local-stats-pixel fb-conv-api

Miega paralīze - kas tas ir?284

1639 5

Iespējams vien no šausmīgākajiem pārdzīvojumiem cilvēka dzīvē...

1639 5 284 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 284

0/2000

Smagā pālī ir līdzīgi,tu dzirdi,ka citim tusē,runā,bet nevari pakustēties,kur vēl piecelties:D

316 9 atbildēt

Njā, vienreiz gulēju, nakts vidū tāds miegains piecēlos un tāda dīvaina sajūta ka sēž kaut kas uz vēdera man virsū un ir grūti pakustēties. Es nedaudz ataisu acis vaļā, tādas divas zaļas acis rēgojas, bet izrādās tas ir Kaķis :D

226 1 atbildēt

Šeit es laikam varu izpausties tākā veterāns, pa to saucamo miega paralīzi. :)

 Šonakt paveicās, ka nebija, bet aizpagājušā naktī gan nācās piedzīvot miega paralīzi saucamo, vispār man jau tas notiek vairākus gadus, esmu gājis pie ārsta, tas esot izskaidrojams ar to, ka es pietiekami neizguļos - Atzīstos nebiju 4dienas tagad jau gulējis tā vispār, tik tā 2-4h, tāpēc, ka darbs, darbs un vēlreiz darbs, tad vēl no tā, ka esmu pārāk nervozs, protams, ja cilvēks nav izgulējies, tad viņš būs vieglāk aizkaitināt. Nekādus dēmōnus vai kā tos saucamos neredzu, bet viss sākās ar to...

 

   Ielienu gultā vēlā naktī, pirms acs aiztaisīšanas jau jūtu, ka tūlītās sāksies, ka es miega laikā nevarēšu paelpot un pakustēties, bet es neko nevaru darīt, acīm krītot jau tādas domas ienāk prātā.. kad jau acis ir ciet, tad tas murgs sākās, nevaru pakustēties un paelpot, kur nu acis pat atvērt vaļā es nemaz nevaru, ja es dabūju acis vaļā, tad viņas ir vērstas tikai uz vienu punktu kaut kur sienā.. domās mēģinu pakustināt kaut mazo rokas pirkstiņu, bet receptori nenostrādā, kur nu tad informācija var aiziet līdz smadzenēm, tad jūtu, ka nevar paelpot, pēc pāris sekundēm varu pakustināt pirkstiņus rokai, bet neko vairāk, vēl aiz vien nevaru paelpot... kad pakustinu pirkstiņu tad no iekšienes mēģinu izdvest kādu skaņu, bet tā kā mēmais neko nevar pateikt, kad iekšā sakopojās tāda enerģija, ka varu kaut ko pateikt, tad pamostos ar skaļu  skaņu, it kā Rīgas Dinamo būtu iesituši vārtus. :) šis murgs jau man ir daudz gadu garumā kā arī neredzu nekādus te sapņus, ka laimēju piemērām 1 000 000 LVL, bet gan visādus murgus, sapņi nerādās, ne jau pa velti esmu teicis paziņām, ka esmu sātans.

 Tas tā iz manas pieredzes. :) vismaz tagad redzu to, ka citiem arī tā ir gadījies un, ka neesmu nojūdzies, bet nu tas nav nekas traks, ka cilvēks noliks dēļ tā karoti. :)

 

 Paldies. :)

143 0 atbildēt

Man draugs stāstīja, ka pie viņa gultas stāveja balts dēmons ar lielām, melnām acīm. Gribējis bļaut, bet nevarēja, pakustēties arī. Dēmons tik stāvēja uz vietas, nekā nedarot. Kad beidzot varējis pakustēties, pagriezās uz vietu, kur bija dēmons, bet šis jau bija pazudis.

Iesaku uztaisīt 2. daļu rakstam, par "spocēnu" personīgajiem pārdzīvojumiem par šo fenomenu.

87 1 atbildēt

tu pamosties ar ''rīta stieni'' un uz tevis kāds sēž emotion tas varētu būt intresanti 

83 1 atbildēt

Guļu uz vēdera un nakts vidū pamostos ar sajūtu, ka kāds sēž uz muguras. Vispār, pilnīgi nepārsteigts, nevaru pakustēties un palīgā pasaukt arī nevar. Sāku dīvaini kratīties, kamēr aizkratījos līdz gultas malai un izvēlos no gultas un atjēdzos :D Brīdi pasēdēju uz grīdas, padomāju, tad nopūtos un gāju gulēt tālāk :D

76 0 atbildēt

Galvenais tādā kondīcijā nepamosties savā gultā ar rīta stieni (ja guļ bez apenēm) un dzirdēt, ka mamma nāk istabā.

51 0 atbildēt

Drīzāk halucinācijas :) sievietēm - kārtējās atrunas :D

59 12 atbildēt

latvieši to laikam sauc par Lietuvēnu.

39 0 atbildēt

Pirms vairākiem gadiem zaudēju tuvu cilvēku un tad miega paralīzes bija regulāra parādība. Tajā laikā nezināju, kas tas tāds ir un biju līdz nāvei nobijusies, tiktāl, ka baidījos iet gulēt. Halucinācijās visbiežāk nāca kaut kādi spoki mani spīdzināt, un lai gan paralīze ilga vien pāris sekundes, tās bija pilnas šausmu. Pēc tam vēl šad un tad ir gadījušās pāris reizes, bet arī tad, kad dzīvē kaut kas ne tā notiek. Sajūta ļoti nepatīkama - liekas, ka sirds no trakās sišanās vienkārši 'pārdegs' un apstāsies. Bet ar laiku iemācījos pati iziet no tāda stāvokļa par visām varītēm mēģinot izkustināt roku vai kāju.

35 0 atbildēt

Man taa ir bijis vairaakas reizes un es nespeeju normaali paskaidrot, kas ar mani notika un sapratu, ka cilveeki, kuriem to staastiiju skataas uz mani diivaini. Taa sajuuta ir drausmiiga. Tu esi it kaa nomodaa, bet tajaa pashaa mirklii - miegaa. Tu saproti visu, kas notiek, bet nespeej pakusteeties un taa drausmiigaa sajuuta, ka tevii ''kaads'' cenjshas ielausties. Es kliedzu no visa speeka, bet nespeeju atveert muti. Tas ir tik briesmiigi. Kjermenis saak taa kaa kratiities, bet pats esi kaa akmens. Un tik baisa sajuuta, ka ir juutama kaada klaatbuutne tev virsuu. Tas, ka tevi censjhas kaads ievilkt dziiljaa miegaa ar varu un tu saproti, ja padosies, tad vairs nepiecelsies. Pats trakaakais, ka esi nomodaa, bet iestreedzis savaa kjermenii. Un tad, ka tiec no taa valjaa, ir shoks un aatri var aizmigt, nezinu kaapeec, bet jaa, taa ir. Tad saproti, ka tieshaam, iespeejams, mees neesam ''vieni'', ka varbuut tomeer ir paardabiskais, paranormaalais, kaut kas aarpus muusu pasaules. Bet nu, daudziem to nesaprast.

30 0 atbildēt

Jā bieži vien kd aizej bēdīgs vai stresains gulēt, notiek dīvainais lietas, teiksim nepatīkamas, liekas kd esi aukšā, bet tajā pašā laikā kautkas neskaidrs notiek apkārt un no tā nevar izvairīties, ir pat gadījies reāli kādu stundu, nenormāli ilgi, vienk tā kā Tu skatīties griestos 1h un nevarētu ne aizmigt ne pakustēties, ap Tevi visādi insekti lido kuri kutina un Tu tik svīsti un mocies, td pēkšņi pamodies, kd jau liekas kd  jau esi bijis augšā, td ir tāds wtf, laikam tā arī ir tā miega paralīze ;o

21 0 atbildēt

Kādam/i ir tā bijis..? Sapnī Tev meitene/puisis piedāvā seksu, bet tu atsakies, jo domā, ka krāpsi savu draudzeni/puisi. Pamostoties no rīta Tu saprati, ka Tev NAV draudzene/puisis. Kas sapnī ietekmē izvēles iespējas? Šaubos vai TU pats... sapņi ir viena liela mistika..

19 0 atbildēt

Man kopumā ir bijušas 4 miega paralīzes. 2 no tām bija vienā naktī.

1. reizē atvēru acis paskrēja balta gaisma garām un sapratu, ka mani tākā žņaudz un nespēju pakustēties un pagriezt galvu lai apstītos vai man apkārt neviena nav, īsti nesapratu, kas notiek jo agrāk nekas tāds nav bijis, un kad beidzot varētu pakustēties vel aizgāju līdz brāļa izstabai, lai pārliecinātos, ka viņš nav gribējis pajokoties :D (14gadi)

2. reizē vienkārši gaidiju kad tas viss beigsies un mierīgi varēšu turpināt gulēt un tā tas arī bija, tik neatceros vai kk melni pleķi vai kk tamlīdzīgs bija vai nē, jo neko nedarot tā arī vienkārši nogaidiju. (14 gadi)

3. reize. pamostos un visa gulta šupojās un tā itkā mani modināta melna ēna, un kā jau vienmēr pakustēties nevar :D šajā reizē tā riktīgi nobijos ~pusminūti gulta šupojās un es kā akmens un pat aizgāju līdz omītes istabai, jo tur ir velviena brīva gulta un tai paišā naktī (4. reize) pamostos un galva kā pēc cūcības likuma pret sienu pagriesta, gulēju uz sāniem un jūtu, ka man pie muguras piebaksta un mēģinu galvu pagriezt, lai apstītos, kas man piebaksta, bet šausmās jānogaida skatoties sienā, jo pakustēties ta nevar, nu tiklīdz varēju pakustēties, pagriežu galvu un neviena nav un omīte guļ savā gultā... (17 gadi)

17 0 atbildēt

Man vienreiz uzbruka Fredis ar Ufo tas bij briesmiigi!

Itseviski tie seklie joki kuri man bij jaaklausaas visu nakti. emotion

24 11 atbildēt

man vienreiz bija, ka es naktī pamodos no tā, ka kaut kas spalvainais noglaudīja manu roku. Bailēs uzlecu, ieslēdzu gaismu, bet neviena nebija! Bāc, sajūta vienkārši pretīga! Vēl tagad atceroties šermuļi skrien pār kauliem...

12 0 atbildēt

komentārus lasot var vairāk nobīties nekā no paša raksta.

12 0 atbildēt

nekad tā nav bijis.varbūt ka ir bet es neatcerosemotion

9 0 atbildēt

Man arī ir bijusi miega paralīze.

Labs raksts.

6 0 atbildēt
NFG avatarsNFG

Ām kas ir līzt?

5 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »