Vakar savā vietējā veikalā nopirku ļoti svaigu Laimas aveņu zefītu. Lieku divus bumbuļus bļodā, kur jau gaida vecajās Straumes kafijas dzirnaviņās saražotā pūdercukura divi malumi. Kad zefīrs saplucināts un ar pūdercukuru samīcīts, pievienoju tējkaroti svaiga sviesta. Samīcu līdz masa ir pavisam vijīga kā mīksts plastilīns un pie rokām nelīp.
Iekārtoju darbošanās vietu uz tīras paplātes, lai pārāk daudz nav atbirumu jāsavāc pa galdu un grīdu. Pūdercukuru te lietoju gluži kā miltus - pakaisu virsmu pirms rullēšanas un arī rullīti. Masa ir tik vijīga, ka uzliekot aplīti ar izgriezto vidu uz rausīša, to var viegli pierullēt, vai ar pirkstiem pielīdzināt. Beigās vēl piegriežu maliņas un paroboju. Šādā darbiņā būtu jāiesaista bērnus. Viņiem noteikti ideju vairāk kā omei.