Medus rauši ar ziemassvētku garšvielām būs īstā reizē, lai sāktu sajust svētku tuvumu. Tādsu iemācījos cept no savas mammas, tos vienmēr cepu arī es pirmssvētku laikā. Piedāvāju arī Jums šo vienkāršo recepti. Kāds teiks, ka tie ir mafīni, vēl kāds, ka kēksi. Man tie ir medus rauši.
Cepam medus raušus10
Glāzi medus, 0,5 glāzi cukura un 150 gr sviesta karsēju bļodā, pievienojot pusi tējkarotes dzeramo sodu. Karsē maisot, kamēr sāk iekrāsoties dzelteni brūnā krāsā, tad žigli jāpārtauc, lai nerodas deguma garša.
Katru gadu pērku lētās Laimas piparkūkas.
Sarīvēju 20 piparkūkas un pievienoju medus masai. Ja piparkūku nav, jāpievieno piparkūku garšvielas.
Pakāpeniski piekuļu pa vienai divas olas. Ja mazākas, tad trīs. Pievienoju glāzi miltu.
Pievienoju divas ēdamlarotes ar kaudzi skābu lauku krējumu. Vispirms krējumā iejaucu pa nažagalam citronskābes un sodas. Visu izjaucu ar karorti un vēl pievienoju apm. 2 glāzes miltu. Mīklai jābūt pamīkstai, bet tā nedrīkst arī izplūst.
Katrā iedobumā lieku vienu karoti mīklas un lieku cept vidējā temp.
Skaisti izcepušies un viegli izņemas no formām.
Salieku uz dvieļa, lai nesūt apakšas.
Kamēr silti, katram uzlieku pa šokolādes čipsim. Kad čipši no apakšpuses siltumā pakusuši, viegli katram uzspiežu ar pirkstu, lai pielīp cepumam.
No mīklas pārpalikuma izcepu vēl apaļu lielo rausi.
Varētu visu tikai pārkaisīt ar pūdercukuru, vai pārziest ar vienkāršu cukura glazūru un teikt, ka viss gatavs.
Man vienmēr patīk paniekoties. Ja neapnika, turpini skatīties!