Uzvelku izrullēto plāksni kopā ar cepampapīru uz plāts, saduru ar dakšinu un lieku sakarsētā cepeškrāsnī cept.
Turpinu cept kamēr mīkla beidzas. Man iznāca 5 kārtas un vēl maza pladiņa. Cepamo papīru izmantoju vairākas reizes.
Uzvelku izrullēto plāksni kopā ar cepampapīru uz plāts, saduru ar dakšinu un lieku sakarsētā cepeškrāsnī cept.
Turpinu cept kamēr mīkla beidzas. Man iznāca 5 kārtas un vēl maza pladiņa. Cepamo papīru izmantoju vairākas reizes.
Krējumu putoju divos piegājienos. Pirmajā mazliet mazāk par pusi (400 gr), pievienojot mazliet cukuru un vanilincukuru garšai. Kūkas pamatnei izmantoju plastmasas kastes vāku, no kastes , kurā kūku varēs uzglabāt vai transportēt.Izmantoju arī jau lietoto cepamo papītu.
Ar pusi no saputotā krējuma pārziežu pirmo kārtu.
Otro kārtu parziežu biezā kārtā skābu mājas plūmju - ābolu ievārījumu.
Otro saputotā krējuma daļu uz 3. kārtas.
Saputoju atkal ar cukuru un vanilincukuru atlikušo (600 gr.) krējumu. Atlieku konditorejas maisiņā vienu ēdamkaroti ar kaudzi. Sadalu krējumu tā, lai iznāk noziest trešo kārtu, virskārtu un iepriekš ar nazi pielīdzinātās ārmalas. Ar atgriezumiem dekorēju ārmalas.
Man ir plastmasas režģis, kas domāts izlietnēm , bet es to izmantoju savādāk.( Izlietnē man ir baltā krāsā, lai mazgājot nesajauc)
Piekto izcepto kārtu ar rīvi sarīvēju miltos.
Pārkaisu ar nupat sagatavotajiem miltiem, ar pirkstu attīru režģi un pieblīvēju vajadzīgās vietas, piekoriģēju.
Re, kāds smuks musturis sanāca.!
Slinkākie var uzskatīt, ka kūka gatava. Čaklākie var ielūkoties nākošajā bildē.
Es izmantoju brūno demera cukuru un tāpēc man nevajag karsēt to masu, bet es lieku diezgan daudz medu. Līdz ar to mīklas garša ir ļoti atkarīga no tā, kādu medu es pielieku klāt. Tagad es mācos uztaisīt ļoti labu medus kūku. Parastā biskvīta torte man labi sanāk. Galvenais, ka sievai ļoti garšo mani kulinārijas darbi un citi ar nesmādē.
Pluss Tev par darbu, dažas idejas pasmēlos no Tevis. Paldies!
Damn you!
Vēl perfektākam nobeigumam varēji nogriezt gabaliņu un tuvplānā nofotogrāfēt.
Vai tad skābais krējums putojot nesaiet sviestā? Neesmu mēģinājusi medus kūkas ar tādu krēmu, tāpēc arī jautāju.
Zinu, ka daudzi, ieskaitot mani, nevar ieēst īstu lauku krējumu, jo tas ir pārāk trekns.
Pati arī esmu gatavojusi medus kūkas un lieliska alternatīva tiem, kam varbūt vispār negaršo krējums, ir krēmu gatavot no vārīta iebiezinātā piena un saldā krējuma (0,5l krējuma saputo ar 1-1,5 bundžām vārīta iebiezinātā piena). Viss smuki saputojas un neatsulojas. Papildus cukuru noteikti nevajag likt.
Bet tava kūka izskatās varen smuka un garšīga
Meduskuka ka meduskuka, bet par noformejumu gan +... bus japamekle kur tadu struntu nopirkt...Man gan vairak patika bez putukrejuma un odzinam, bet ta jau gaumes lieta...