local-stats-pixel fb-conv-api

Vai bībele ir meli?238

632 32

Šis raksts ir tapis pateicoties kāda neatlaidīga spoka, vārdā Missija, komentāriem un vēlmi uzzināt kā tad Bībele pierāda dieva neesamību. Tā kā daži komentāri bija aizskaroši gan tiešā, gan netiešā veidā (paldies par mudinājumu ķerties klāt šai lietai nopietnāk), es izdomāju ka par šo tēmu ir jātaisa raksts nevis jākuļ salmi komentāros.

Jau izsenis ir teikts ka bībele ir jātulko burtiski un ja tur kaut kas ir rakstīts, tas tā arī ir domāts. Vēl ir teikts ka bībele ir dieva vārds, to sarakstīja un apzīmogoja dievs un mums nav tiesību neticēt bībelē rakstītajam, jo tādā veidā mēs apšaubām dieva vārdu.

Bet pieņemot ka es esmu avs dieva ganāmpulkā, man sāk rasties neticami daudz jautājumu par dieva kā rakstnieka un visu zinoša erudīta spējām.

Tad nu balstoties uz visu iepriekšminēto, pieņemot ka dievam vienmēr ir taisnība un ka viņa vārds nav apstrīdams, es vēlos izcelt dažas kļūdas bībelē vai tās interpretācijā.

UZMANĪBU: Raksts nav veidots reliģiskā naida kurināšanas nolūkos. Balstoties uz Latvijas Republikas noteikto demokrātisko iekārtu, es tikai paužu savu pilsonisko viedokli un vēlos uzzināt arī jūsējo.

632 32 238 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 238

0/2000

Rakstu neesmu vēl izlasījis, jo man nav tik daudz laika. Bet jau varu pateikt, ka domāt ka citplanētu dzīvība nepastā, ir absurdi. Bet, vēl absurdāk ir domāt, ka čalis nonāca no debesīm un likā kādam bomzim sarakstīt grāmatu. Baznīca ir pilnīgs bullshits. Vēsture pierāda, ka baznīca vienkārši dzīvo zaļi uz "ticīgo" rēķina. Mūsdienās ir mazliet savādāk, bet joprojām līdzīgi. 

Vēlāk izlasīšu un pievienošo vēl vienu komentāru, ar pārdomām par tavu rakstu. 

3 2 atbildēt

OK, bet zemi taču radīja RĀ, ēģiptiešu Dievs! emotion  Vai vēl tur kaut kāds... emotion

2 1 atbildēt

Raksts ļoti labs :)

2 1 atbildēt

Kristus vārdā ir tik daudz ļaunuma nodarīts,ka ar viņu vienu krustā sisto nepietiks lai visu attaisnotu,un grēkus nodzēstu. 

1 0 atbildēt

neaizmirsiisim to ka bibele ir kjipa ta sveta gramata kura neko nedrikst mainit, bet vina ir tikusi mainita vairakas reizes del civilizacijas attistibas. Bet piedodiet man dievs kjipa teica ka vinju nedrikst mainit, tad kadelj svetas gramatas  likumi tiek gazti? bull shit

1 0 atbildēt

Uztaisi kaut ko par Luciferu emotion

1 0 atbildēt

Dzin, dzin, lai sākas pirmais raunds starp ticīgajiem un neticīgajiem! ;D

1 0 atbildēt

bibele tika sarakstita lai nebuutu haoss . un peec tam no senajiem laikiem liidz viduslaikiem bazniica izmantoja bibeli un dievu, kaa visuvarenu teevuu, lai ieguutu varu , kaa mees zinam, ka karalis nebija galvenais, visu noteica bazniica .

1 0 atbildēt

Katram cilvekam ir tiesibas izteikt savu viedokli. To es ari respekteju, bet nevajag metaties ar apvainojumiem un ietekmet cilvekus ar savu demogogiju. Sis raksts ir tira faktu sagrozisana un demonizacija.

Tie, kuri saka, ka ticigie ir tikai vajie un nozelojamie, loti kludas. Apskatieties visus professionalos sportistus. Vini VISI ir ticigi. Bez ticibas vini negutu speku katru dienu smagi stradat. Pat Vils Smits intervija teica, ka zaudejot ticibu, tu zaude ari visu parejo. Ir jaturas pie noteiktiem merkiem, nevis lauties pasplusmai. Ta ari ir musdienu jaunatnes problema. 

 

Lasot komentarus, es redzu, ka daudzi nesaprot Bibeles nozimi. Ja jus palasitu bibeli, tad saprastu, ka si gramata nav pliki teksti. Kapec ir sarakstita bibele un bausli? Lai butu kadas normas. Nav, obligati, jatic Dievam, lai dzivot normalu dzivi, bet gan jasaprot doma. Es saprtotu, ka visiem intelekts nav augsts un cilveki ir dazadi, kas zemtekstus nesaprot un velas visu, lai vinem noliek prieksa, bet Bibele reti kurs teksts ir bez zemteksta. 

 

+ Tiem visiem ,kas megina skaidroties seit komentaros, es saku tikai vienu- Uguni ar uguni neapdzesisi.

3 2 atbildēt
 

dievs rakstījis bībeli :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD nomirsti.

1 0 atbildēt

Mani sajūsmina tas, ka daži (ticīgie) ir pat piereģistrējušies spoki.lv dēļ šī raksta emotion  jo nevar nomierināties, ka ir tādi kas domā savādāk.

1 0 atbildēt

man vnk nav vaardu cik cilveeki ir stulbi emotion

1 0 atbildēt

Bībele sen jau ir pārtaisīta. Būtu labi atrast oriģinālo tekstu un iztulkot.

1 0 atbildēt

Es esmu kristiete. Man nekas nav aizliegts, nav tādas lietas, ko vēletos darīt, bet nevaru tāpēc, ka esmu kristiete. Dzīvoju saksaņa ar Jauno Derību (jo pēc Jēzus dzimšanas, krisitieši dzīvo Jaunajā ne Vecajā Derībā, viss kas ir rakstīts Vecajā Derībā vairs neatiecas uz mūsdienām), esmu brīva un laimīga.

Bet pieņemsim, ka tā izrādīsies taisnība - Dieva nav. Kristieši būs kļūdījušies. Ko es kā kristiete būšu zaudējusi? Neko. Es nebojāju veselību ar cigaretēm, alkoholu, negulētām naktīm, STS un citām problēmām. Uztveru dzīvi pozitīvi, katru problēmu kā iespēju uzvarēt, es neaprunāju, neapskaužu, es vienkārši mīlu dzīvi un pasauli.

Pieņemsim, ka ir karma. Fantastiski. Ja tā ir, tad es mīlu savu karmu un man tā visu laiku atmaksā ar labu!

Atdzimšana. Arī labi. Ja es iemantošu savu statusu nākamajā dzīvē pēc tā kā dzīvoju šo dzīvi. Fanatastiksi. (Ceru, ka būšu princese :D)

Bet, ja Bībele ir patiesība. Un mums (kristiešiem) ir taisnība. Kas notiks ar jums? Tiem, kas atraida Dieva mīlestību. Es zinu uz kurieni eju, zinu, kur būšu pēc nāves. Tātad, ja Dievs tomēr ir, kur būs tie kas netic?

Vēlreiz saku, nav nekā tāda, ko pazaudē iemantojot Dieva mīlestību. Nav!

Kurš ķēniņš ir miris pār saviem pavalstniekiem? Atdevis savu dzīvību, lai cilvēki dzīvotu? Ziedojis sevi? Kurš dievs, vēl tā pazemojas?

Jāņa ev. 3:16

16 - Jo tik ļoti Dievs pasauli mīlējis, ka Viņš devis Savu vienpiedzimušo Dēlu, lai neviens, kas Viņam tic, nepazustu, bet dabūtu mūžīgo dzīvību.

P.s "Necepieties" un "nevāraties" par šīm lietām, tie, kas tic ticēs, tie, kas netic - neticēs vai sāks ticēt. Vienkarši dzīvojam savā strapā saticīgi.

Autoram "+" par rakstu, par smago darbu un drosmi izteikt viedokli :)

1 0 atbildēt

Īsti nezinu taču visu to ir izdomājuši cilvēku, un  reliģijas nozīme izbeidzās ar brīdi kat daži civlēki saprata ka ar bībeles palīdzību, var pakļaut un kontrolēt ļaužu masas.... Tu vari lasīt mūsdienu bībeli cik gribi tu tā pat neatradīsi nekādus knifus, kapēc?? tapēc ka tā jau ir simtiem reižu pārrakstīta, un pielāgota gadsimtam un modei...

Taču es esmu pārliecināts ja mēs dabūtu lasīt bībeli no pirmavota, mēs uzzinātu daudz intresantu lietu, un pār daudziem jautājumiem tiktu izlieta gaisma, taču tas krasi mazinātu gan Kriestietības gan Jūdaisma ietekmi, jo kā mēs zinam līdz vecā derība ir arī kriestietības pamats, taču problēmas sākas līdz ar Kristu un tur sākas domstarpības, ja visus noslēpumus uzzinātu es domāju abas šīs reliģiskās kopienas ciestu.....

Es zinu ka daudzi man nepiekritīs, bet no visiem ticības noteikumiem un arī rituāliem vis godīgākā un pareizākā ir tieši Musulmaņi...  Šī reliģiskā forma ir radusies kā trešais variants starp jūdeismu un katoļiem.... Un būtu intresanti palasīt Korānu...

1 0 atbildēt

Par iedzimto grēku: ne jau katoļu baznīca to rakstīja bet Sv Pāvils. Tb korekti saucas "Pāvila Vēstule Romiešiem", "Pāvila vēstule Korintiešiem" utml.

1 0 atbildēt

Te tiešām ir cilvēki, kas uzskata, ka Bībele būtu jāutver tiesi, nevis caur pamatīgakajā interpretācijām un salīdzinājumiem....?

Nu ja tā, tad tālāk par viduslaikiem dazs labs savā attīstībā nav ticis...

1 0 atbildēt

"Nenonieciniet baznīcu! Tā ir vienīgā diktatūra, kura nav gāzta 2000 gadus" Ē.M.Remarks. Un domāju, ka mums arī neizdosies, aitas tālāk par savu purngalu neredz, diemžēl, purngala prieksa atrodas bībele :D

2 1 atbildēt

Pēc idejas nevar jau nosodīt otra cilvēka vai daudzu cilvēku reliģiju, lai arī kāda tā būtu. Bet cilvēkam ir jāsaprot, ka visas šīs katoļticības, pareizticības utt ir vieni vienīgi meli, tur ir tādas aplamības, bībele kā tāda ir milzīga aplamība. Ja jūs palasītu piem Lobsanga rampas grāmatas kurš ir budists un piekopj gan jogu gan budismu, tad jūs saprastu , ka viss bībelē sarakstītais ir tikai mūsu "rietumu cilvēku" acu aizmālēšanai :)

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »