Sagatavo darba lauku, kur brīvi var rullēt mīklu, lai nekas netraucē.
Norauj gabalu mīklas un sāk rullēt. Mīklai jābūt izrulētai plānai, kāda 1mm biezumā.
Ieķer ēdamkaroti ar gaļu.
Liek virsū uz mīklas un uztaisa auss formai līdzīgu veidojumu, apmēram 1 cm biezumā.
Pārloka pāri gaļai.
Aizspiež ar dakšas palīdzību maliņas, ja liekas, ka neturēsies ciet, tad var malas saslapināt ar ūdeni. Ir pārliecība, ka viss ir cieši aizlipināts, tad ar bļodas malu nogriež čebureku no pārējās mīklas.
Man čebureki sanāca diezgan palieli, plaukstas ar visiem pirkstiem izmērā.
Mīklu saspiež pikucī, izrullē un turpina lipināt un taisīt čeburekus, ilgi, ilgi, ilgi...
Lēni un skaisti rodas rezultāts.
Uz vidēji lielas liesmas liek katliņu ar 1l eļļas vārīties. Pagaida, kad eļļa uzvāras var ielikt nomizotu sīpolu, lai pārbaudītu vai ir gana karsta eļļa. Ar šūmkarotes palīdzību, maigi ieslidinām iekšā katlā čebureku. Čebureks vārījās 2 min no vienas puses un 2 min no otras puses. Čebureka gatavību varēja saklausīt ar ausi, jo viss sāk traki sprakšķēt.
Eleganti!!! Ņam, ņam, lai gan pat tas neizteiks vārdiem neko no šā!
Noskatījos līdz galam, gribu!!!
https://media.tenor.com/images/e8b6754a653f6e1081d18dfb0370809a/tenor.gif
Man to sastāvdaļu baltajā, caurspīdīgajā stikla pudelē ar zaļo šiltīti var dot arī tīrā veidā 😄 Katrā ziņā to sastāvdaļu var pēcāk lietot pie ēdiena papildus 😄
Par miltiem mīklā - nezinu kur mūsdienās receptēs pazudis vārds- iesijāt miltus....
- nebūs nekādi kunkuļi.. maisi un sijā...
- Un nelabvēļiem .. daudziem skauž, ka nemāk gatavot..(tizli?)..
Maza papildus. ja "frītē" eļļai jābūt ļoti karstai +180.. attiecīgi jāskatās lai nededzina eļļu kas salātiem domāta..
P.S. var iepirkt frītējamo katlu - vismaz 2L(1L? vienam diviem cilvēkiem) bet jāpērk jaudīgu .. - tas svarīgi.. savādāk nebūs frītēšana, bet vārīšana eļļā..
Noteikti bija ļoti garšīgi. Es tikai nesapratu to neloģisko darbību - likšanu ledusskapī.
Vislabāk, ja jebkurš cepams produkts ir istabas temperatūrā, tad ātrāk un labāk izcepsies. Nu labi, ja gatavo no svaigas liellopa gaļas, to teorētiski var ēst aŗī pusceptu.
Es šad tad čeburekus gatavoju no parastas mājās gatavotas rauga mīklas. Bet formu un pildījumu nošpikoju no RASIKA- man ļoti patika, sevišķi cepšanas process.
Gaļu un sīpolus samaļu gaļas mašīnā - izpaliek sīpolu griešana.
Jūsu recepte noteikti ir izcila. Tūlīt gribas mājas čeburekus.
Recepti neatkārtot, jo pāris stundas pēc ēšanas bija kaut kur steidzami jāskrien uz dzīvokļa mazāko istabu? Priekš čeburekiem jau tas normāli 😁