Pamēram misas blīvumu pirms rūgšanas un pirms pudeļošanas. Pēc tā varēs izrēķināt alkohola daudzumu.
Uzliekam hidroslēdzi un raudzējam 2 nedēļas pie 15C–24C grādiem.
Pamēram misas blīvumu pirms rūgšanas un pirms pudeļošanas. Pēc tā varēs izrēķināt alkohola daudzumu.
Uzliekam hidroslēdzi un raudzējam 2 nedēļas pie 15C–24C grādiem.
PUDEĻOŠANA:
Ar joda un ūdens maisījumu rūpīgi dezinficējam pudeles, korķus, trubiņas, rokas u.t.t. ar vienu vārdu sakot visu, kam būs saskare ar alu.
Katrā pudelē ieberam tējkaroti cukura (bez kaudzes), jeb iemetam mazo cukurgraudiņu. Tas vajadzīgs, lai alum būtu gāze.
Lejam pudelēs.
Korķējam ciet.
Nedēļu noturam pie 15C–24C grādiem, lai alus „uzgāzējas”.
Pēc tam prom uz pagrabu vai ledusskapi vēl vismaz nedēļu nogatavoties. Jo ilgāk stāvēs, jo gardāks paliks...
Paldies par uzmanību
diezgan labi uzrakstīts. no sākuma domāju, ka būs pēdējā huiņa, bet var redzēt, ka ir pieredze. tikai viena piebilde - cukurs nav tikai gāzei, cukuru pārraudzējot, rodas gan gāze CO2, gan spirts. tā kā beigās tam alum būs lielāki grādi, nekā nomērīji.
Mani tā procedūra biedē. Un ja nu kaut kas noiet greizi tad visa tā ķēpa un mēneša gaidīšana kaķim zem astes. Iztikšu ar kvasiņu no maizes. Tas ir ātrāk un arī garšai nav ne vainas.
Hell... lētāk aiziet uz veikalu un nopirkt jau gatavu. Bet, ja tiešām luste kādrreiz aliņu uzbrūvēt, tad labāku pamācību diez vai atradīsi.
Ļoti iespējams, ka no tā visa sanāk labākais alus pasaulē, bet diemzēl es jau sen būšu nosprādzis bez alus, kamēr viņš būs gatavs.
istenībā sanāk īstais kvass(ļoti garšīgs), bet ja raudzē tad iegūst alu. tā ka šitā arī laba kvasa recepte