local-stats-pixel fb-conv-api

Vai bībele ir meli?238

632 32

Šis raksts ir tapis pateicoties kāda neatlaidīga spoka, vārdā Missija, komentāriem un vēlmi uzzināt kā tad Bībele pierāda dieva neesamību. Tā kā daži komentāri bija aizskaroši gan tiešā, gan netiešā veidā (paldies par mudinājumu ķerties klāt šai lietai nopietnāk), es izdomāju ka par šo tēmu ir jātaisa raksts nevis jākuļ salmi komentāros.

Jau izsenis ir teikts ka bībele ir jātulko burtiski un ja tur kaut kas ir rakstīts, tas tā arī ir domāts. Vēl ir teikts ka bībele ir dieva vārds, to sarakstīja un apzīmogoja dievs un mums nav tiesību neticēt bībelē rakstītajam, jo tādā veidā mēs apšaubām dieva vārdu.

Bet pieņemot ka es esmu avs dieva ganāmpulkā, man sāk rasties neticami daudz jautājumu par dieva kā rakstnieka un visu zinoša erudīta spējām.

Tad nu balstoties uz visu iepriekšminēto, pieņemot ka dievam vienmēr ir taisnība un ka viņa vārds nav apstrīdams, es vēlos izcelt dažas kļūdas bībelē vai tās interpretācijā.

UZMANĪBU: Raksts nav veidots reliģiskā naida kurināšanas nolūkos. Balstoties uz Latvijas Republikas noteikto demokrātisko iekārtu, es tikai paužu savu pilsonisko viedokli un vēlos uzzināt arī jūsējo.

632 32 238 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 238

0/2000

Dievs, Dievs, Dievs, bet kā ar Velnu? emotion

Bez tam,ja sievieti raditu no viriesa ribas, tad vina butu labi ja 30 cm gara. emotion

1 1 atbildēt

Arī esmu kristiete, savu krustiņu nēsāju nenoņemdama, bet neteikšu, ka piekrītu bībelei. Itsevišķi atcerotie no vēstures skolotājas skolā stāstītā - kādas šausmas baznīca sastrādāja 14.-16. gs., nerunājot par Inkvizīciju, mani patiešām sāk mākt šaubas par Dieva vārda ievērošanu. Ja jau Dievs tiek idealizēts kā miera un kārtības iemiesojums, nu nav iespējas, ka viņš to visu atbalstītu, kā runā baznīcas galvā esošie.

0 0 atbildēt

Es pieprasu, lai sievietes butu 30cm garas. Tagad! emotion

0 0 atbildēt

Es lasiju,ka pirma un otra gramata kur teikts tiesi par cilveku rasanos nav uzrakstita nepareizi.Dievs radija iesakuma cilveku.Virieti un sievieti reize.Pirma Adama sieva bij demons LIlita.Ar ko vins nevareja sadzivot un tad 7 titaja diena vinam radija Ievu no Adama ribas.Lai vini nebutu vienlidzigi un vins varetu sadzivot ar vinu.

0 0 atbildēt

Šis raxts protams nav radīts naidam, bet redz komentāri ir tieši priekš tā, vaine?! Katrs cilvēks manuprāt ir savādāks un dēļ viņa citādākiem uzskatiem nevajag uzreiz apsmiet kā to piemēram dara "daži labi" komentētāji! Kā jau teicu es edomāju ka tas ir ļoti sirsnīgi apsmiet citus un teikt ka viņi ir psihie tikai tāpēc ka viņi varbūt tic Dievam! KATRAM IR SAVI UZSKATI TAUTA! KATRAM IR JĀDOMĀ AR SAVU GALVU UN JĀZINA KAS IR PAREIZI, BET KAS NAV! Es jūs tiešām lūdzu, neapsmejiet citus! Raxtam nu noteikti + tāpēc ka Bībele tiešām ir vairākas reizes pārrakstīta, bet jums visiem - par necieņu pret citiem cilvēkiem! Es ticu Dievam un varat šim komentāram likt - cik gribat, bet mani uzskati TIK UN TĀ nemainīsies! emotion

0 0 atbildēt

Izcils raksts.

pēdējā laikā esmu sākusi lasīt jauno derību.

Mateja evanģēliju, esmu atradusi daudzas pretrunas.

0 0 atbildēt

Pats lielākais bībeles FAIL - dievs ir gars, bez formas un izskata?! Vai ne?! A cilvēks - vaidots pēc dieva izskata un līdzības! Kā nekam līdzīgi var uztaisīt kko? :D

 

Aww, gandrīz aizmirsu - Es esmu vienīgais dievs, jums ir jāklausa man! :D

1 1 atbildēt
anh avatarsanh

Ok es saprotu, ka bija nepieciešama reliģija, bībele, lai tik tiešām nerodas pilnīgs haoss, lai cilvēkiem ir vismaz kaut kas pēc kā vadīties, kaut kādi noteikumi, bet tai pat laikā cik tu vari būt stulbs, lai ticētu, ka kāds vīriņš uzmīcīja zemi no māla wtf? Ok viduslaikos, ka visi bija stulbi, pieļauju vēl, bet nu mūsdienās?

Arī jautājums: Kā radās piemēram melnie, ja pirmie cilvēki bija balti? :D

1 1 atbildēt

Sci-fi.

0 0 atbildēt

jātic ir sev un viss.

0 0 atbildēt

Es vel lidz sodienai ticu to ka mes celusies no pertikiem un ta tas ari paliks. Sis fakts ir labak izskaidrojams neka dieva busana!

0 0 atbildēt

un vispar Romu vispar nav ko pieminet rakstos par kristietibu.. jo katoli nav religija.. tas ir bizness..!.

taka pastude bibeli sapratigu merku vadits!

0 0 atbildēt

Bībele ir visu laiku labākais biznesa plāns, kāds jebkad ir un būs sarakstīts!!! ;) Nekas no tā nav tiesa! Ja atver acis un uz visu skatās tā kā viss dzīvē notiek - tad Dievam (lai kas tas par tēlu būtu) nav nekāda sakara!

Teiciens - sargi sevi pats un dievs tevi sargās - jau visu izsaka, iedziļinoties vārdos jau ir skaidrs, tik vajag kārtīgi par to padomāt un nemaldināt sevi!

0 0 atbildēt

ja tu domā fiziski,  nevis garīgi spēcīgi tad varbūt. Kurš tad tevi tā vajā? Sēdi labāk savā iedomu  pasaulē un  lūdzies. Garā spēcīgs cilvēks palaujas tikai uz saviem spēkiem un dara pats nevis lūdzas dievam.

0 0 atbildēt

Cik var par šo tēmu muldēt , kad nomirsim tad arī visu sapratīsim !

2 3 atbildēt

Vispār baigi gari esi sarakstījis... Pietiek ar diviem vārdiem, lai pierādītu, ka Dieva nav - "Dievs neeksitē!" :)

9 10 atbildēt

Dirsā viņu! :)

2 3 atbildēt

a man vienalga... es ticu Dievam un pārējais mani neiteresē... kurš grib ticēt, tas tic, kurš nē- tas netic.. ticība nav spiesta lietā tāka... vari meklēt cik gribi tās nesagritības citātos utt... ticīgo skaitu tavi fakti tik un tā nemainīs....

1 2 atbildēt

"Netiesājiet, lai jūs netopat tiesāti. Jo ar kādu tiesu jūs tiesājat, ar tādu jūs tapsit tiesāti; un ar kādu mēru jūs mērojat, ar tādu jums taps atmērots." (Mat 7)

1 2 atbildēt

Ģeniāls raksts! emotion

1 2 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »