Sastāvdaļas:
2 kg cūkas šķiņķa
3 vidēja izmēra paprikas
2 burkas Spilvas tomātu mērces
Liels sīpols
Skābais krējums
Etiķis
Vīns
Buljona kubiciņš
Graudu pipari, lauru lapas, anīss, sāls, pipari, malta saldā paprika, asā paprika, kumīns, ķimenes, Kajennas pipari
Sagriež gaļu kubiciņos, aptuveni pusotru cm līdz 2 cm biezumā. Taukus nogriež nost.
Iemarinē gaļu uz 2h sālī, piparos un maltajā paprika. Viegla marināde, bet pēc pieredzes prasās papildu garšiņa.
Liek gaļu uz pannas, šoreiz divos piegājienos, jo nepietika vietas uz pannas. Galvenais ir gaļu apbrūnināt.
Paralēli sagriež 3 vidēja izmēra paprikas un apgrilē kārtīgi uz pannas. Šoreiz bija iedvesma šīs paprikas iemarinēt vienkāršā etiķa marinādē. Uzvāra etiķi ar garšvielām pēc izvēles (ņēmu graudu piparus, lauru lapas, anīsu) un aplej papriku. Pievieno sagrieztu sīpolu un atstāj uz brīdi burkā.
Pēc tam masu sablenderē un tur gatavībā.
Kad gaļa uz pannas apcepusies, apcep uz pannas garšvielu mix – malta saldā paprika, asā paprika, kumins, ķimenes, sāls, pipari, Kajennas pipari.
Gaļu liek katlā, garšvielu pannā pielej nedaudz ūdens un pārlej visu uz katlu. Pievieno ūdeni, buljona kubiciņu, vīnu un sautē. Pievieno blenderēto paprikas mērci. Pēc aptuveni stundas pievieno divas vidējās burkas ar tomātu mērci un pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas. Sautē vēl stundu, pēc tam pārbauda, vai gaļa ir pietiekoši mīksta. Beigās pievieno skābo krējumu.
Ja mērce ir par šķidru, var pievienot samaisītus miltus un ūdeni.