Brīdinājums!
Ja nav laba 1 kg skāba lauku krējuma, tad tik laba neiznāks.
Skaties bildēs un tecini siekalas!
Brīdinājums!
Ja nav laba 1 kg skāba lauku krējuma, tad tik laba neiznāks.
Skaties bildēs un tecini siekalas!
Vispirms gatavoju medus mīklu. Palielā emaljētā bļodā karsēju 200 gr sviesta,
pievienoju glāzi cukura un 4-5 ēdamkarotes medus
Pievienoju 1 tējkaroti bez kaudzes dzeramo sodu , maisu ar koka karoti un turpinu karsēt uz mazas liesmas kamēr sāk plakt lielās putas un masa kļūst tikai nedaudz dzeltenīga.
Gāzi izslēdzu, bet turpinu intensīvi maisīt. Masa maina krāsu un kļūst dzelteni brūna.
Garšai uz rīves sarīvēju tikai 9 gab. ziemassvētku piparkūkas.
Sarīvētās piparkūkas sajaucu ar 2 glāzēm miltu un piejaucu vēl karstajai masai un ar karoti izmaisu. Tagad pa vienai lieku klāt 4 lielas, vai 5 mazākas olas. Pēc katras olas pievienošanas labi jāsamaisa, lai masa viendabīga.
Pievienoju vēl 2 glāzes miltu, maisu ar karoti.
Masa nedrīkst būt cieta, bet nedrīkst arī ātri izplūst, tāpēc nobeidzu mīcīt ar roku, pievienojot vēl pēc vajadzības miltus. Praktiski tā pie rokām nelīp. Man kopā izgāja apm. 1kg miltu.
Nolieku vēsā vietā, lai masa pilnīgi atdziest un sastingst.
Sākas rullēšanas darbi. Rullēju uz cepampapīra, kas it tikai nedaud lielāks par cepamās plāts laukumu. Cenšos izrullēt pēc iespējas plānas kārtiņas, rullīti apvilājot miltos.
Es izmantoju brūno demera cukuru un tāpēc man nevajag karsēt to masu, bet es lieku diezgan daudz medu. Līdz ar to mīklas garša ir ļoti atkarīga no tā, kādu medu es pielieku klāt. Tagad es mācos uztaisīt ļoti labu medus kūku. Parastā biskvīta torte man labi sanāk. Galvenais, ka sievai ļoti garšo mani kulinārijas darbi un citi ar nesmādē.
Pluss Tev par darbu, dažas idejas pasmēlos no Tevis. Paldies!
Damn you!
Vēl perfektākam nobeigumam varēji nogriezt gabaliņu un tuvplānā nofotogrāfēt.
Vai tad skābais krējums putojot nesaiet sviestā? Neesmu mēģinājusi medus kūkas ar tādu krēmu, tāpēc arī jautāju.
Zinu, ka daudzi, ieskaitot mani, nevar ieēst īstu lauku krējumu, jo tas ir pārāk trekns.
Pati arī esmu gatavojusi medus kūkas un lieliska alternatīva tiem, kam varbūt vispār negaršo krējums, ir krēmu gatavot no vārīta iebiezinātā piena un saldā krējuma (0,5l krējuma saputo ar 1-1,5 bundžām vārīta iebiezinātā piena). Viss smuki saputojas un neatsulojas. Papildus cukuru noteikti nevajag likt.
Bet tava kūka izskatās varen smuka un garšīga
Meduskuka ka meduskuka, bet par noformejumu gan +... bus japamekle kur tadu struntu nopirkt...Man gan vairak patika bez putukrejuma un odzinam, bet ta jau gaumes lieta...