Ensaladilla Rusa jeb baigi daudz kartupeļu..8
194
0
Sveiki! Šodien parādīšu Jums, kā uztaisīt ļoti populāros salātus Spānijā- Ensaladilla Rusa. Salātu pagatavošana ir vienkārša un nav nepieciešamas nekādas īpašās sastāvdaļas, kuras būtu jāmeklē pa pusciema bodēm visas dienas garumā. Šiem salātiem ir vairākas versijas- bet mana mīļākā versija ir šī. Būtībā šī recepte ir radusies tāda iemesla dēļ- kur likt vakardien vārītos kartupeļus? Spāņi vakardienas kartupeļus brokastīs necep- kā to dara letiņi, bet gan taisa salātus. 😄 Es gan konkrēti šīs dienas "parādei" neizmantoju vakardienas kartupeļus, bet gan izvārīju svaigus.
Autora bilde
Tātad ko vajag? Es taisīšu krietnu bļodu un tad nu arī visu tā pavairāk- man ir 2,5kg kartupeļi, 12 olas ( 1 gan man izdiedelēja suns 😄), 2x 200grami tuncis eļļā, 70 grami- jeb sauja- zaļās olīvas bez kauliņiem, puse no parastā baltā sīpola, viens svaigs burkāns, maza izmēra sarkanā paprika, 700grami majonēze, sāls un melnie pipari.
P.S. Fērbis atkal klāt..
Autora bilde
Liekam olas aukstā ūdenī un pielaižam katlam uguni.
Reklāma
Autora bilde
Kartupeļus NOMIZOJAM, šite nebūs nekāds gaļas rosols ar nemizotiem vārītiem kartupeļiem. Bez mizas vārītiem kartupeļiem ir savādāka garša kā ar mizu vārītiem. Tātad- nesabojājam salātus un nomizojam. Liekam aukstā ūdenī un arī pašaujam uguni katlam apakšā.
Autora bilde
Cik ilgi jāvāra olas, lai tās būtu cieti vārītas? Tikko ūdens sāk vārīties- uzņemam 8 minūtes. Vairāk nevajag.
Autora bilde
Pagājušas 8 minūtes. Nolejam no olām karsto ūdeni un uzlejam aukstu.
Reklāma
Autora bilde
Olas atdzisušas, nolobam (var arī nomizot- tas kā katram patīk labāk 😄 ). Sarīvējam olas uz rupjo rīvi bļodā- kurā taps salāti.
Autora bilde
Kartupeļi izvārījušies mīksti, nokāsti un uzlikti uz šķīvja atdzist. Kartupeļiem ir jābūt aukstiem- tāpēc labi der vakardienas kartupeļi.
Autora bilde
Tuncim notecinam eļļu.
Reklāma
Autora bilde
Sagriežam smalki pussīpolu, smukās ripiņās olīvas, pusi no mazās paprikas ( ar papriku nevajag aizrauties, to vajag tikai nedaudz garšas niansei ), svaigo burkānu nomizojam un sarīvējam smalkos, garos "matiņos".
Autora bilde
Bļodā, kur sarīvētās olas- beram klāt sagriezto papriku, sīpolu, olīvas un sarīvēto burkānu un notecināto tunci.