local-stats-pixel fb-conv-api

Vai bībele ir meli?238

632 32

Šis raksts ir tapis pateicoties kāda neatlaidīga spoka, vārdā Missija, komentāriem un vēlmi uzzināt kā tad Bībele pierāda dieva neesamību. Tā kā daži komentāri bija aizskaroši gan tiešā, gan netiešā veidā (paldies par mudinājumu ķerties klāt šai lietai nopietnāk), es izdomāju ka par šo tēmu ir jātaisa raksts nevis jākuļ salmi komentāros.

Jau izsenis ir teikts ka bībele ir jātulko burtiski un ja tur kaut kas ir rakstīts, tas tā arī ir domāts. Vēl ir teikts ka bībele ir dieva vārds, to sarakstīja un apzīmogoja dievs un mums nav tiesību neticēt bībelē rakstītajam, jo tādā veidā mēs apšaubām dieva vārdu.

Bet pieņemot ka es esmu avs dieva ganāmpulkā, man sāk rasties neticami daudz jautājumu par dieva kā rakstnieka un visu zinoša erudīta spējām.

Tad nu balstoties uz visu iepriekšminēto, pieņemot ka dievam vienmēr ir taisnība un ka viņa vārds nav apstrīdams, es vēlos izcelt dažas kļūdas bībelē vai tās interpretācijā.

UZMANĪBU: Raksts nav veidots reliģiskā naida kurināšanas nolūkos. Balstoties uz Latvijas Republikas noteikto demokrātisko iekārtu, es tikai paužu savu pilsonisko viedokli un vēlos uzzināt arī jūsējo.

632 32 238 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 238

0/2000

Cilvēkiem vajadzētu vairāk sekot savam domam un saviem baušļiem,nevis kādas personas aprakstītajiem.Turklāt bībele laikam ejot ir tik daudz reizes pārakstīta un pārfrāzēta,ka viņa ir zaudējusi savu galveno domu un vēstījumu kuru viņa sniedz.

 

109 2 atbildēt

Sāksim ar to ka bībeli ir sarakstījis cilvēks.

Pēc manām domām, bībele tika sarakstīta lai cilvēki vadītos pēc kkādiem kritērijiem(baušļi) un nerastos haoss.

PS. Atceros, ka Vatikāns kaut kādos mēdijos ir nosodījis Jogu - jo tā saka, ka reinkarnācija ir iespējama, bet Vatikāns to noliedz.

Tad man ir vienkāršs jautājums ko Jēzus darīja lieldienās?

Tākā daudzās vietās reliģija aplaužas.

74 2 atbildēt

Gan jau ticīgie tev sabombīs mīnusus! emotion

59 9 atbildēt

Pilnībā piekrītu tevis teiktajam... Man ir bijusi saskarsme ar šiem ticīgajiem cilvēkie, nejau vnk ticīgajiem, bet ar tadiem, kam tā dieva lieta ir visa dzīve un nevar pat gulet aiziet nelasot bibeli vai neludzot... Teikšu tā, sabojā dzīvi gan sev, gan citiem...

Un pats labākais ir tas, ka tu nekādi nevari viņiem ieskidrot pretējo... viņi vinemēr atrod aizbildinājumus, piemeram, velni un dēmoni, u.t.t. 

Reliģija ir naudas pelnīšana un cilvēku dzīves bojāšana...

44 12 atbildēt

Dievs diez vai ir rakstījis Bībeli ,visticamāk to ir sarakstījuši cilvēkiemotion

Otrkārt Bībele laika gaitā ir mainijusies ,baznīca to ir labojusi ,pilikusi ,atņēmusi ,lai viss saskanētu ar tā izlaistā pāvesta iegribām. Runājot par to ,vai jums neliekas bezkaunīgi ,pats pāvests sludina ,ka jādzīvo pieticībā ,bet paskataties uz viņa dzīvesvietu ,tur kaut kas nav kārtībāemotion

30 1 atbildēt

Kaut kādi augstāki spēki jau pastāv, bet vai tos varam saukt vārdos, nezinu gan. Vairāk interesē kāpēc mēs vispār šeit esam, kāpēc vispār kaut kas eksistē?

