local-stats-pixel fb-conv-api

Vai bībele ir meli?238

632 32

Šis raksts ir tapis pateicoties kāda neatlaidīga spoka, vārdā Missija, komentāriem un vēlmi uzzināt kā tad Bībele pierāda dieva neesamību. Tā kā daži komentāri bija aizskaroši gan tiešā, gan netiešā veidā (paldies par mudinājumu ķerties klāt šai lietai nopietnāk), es izdomāju ka par šo tēmu ir jātaisa raksts nevis jākuļ salmi komentāros.

Jau izsenis ir teikts ka bībele ir jātulko burtiski un ja tur kaut kas ir rakstīts, tas tā arī ir domāts. Vēl ir teikts ka bībele ir dieva vārds, to sarakstīja un apzīmogoja dievs un mums nav tiesību neticēt bībelē rakstītajam, jo tādā veidā mēs apšaubām dieva vārdu.

Bet pieņemot ka es esmu avs dieva ganāmpulkā, man sāk rasties neticami daudz jautājumu par dieva kā rakstnieka un visu zinoša erudīta spējām.

Tad nu balstoties uz visu iepriekšminēto, pieņemot ka dievam vienmēr ir taisnība un ka viņa vārds nav apstrīdams, es vēlos izcelt dažas kļūdas bībelē vai tās interpretācijā.

UZMANĪBU: Raksts nav veidots reliģiskā naida kurināšanas nolūkos. Balstoties uz Latvijas Republikas noteikto demokrātisko iekārtu, es tikai paužu savu pilsonisko viedokli un vēlos uzzināt arī jūsējo.

632 32 238 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 238

0/2000

Īstenībā ir jau diezgan labi ja ir kam ticēt.

0 1 atbildēt

Mozus grāmatā 26. un 27. rindkopā bija tikai uzskaitīts, ko Viņš radīja, nevis pateikta secība.

1 2 atbildēt

atliek palasiit komentaarus un ir veelme uztaisiit lielaako facepalm cilveeces veesturee.emotionemotionemotionemotion

ticeet gramatai ir nedaudz tizli, varbuut peec paaris tuukstots gadiem cilveeki ticees harijam poteram vai kreeslas graamataam. un pieluugs edwardu (kas uz visiem simts procentiem nu chista un tochna radija visumu) cilveki domajat ar galvu taa ir GRAAMATA.

2 3 atbildēt

"Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti. Jo ar kādu tiesu jūs tiesājat, ar tādu jūs tapsit tiesāti; un ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu jums taps atmērots." (Mat 7)

1 2 atbildēt

Ģeniāls raksts! emotion

1 2 atbildēt

Pilnīgi piekrītu tavam viedoklim.

Turklāt arvien vairāk,manuprāt,paliek tādu cilvēku,kas sāk ticēt paši sv nevis kaut kādam izdomātam telam debesīs,kas it kā vada un "regulē" mūsu dzīves.Laiks samierināties ar realitāti,ka pēc nāves visus ticīgos vis negaidīs paradīze un dieva vaigs,bet gan pilnīga neesamība.

1 2 atbildēt

dievam tic tikai par savām spējām nepārlicināti idioti, jo vismaz 'tad viņiem ir iespēja savas dzīves nelaimes vai veiksmes uzdot par kaut ko augstāku. DIEVA NAV, NEKAD NAV BIJIS UN NEBŪS! reliģiskie maukas

2 4 atbildēt

cilvēks = dievs

par to var palasīt dažās ļoti labās grāmatās

1 3 atbildēt

Patiesībā ne viss Bībelē ir jāuztver burtiski un kā Dieva vārds. Tam piemēru ir ļoti daudz, kaut vai tā pati nomētāšana ar akmeņiem. Sakot, ka lai akmeni sviež pirmais tas, kurš pats ir bez grēka, Jēzus principā izlabo Mozus kļūdu. Mans personīgais viedoklis ir, ka Dievs nesēdēja blakus praviešiem un nelaboja katru viņu teikumu. Ir skaidrs, ka viņi pieļāva kļūdas tik apjomīgā darbā. Dievs nevar būt pretrunā pats sev, tāpēc viss, kas ir pretrunā 10. baušļiem ir kļūdaina Bībeles autoru interpretācija. Tā es uz to visu skatos, kā kristietis.

0 2 atbildēt

bībeli vnk sarakstīja traki žīdi, lai viņi varētu valdīt pār citiem. :D

0 2 atbildēt

 

Ne jau Dievs jums uzspiež ticību, to grib izdarīt baznīca, ko patiesībā  Dievs neatbalsta. Dievs grib, lai cilvēks brīvprātīgi izdara izvēli ticēt vai nē... Un Dievs nav teicis, ka Tev tagad obligāti jāiet baznīcā un jāpielūdz mani krizdams ceļos, sizdams pieri pret zemi un jāziedo baznīcai - PILNĪGAS MUĻĶĪBAS! To grib panākt tikai baznīca, kā rezultāti cilvēkus drīzāk atgrūž... 

  Vispār jau tā ir, ka tulkojot visu šo n-to gadu laikā Bībele ir mainījusies, varbūt arī mazliet, kā baznīcām ir izdevīgi.. emotion Bet pamatu pamats 10. baušļi diezin vai ir zaudējuši savu jēgu... Un stereotips, ka nožēlo grēkus un viss ir piedots ir galīgi aplams. Nožēlai jānāk no VISAS TAVAS SIRDS, tas nepavisam nav tik viegli, ka vairums domā... nepavisam emotion....

Par Dievu ir daudz un daauudz ko mācīties. Vairums jau droši vien neiet baznīcā no spocēniem ... :) Tad jau tas ir tikai normāli, ka ir maldīgi priekšstati par Dievu. 

*Lai lūgtos nav obligāti jāiet uz baznīcu, Dievs Tevi sadzirdēs visur! emotion

5 9 atbildēt

no sākuma es domāju, ka tu neesi neglābjami stulba, bet, izlasot šo, es redzu, ka kļūdījos.

1kārt - Bībele ir jātulko burtiski, tu muļķe, no bībeles rašanās līdz pat jaunākajiem laikiem tā ir norādījuši priesteri, mācītājiu.t.t.

2. kādus grēkus? ar ko mēs atšķiramies no ticīgajiem cilvēktiesību, likumu jomā? Un ''grēks'' ir tikai jēdziens - iedomāta kaite, lai tādiem arsaldētajiem kā tu iebarotu iedomātas zāles ( kā zini vēl salīdzinoši nesen bija vēl pieejamas ''grēku atlaides'', kas jau raksturo visu šito cirku.

3. pierādi, ka tā ir! Autors tagad it īpaši ir iedziļinājies , bet tu vēl uzdrīksties sūdzēties. Tu tiešām esi stulba? Vispirms tu saki, ka mēs visu uztveram burtiski, bet pēc tam jau pārmet, ka mēs burtiski uztveram kristiešu teikto? wrf? cik tev gadu - 13? nedirs, ka tu vari uzrakstīt sakarīgu pamatojumu, dari, ja vari, bet jā - tu to nevari.

4. Tu tiešām esi neglābjama muļķe jeb tev ir galvas kontūzija? Es domāju, ka autors darbu veica pats, un, ja arī nē, kāda starpība. Vienīgais avots ir Bībele un pāris rindiņas no vēsturiskas grāmatas - viss ar skaistiem CITĀTIEM - tātad mēs bez autora komentāriem (ļoti labi, ka tādi bija) varējām iztikt, jo visi pierādījumi mums ir iedoti, atliek tikai izdarīt secinājumus.

5. Es nezinu vai dievs ietu pret saviem likumiem, jo es viņam neticu, aprobežoto metenīt. Tāds nav. Tīrākā cilvēku fantāzija.

6. Cilvēciņ, ne jau es piereģistr;ejos tikai šī raksta dēļ :D ak, tu muļķe, man paliek pat tevis žēl. Un par to vilkšanu aiz rokas - redzi - velk gan. Ticīgi vecāki savus bērnus audzina savā reliģijā un nedod izvēles iespēkju.

7.Te pat man jāapstājas... neatbildi ar pret jaut.? r u fucking kidding me? Es jau no paša pirmā teikuma neesmu ieguvis atbildes uz maniem jautājumiem. Lūdzams pasaki, ja esi atpalikusi, jo tad es nevēlos ar tevi strīdēties.

 tu nezini, cik kruts es esmu, bet es apmēram saprotu, ka tu esi nožēlojama.

p.s. paņem angļu val. kursus.

4.

1 5 atbildēt

tika astoņdesmitajos gados atrasti raksti, kas senaki par bībeli, bet tie nav pilnīgi iztulkoti. Runā, ka tajos praktiski viss bībelē minētais tiek noliegts. Visticamāk tādēļ tulkojums netiks plašākai publikai izrādīts!!!

0 4 atbildēt

bibele ir meli dievs neradija menesi vinam ieksa ir tuksums kad nasa lika spragst vielas tur nekas neno tika tina plekis palika p.s tak dievs nepastav !!!!! dievs ir legenda!!

0 4 atbildēt

dievam ticu, bet uz baznicu neeju jo esmu slinks, reize dazos menesos gulta dievu paludzu, taka man pec tavas teorijas ir izskalotas smadzenes paliksu neitrals un minusu neliksu, bet padomajiet tikai, ko tas ka jus vinam ticesiet atnems, ar to es domaju, ka ja dievs nav, tad nekas jus nomirsiet un nebus jums ne elle, ne paradize, bet ja tomer izradisies ka bus, nu milies, degsiet elles ugunis! taka es vinam tomer ticu katra gadijuma, ta sakot lai nodrosinatos, bet grekoju es loti daudz apzinoties un zinu ka tas vinam nepatik bet ko nu darit pasaule tik talu aizgajusi, cerams, ka ja tads ir tad vins man piedos!

4 9 atbildēt

par shitadiem bezjedzigiem apgalvojumiem pa muti vajag sadot!!! bibelee ir viss kas bija...viss kas notiek...un viss kas bus!!

5 25 atbildēt

Es domāju,ka jābūt īpaši stulbam deģenerātam vai pseidointelktuālim kā Darvins, lai nesaprastu ka no ne kā nekas nerodas un ka vinsu ir radijis kāda būtne. Ta tikapt labi es varu blja kaut kādu fucking pulveri izmest vējā un apgalvot ka tā ir evolūcija big bang no kura radās pērtiķi. Nu pastāv tāda būtnes kā Dievs un arī Sātans. Viens ir Labestība bet otrs ir neglīta padauza, kas sevi prezentē kā pasaules gaismu  un ir melu un ļaunuma tēvs. Un tā mēsla lielākais triks ir iestāstīt, ka viņš nav, ka nav dievs, ka viss ir atļauts un dariet ko gribat. Bet viņa galvenais mērķis ir iznīcināt cilvēku. Un jā, priekš īpaši stulbiem ideotiem, jā, es to nevaru pierādīt, ko nu?

6 32 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »