local-stats-pixel fb-conv-api

Vai bībele ir meli?238

632 32

Šis raksts ir tapis pateicoties kāda neatlaidīga spoka, vārdā Missija, komentāriem un vēlmi uzzināt kā tad Bībele pierāda dieva neesamību. Tā kā daži komentāri bija aizskaroši gan tiešā, gan netiešā veidā (paldies par mudinājumu ķerties klāt šai lietai nopietnāk), es izdomāju ka par šo tēmu ir jātaisa raksts nevis jākuļ salmi komentāros.

Jau izsenis ir teikts ka bībele ir jātulko burtiski un ja tur kaut kas ir rakstīts, tas tā arī ir domāts. Vēl ir teikts ka bībele ir dieva vārds, to sarakstīja un apzīmogoja dievs un mums nav tiesību neticēt bībelē rakstītajam, jo tādā veidā mēs apšaubām dieva vārdu.

Bet pieņemot ka es esmu avs dieva ganāmpulkā, man sāk rasties neticami daudz jautājumu par dieva kā rakstnieka un visu zinoša erudīta spējām.

Tad nu balstoties uz visu iepriekšminēto, pieņemot ka dievam vienmēr ir taisnība un ka viņa vārds nav apstrīdams, es vēlos izcelt dažas kļūdas bībelē vai tās interpretācijā.

UZMANĪBU: Raksts nav veidots reliģiskā naida kurināšanas nolūkos. Balstoties uz Latvijas Republikas noteikto demokrātisko iekārtu, es tikai paužu savu pilsonisko viedokli un vēlos uzzināt arī jūsējo.

632 32 238 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 238

0/2000

nesen lasīju filozofisku gr;amatu par dzīvi, tās jēgu , pārdzimšanu utt.

biju pārliecināta ateiste, bet tomēr tur bija rakstīts- "Bībele nav jāuztver burtiski, vienīgais pagātnes priesteri, bīskapi to savā tumsonībā un atpalicībā tulkojuši izdevīgi priekš sava labuma untagad Bībeles īsto būtību ir saprast tik grūti ,jo gadsimtu gaitā tā apaugusi ar dažned dažādām stulbībām, ka īsto jēgo vairs nevar atrast it neviens"

man tas lika aizdomāties, cerams arī jums... (:

3 0 atbildēt

Bībele ir Narkomānu Murgi! (Lieciet Mīnusus Komentam ticīgie man po**jemotion)

3 0 atbildēt

pēc būtības man ir pilnīgi pie dirsas vai tic cilvēks, vai netic, lai tikai man nebāžas virsū. tracina tie fanāti, kuri pie durvīm zvanās, izskatās, ka būtu kkādu skābi lietojuši, ka tik pārlaimīgi, un kko batonē ausīs par dievu, jēzu utt. tāpatās ar zilajiem, lai jau stumda sūdus viens otram, tikai no manis tālāk!

3 0 atbildēt

Attiecībā uz bībeli, šajā rakstā viss ir ļoti skaidri pateikts, lai arī nekad neesmu nevienu dzirdējusi sakām, ka bībele jātulko burtiski (un man ir bijis diezgan daudz darīšanu ar katoļu baznīcu) - pat mācītāji bieži saka, ka jādara gluži otrādi. Taču, attiecībā uz raksta jēgu man gan ir pāris ne tik jauki vārdi sakāmi (es no visas tiesas atvainojos, ja kādu mans izteikums aizskars) - mēģināt pārliecinātam kristietim pierādīt, ka dievs nav, ir vēl stulbāk, nekā mēģināt pārliecinātu ateistu pierunāt kļūt par mormoni. Tev resnās zarnas atveri plēš, ka cilvēks kaut kam tic? Saprotu, ka reliģiskie fanāti var tiešām uzkrist uz nerviem un noriebties, taču kāpēc tev jānolaižas līdz viņu līmenim un jābojā viņu dzīve ar savu patiesību? Lai taču tic un lūdzas, ja viņiem no tā ir labāk - ne velti daudzi patiešām pagrimuši cilvēki, meklējot mierinājumu reliģijā, ir spējuši sakārtot savu dzīvi. Es pati esmu agnostiķe - neticu, ka dieva eksistenci iespējams pierādīt (vai pierādīt tās neesamību) un man riebjas baznīcas, taču saukt visus reliģiskos cilvēkus par idiotiem ir vienkārši pretīgi. Un par to, ka reliģija esot visa ļaunuma sakne vispār jāsmejas (starp citu, South Park par to bija ļoti laba epizode) - cilvēkiem vienmēr gribēsies karot un pakļaut citus. Jā, krusta kari ir bijuši vieni no pašiem asiņainākajiem pasaules vēsturē, bet karotu tāpat, nav jēgas sevi muļķot. Ne jau reliģija padara cilvēkus ļaunus, daudzi cilvēki vienkārši ir ļauni (un ne tikai reliģiski, nepūtiet man te).

5 2 atbildēt

Izlasīju. Ak, cilvēciņ, tiek teikts, ka Bībele ir jātulko burtiski, nevis, ka tā ir jāuztver burtiski. 

Pelnīts pluss. Un iesaku parakāties pa Internetu un palasīt to cilvēku viedokļus, kuri uzskata, ka Da Vinči Kods ir balstīts uz patiesiem notikumiem. Kā nu kuram tā nostāja pret releģiju, bet tas, kas tiek minēts grāmatā ( Da Vinči Kods ( necitēju, rakstu uz atmiņu) - Baznīcai vajadzēju kādu, uz kuru cilvēki paļautos, tādēļ tika iecelt Mozus vai kurš tur par releģisko, umm, brendu utt. un tagad vēl viņa "releģiskās" asinis rit kāda cilvēka vēnās). 

3 0 atbildēt

njā, tev savā ziņā taisnība- komiksi ir labāka oriģinālliteratūra par vēsturiskiem faktiem kuri veicina tavu prāta attīstību.

2 0 atbildēt

nē jo tāds nepastāv emotion

3 1 atbildēt

Nedomāju, ka kaut viens no jums ir kompetents komentēt Bībelē rakstīto, ja vien esat studējis teoloģiju un oriģinālvalodas, kurās ir sarakstīta bībele.

2 0 atbildēt

Vai Bībele ir Meli?

Labdien! Esmu svētdienas skolotāja,  kristiete ar 30 gadus neticīga cilvēka dzīves pieredzi.  Šis raksts mani ļoti ieinteresēja un mudināja atbildēt. Arī pati esmu prātojusi cauri līdzīgiem argumentiem un minētos punktus varētu apzīmēt ar neticīga cilvēka ticības apliecību. Esmu augusi padomju laikā, kur, tāpat kā šodien mani skolā mācīja par to ka viss cēlies no nekā miljardiem gadu laikā. Tos, kas ticēja Kristum, pavairoja vai ieveda Bībeli -  izsūtīja, apcietināja, iznīcināja, liedza iespēju mācīties augstskolās.  Mācīja neticēt Dievam. Vēl joprojām man vislielākais brīnums ir tas, ka ticu un katrs cilvēks, kas kļūst ticīgs. Ja jau Bībele ir kāds cilvēku domu savārstījums, kāpēc  vēl šodien  cilvēki tiek sodīti ar nāvi tikai par to, ka savā  guļamistabā lasījuši  Bībeli? Bet, ja nu tā ir PATIESĪBA? Rakstu, lai mudinātu domāt.

Pārdomāsim cauri šiem apgalvojumiem kopā (ja nav mājās Bībeles skaties „bibele.lv”):

1)      Pirmā un galvenā kļūda jau Bībeles sākumā?  Vai tas, ka vīrietis un sieviete radīti vienā dienā?  1. nodaļa Mozus grāmatā apraksta radīšanas notikumu pa dienām, 2. nodaļā  tuvāk paskaidrots par cilvēka – vīrieša un sievietes radīšanu, par to kā Dievs rada  Ādamu no pīšļiem, uztic konkrētus pienākumus, ļauj  saredzēt, ka kaut kā trūkst un tad rada Ievu kā palīgu, miesu no viņa miesas. Vai apmulsumu rada tas, ka viss notiek vienā dienā?  Kā ar spīdekļu radīšanu vienā dienā?  Prātam, lai saprastu pietrūkst vairāku nuļļu. Kā gaisma varēja tapt pirms Saules  - padomā! Vai Saule ir vienīgais gaismas avots Visumā?

2)      „Jēzus kā pravietis, izdoma vai īstenība?

Tālāk pievērsīsimies Jēzum Kristum no Nāceretes kas krita un augšāmcēlās mūsu, grēcinieku, vārdā.”

 

Tas, ka mini Tacitu, kurš apraksta Kristus nāvi Pilāta laikā, apliecina to kā vēsturisku faktu, Jaunajā derībā šī fakta aculiecinieki - mācekļi – Matejs, Marks, Jānis un Lūka, kas bija apustuļa Pāvila ārsts un sarakstījis arī Apustuļu darbus, apraksta sīkāk šos notikumus.

Tas, ka Jēzus mira cilvēku grēku (ne vārdā) dēļ un trešajā dienā augšāmcēlās jau ir ticības un glābšanas stūrakmens, starp citu, pašiem mācekļiem šoks pašā sākumā.

Tas, ka nav aprakstīts slavenais krusta gājiens – toreiz tā bija ikdiena,  Impērijā (kā jau visās) tūkstošiem notiesāja uz nāvi, Jūdeja bija viena necila provincīte.

