... " No Azerbaidžanas.