Esiet sveicināti, piedodiet, ka tik ilgi nav nekas publicēts. Nevarēju saņemties mest sev ar izaicinājumu pagatavot kaut ko mazliet sarežģītāku par vistas zupu vai kotletes izcepšanu.
Kaut kāds aukstums un sniegs parādījies mūsu ikdienā un, ja gribas mazliet ilgāk pasildīties pie plīts, tad šis varētu būt tas ko padarīt kādā brīvākā dienā.
Tiem, kam nepatīk trauksme virtuvē, tomēr iesaku izvēlēties taisīt pildītas kartupeļu pankūkas, jo mirklis, kad esi pūlējies sataisīt cepelīnus un liek šos ūdenī, nezinot vai kartupeļu apkārtne spēs noturēties kopā ar gaļu ir visai nervozs process. 😄
9 (deviņiem, atkarīgs no plaukstu izmēriem) cepelīniem nepieciešamās sastāvdaļas:
kādi 15 kartupeļi
400 gr. liellopa maltās gaļas
ola
cūkas cauraudze ap 200 grami
mērcītei daži sīpoli
ķiploks
citrons - pret zilēšanas pasākumam
kartupeļu ciete
garšvielas - muskatrieksts, melnie pipari, smaržīgie pipari, lauru lapa, sāls, pārpalikušās sīpolmizas