Jēzus nāvi pieprasīja jūdu reliģiskie līderi, viņi neapšaubīja to, ka Viņš ir pravietis, bet gan, ka Viņš dara Sevi par Dievu, Dieva Dēlu.  Jēzus vaina pie staba bija – Jūdu

 

Ķēniņš.

 

Mūsdienās arī musulmaņi tic, ka Jēzus bijis izcils cilvēks, pravietis, bet ne Dieva Dēls. Ticības jautājums.

 

3)      „Pirmo reizi bībelē Jēzus tika minēts Mateja evanģēlijā 1:1 neticami, bet tas ir apmēram simts gadus pēc Jēzus nāves.”

 

Bet vai zini, ka pravietojumi par To, kas nāks un izglābs ir jau no pašas pirmās Mozus grāmatas? Piemēram,  1. Mozus 3:15, kur Dievs nolād čūsku un saka: „ Es celšu ienaidu starp tevi un sievu, starp tavu un sievas dzimumu. Tas tev sadragās galvu, bet tu viņam iekodīsi papēdī.” – šeit jau ir par Jēzu, ka Viņš dzims no sievas un caur Savu nāvi un augšāmcelšanos satrieks sātanu?

Lasi Jesaja 53. nodaļu un 22. Psalmu, kur 19. pantā pat aprakstīta tāda detaļa, ka metīs lozi par Viņa drēbēm (Mateja 27:35)? Ka Vecajā Derībā rakstīts par Viņā dzimšanu Bētlemē, utt. Jēzū šie pravietojumi piepildās. Vēsture neklusē, pat ēras datē pirms Kristus  un pēc Kristus.

 

4)      un 5) „Kur beidzas dievs un kur sākas katoļu baznīca? ” un Dieva sodu:

Vai tas ir jautājums par to vai Jaunā derība arī ir Dieva Vārds, tāpat kā Vecā? Jā, tāpat kā pirmā Mozus grāmata, tāpat arī evaņģēliji, apustuļu darbi un Pāvila, Jūdas, Jāņa vēstules līdz pat atklāsmes grāmatai ir Dieva Gara atklāsme cilvēkiem un nes vienu kopēju vēsti par Dievu radītāju, cilvēka atkrišanu un Dieva glābšanas darbu, kas paveikta pie krusta Viņa Dēlā, par pavēli nest šo vēsti līdz pasaules galam.

Par cilvēka grēka dabu, žēl, bet fakts, jau Ādama pirmie bērni viens otru nogalina, diez vai vecāki viņiem to mācīja. Vecāki un skolotāji ļoti labi zina, ka bērniem grūti iemācīt labo, ļauno jau paši māk un dara – gan sist, gan apsaukāties. Ka grēka alga ir nāve, jau skan cauri Vecajai derībai. Par grēku, nomētāja ar akmeņiem, par jebkuru baušļa pārkāpumu.

Pat mūsdienās musulmaņu zemēs vēl sievietes nomētā par laulības pārkāpšanu, tāpat kā Jēzus laikā (brīnos, kā vīrieši parasti izsprūk?). Bet Jēzus mirstot pie krusta teica: „Viss piepildīts”, tāpēc, ka Viņš pats ir Dieva upuris par cilvēku grēkiem. Mūsu darbs ir ticība, pat tā ir Dieva dāvana.

Visi kari caur laikiem ir bijuši cilvēka varas un mantas kāres pamudinājums, sakne ir ļaunums.

Ir sašutums par krusta kariem, nepareizi izmantoja Dieva Vārdu, katrs par to arī atbildēs. Bet kā ir ar abortiem, kur nedzimušus bērnus nogalina (Latvijā 10000 gadā), miera laikā, brīvā Latvijā, kāpēc? Cilvēks pats izvēlas nepaklausīt, bet vaino Dievu, kurš dod brīvību un dzīves laiku, lai Viņu iepazītu. Viņš ir Mīlestības Dievs, tāpēc nepiespiež mīlēt ar varu, Viņš ir taisnīgs Dievs un Tiesnesis,  ja nav Kristū piedošanas, neviens nepastāvēs Viņa priekšā, Viņš ir Dievs.

Pat visļaunākie esesieši ir atgriezušies no saviem grēkiem un viņiem Jēzus dēļ ir piedots. Kas cilvēkam neiespējams, Dievam visas lietas iespējamas! Tāds ir mans Dievs!

Ar cilvēkiem, kas par Kristu nezināja, viņi tiks tiesāti pēc savas sirdsapziņas, ja pagāni, vai arī pēc bauslības pildīšanas, ja jūdi. Bet bauslības laiks ir beidzies, tagad ir žēlastības laiks. Pieņemt Dieva piedošanas dāvanu, kas samaksāta ar Jēzus upuri vai nē -  ir katra, kas dzird, konkrēts lēmums. Mūžības vērts. Šī ir tava pestīšanas diena.

