Sveiki! Tā kā laukā ir ļoti smuks laiciņš, snieg sniegs un viss ir ļoti smuki apsnidzis, es izdomāju panasķoties un uzcept kūku. Cepu es pirmo reizi, tāpēc i rlietas, kas varbūt tik labi nesanāca. Nu tad izbaudam. :))
Biezpiena kūka ar šokolādes glazūru18
Tātad ņemam visu nepieciešamo:
*500 g biezpiena (man bija 380.g jo veikalā domāju ka vienā paciņā ir vairāk :D )
*4 olas (bildē nav, jo brālis skrēja uz veikalu pa to laiku, akd fotogrāfeju :D)
*150 g sviesta
*200 g cepumu Selga
*1 glāze cukura (tas pats kas ar olām)
*2 tējkarotes vaniļas cukura
*2 ēdamkarotes miltu
Glazūrai-
*100 g melnās šokolādes
*2 ēdamkarotes sviesta
Kausējam sviestu ūdens peldē.
Sadrupinam cepumus, sajaucam ar izkausēto sviestu un liekam formā.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem vai otrādi ;d
Nekas traks nav ja arī nedaudz dzeltenums ir ticis pie baltuma.
Brālis cukuru atnesa :))
Tagad jaucam kopā biezpienu, miltus, dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Vislabāk un vieglāk samaisīt būs ar rokām.
Tālāk saputo olas baltumu.
Un iecilā masā, es īsti nezinu kā tas prezīci ir iecilāt, bet nu es nemaisīju un vienkarši ar to masu taka apklāju to šķidrumu.
Un tad lej pari cepumu un sviesta masai.
Liek cepeškrāsnī 170 grādos līdz virskārtiņa ir gaiši brūna.