Lielisks deserts, prasa daudz pūļu, manuprāt, diezgan skaidrs kāpēc šāds nosaukums.
Krītošais jumts26
5-6 personām ( iesaku tomēr ņemt lielākus daudzumus)
Krēms:
100ml saldais krējums,
1/2 Vaniļas pāksts,
15g cukurs (1 ēd. K),
50g baltā šokolāde,
110ml saldais krēums,
Mērce:
100g zemenes,
50g avenes,
10g cukura (2 tēj. K.)
Cepumi(6):
60g sviesa,
40g pūdercukura,
5g jeb tējkarote mandeļu miltu,
1 olas dzeltenums,
107g milti,
Liek uz plīts saldo krējumu (100 ml) un pievieno vaniļas pāksti, kura ir uzšķērsta un ielikta iekšā ar izskrebināto melnumu katliņā. Kad saldais krējums tik tikko sāk vārīties, ņemam nost un lejam caur sietu traukā, kur ir viena karote cukura un baltā šokolāde salauzta gabaliņos.
Kad masa kļuvusi viendabīga, šokolāde izkususi, lejam aukstu saldo krējumu klāt (100ml) un samaisam.
Liek ledusskapī uz 1 h.
Ja Tev nav madeļu miltu, tad aplej mandeles ar karstu ūdeni, nogaidi un nolobi miziņu.
Nosusina mandeles.
Samaļ kafijas dzirnaviņās. Milti gatavi, vajadzēs 1-2 ēd. k.
No palikušajām mandelēm gatavojam marcipānu, tā priekš sevis... :D Miltiem pievienojam pūdercukuru un puskorķīša kaut kā alkoholiska (pēc garšas).
Marcipāns priekš sevis gatavs. Turpinam...
Veido maximas jumta mīklu. Sajauc sviestu, olas dzeltenumu, pūdercukuru, mandeļu miltus. Iesijā parastos miltus un mazlietiņ samaisa, nepārmīca. Mīkla var mazliet lipt pie rokām.