Lūdz Dievu, lai Viņš atklāj patiesību, jo patiesība dara brīvu! Jēzus atbrīvo no grēka smaguma.

3 1 atbildēt

Manurāt pirmajā Mozus grāmatā nav teikts ka REIZĒ izveidoja gan vīrieti gan sievieti. Tur teikts, ka izveidoja sievieti un vīrieti.

Un Pēc tam ir tā kā paskaidrots sīkāk (manuprāt)

2 0 atbildēt

“Netiesājiet, tad jūs netapsit tiesāti; nepazudiniet, tad jūs netapsit pazudināti; piedodiet, tad jums taps piedots. Dodiet, tad jums taps dots: pilnu, saspaidītu, sakratītu un pārpārēm ejošu mēru jums iedos jūsu klēpī; jo ar to mēru, ar ko jūs mērojat, jums atmēros"

Vai svētie raksti nav brīnišķīgi? Man šķiet, ka ir. Vai es viņus pilnīgi saprotu? Man šķiet, ka nē. 

2 0 atbildēt

nekad neesmu ticējis un neticēšu Dievam 

manuprāt tas viss ir vienas lielas blēņas

2 0 atbildēt

Ļoti labs raksts!!! Patīk, ka nav tie paši neticīgo attaisnojumi, kas vienmēr. Es vienmēr esmu noliedzis, ka kaut kas ir radies no nekā- kāds augstāks spēks tomēr iekustināja pirmo kaut ko, taču kāpēc akli jātic šiem slimajiem suņa murgiem, jeb bībelei? :D

Pat ja ir tas dievs, nu lai ir! Viņš man netraucē, es viņam arī ne. Kāpēc man būtu 3x dienā šis jāpielūdz, vai vēl trakāk- jāupurē kāds vai kaut kas, jāiet viņa dēļ karā utt. ? Var teikt, ka man nav nekas pret dievu, taču es neciešu viņa fanus (līdzīgi kā tokyo hotel :D)

2 0 atbildēt

SSSSuper raksts.emotionBībele ir pilna ar nežēlību.Kāpēc kristieši domā,ka bībelē ir augstākā patiesība? Ja palasa to grāmatu tā ir pilna ar nežēlības slavinājumiem.    Tad jau man tuvāks budisms,vai senču garu pielūgšana.emotion

3 1 atbildēt

Marvel komiks = Pierādījums, ka zirnekļcilvēks ir īsts. Bībele = Pierādījums, ka Dievs ir īsts.

4 2 atbildēt

a kāda jums daļa,kam kristieši tic? pasakiet kādā veidā viņi jums traucē?šeit varu redzēt,ka daži vienk nav pareizi izaudzināti,jo viņi prot tikai lamāties,bet nevar nosaukt nevienu faktu ka dieva nav. daži kristiešus sauc par aprobežotiem.bet kāpēc?tad jau sanāk,ka visi nekristieši arī ir aprobežoti,jo viņi negrib uzņemt Dievu. Es personīgi nevienam neuzspiežu,lai viņi tic Dievam. Un es nēesmu taka dažs labs, kurš lien citu dzīvē.

esmu ievērojis,ka šeit ir bijuši tādi cilvēki,kuri tic 666,bet netic Bībeles rakstītajam.kautkā nesakarīgi

2 0 atbildēt

1. Mozus grāmata, 32:31 -  Un Jēkabs nosauca to vietu par Pniēlu, jo: "Es esmu Dievu redzējis vaigu vaigā un esmu izglābis savu dzīvību." 

Jāņa evaņģēlijs, 1:18 - Dievu neviens nekad nav redzējis. Vienpiedzimušais Dēls, kas ir pie Tēva krūts, Tas mums Viņu ir darījis zināmu.

Domāju, ka ar šo kādam laikam pietiks emotion

2 0 atbildēt

ej pasūdzies viņam :D

1 0 atbildēt

Uztaisi kaut ko par Luciferu emotion

1 0 atbildēt

nāksies tevi apbēdināt, man, kā ateistam, ir bijusi liela tieksme izzināt tavu reliģiju, darot to es ieguvu sava  veida pieredzi un uzzināju daudz ko jaunu un man pat prieks ka es bībeli zinu vairāk par dažu labu kristieti. Žēl ka tu, kā kristiete, neesi informēta ka bībeli sarakstīja dievs caur cilvēku, to saka tava reliģija un tev nav pamata to noliegt jo pretēji tam tu ietu pretrunās pati ar savu reliģisko kopienu.

Iesaku nākamreiz nemētāties ar apvainojumiem, pirms nevari tos nostādīt kā faktu.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »