Gatavoju rosolu lieldienām .
Gatavoju rosolu lieldienām .13
Vāram tupeņus ar visu mizu un burkānus. Nepārvāram, bet izvāram cieti vārītus, lai ir stingrāki.
Sagriežam mazos kubiciņos sastāvdaļas -
Kartupeļus
Burkānus
Olas (Zinu, ka daži saspaida olu dzeltenumu un sajauc to ar majonēzi un vēl citi rīvē olas, tomēr sagrieztas garšīgākas).
Desu
Sajaucam sagrieztās sastāvdaļas.
Nolejam no zirņiem škidrumiņu ( :D Es izdzēru 2 glāzes - tīri garšīgs).
Jaucām klāt zirņus.
Samaisam.
Sīki sagriežam marinētos gurķīšus (Man jau piegriezās griezt un vairs nekādas konsitences nebija). Un liekam klāt.
Es lieku klāt nedaudz svaigu gurķi (Citi liek ābolu vēl citi liek sīki sagrieztu sīpolu. Man gan īsti nepatīk tas ābols, bet, ja ir attiecīga šķirne, tad man arī garšo, ja rosolam klāt ir ābols.
Iepriekšējo reizi , kad taisīju rosolu es pieliku vārītus pētersīļus klāt un arī ļoti garšīgi sanācā. Vēl cits, kā vecajā receptē rosolam liek klāt siļķi vai kādu labāku gaļas gabaliņu. Man gna tā negaršo, lai gan tikai vienu reizi tādu rosolu ēdu ar siļki un āboliem klāt.
Rosola majonēze + Skābais krējums 50:50 kā kuram patīk, citam tik majonēze, citam krējumiņš, citam abi, bet savādākās proporcijās.
Majonēze + Krējums