24 1 atbildēt

Bībele ir pilna ar smieklīgiem stāstiem un meliem

36 17 atbildēt

Lai tiem kuriem vēl nepieleca! Es tev iesaku uzrakstīt rakstu par krusta karu. Dieva vārdā sāka vienu no lielākajiem kariem pasaules vēsturē un tas viss dēļ kā? Dēļ it kā dieva! Neesmu analfabēts un zinu, ka dievu raksta ar lielo burtu, bet šoreiz es vnk. izrādu savu saprātu un neuzskatu, ka man tāds vārds ar lielo burtu jāraksta... Bībeli un baznīcu radīja, lai sāktu pakļaut cilvēkus un dažiem ābramiem būtu vairāk naudas un, lai cilvēkus kā nāciju sašķeltu vairākās daļās! Nebūtu reliģijas, nebūtu ciešanu, ko tā nodara! DIEVAM TICĒT IR APROBEŽOTI UN MUĻĶĪGI!! JĀTIC TIKAI PAŠAM SAVIEM SPĒKIEM UN BAUŠĻIEM!!! Baznīa-labākais bizness pasaulē! Ticu pats sev un saviem spēkiem. Pār mani un manu dzīvi nevalda neviens. 

24 8 atbildēt
nu un, ka Bībelē ir kļūdas? šis raksts mani neaizskāra, man prieks, ka "veltīji" savu laiku, lai uzrakstītu šo rakstu, mani aizskāra šo spocēnu komentāri. Tas, ka esmu ticīgs, tagad man dod tiesības Jūs nosodīt par to, ka Jūs neticat Dievam? Protams, nē. tāpat Jums nav tiesību mūs, kristiešus, nosodīt, apsaukāt u.c. Pirms neilga laika es arī neticēju Dievam, bet manas domas mainījās, izlasot vienu grāmatu. īstenībā, mēs katrs varam ticēt, kam gribam, tam nav jābūt pat ne Dievam. ikviens var ticēt, kam grib, piemēram, zīmulim. Vari ticēt, ka tas Tev dod laimi, panākumus utt. bet galvenais ir TICĒT, jo notiks tā, kā Tu vēlies un deklerē. bet kristieši zīmuļa vietā ir izvēlējušies Dievu ()
16 4 atbildēt

Dievs jāraksta ar lielo burtu tikai tad ja runa ir par baltu/senlatviešu Dievu. ja runa ir par bībeles dievu, tad nav jāraksta, jo viņam ir vārds - Jahve Cebaots. kristieši gan to lielākoties nezina.

14 3 atbildēt
Reiz dzērājs Pēteris sāka rakstīt grāmatu...
16 6 atbildēt

nebūtu kkādas stulbas ticības tam ko kāds zem geras ir sarakstījis būtu pasaulē mazāk karu un lieka naida.

14 5 atbildēt

Piedod ,mīļā ,bet vai tas tev neliekas jocīgi ,ka 2000 gadus vecas grāmatas teksti ir pilnībā oriģināli? Ņemot vērā cilvēkus kuriem šī grāmata ļāva kontrolēt pār cilvēkiem un iekļūt elitē daļēja pārakstīšana ir pilnīgi ticams scenārijs :)

9 0 atbildēt

es ticu dievam, musu raditajam nevis bibelei un baznīcai, kur nu vel izvirtušajiem mācītājiem.

7 1 atbildēt

Porn is more honest than religion.

6 0 atbildēt

Šajā rakstā bija interesanti palasīt komentārus. emotion

5 0 atbildēt

Reliģija ir radīta, jo domāt nav viegli.

5 0 atbildēt

Negribu pārlasīt visus komentārus, iespējams, kāds jau to ir minējis. Visi evanģēliji ir sarakstīti 50-100 (ja ne pat vēl vairāk, precīzi neatceros) gadus pēc Jēzus (arī vaiāki citi līdzīgi vārdi. Un mūsdienās pazīstamais viņa izskats, visticamāk, nav Jēzus, bet gan pēdējā Tempļa ordeņa liemestra Žaka de Molē izskats) nāves.

Interesanti, ka iespējams ir eksistējuši vēl vairāki evaņgēliji, kas savā starpā ļoti atšķīrušies, lai gan jau esošajos, nu kuriem ir sastādīta Jaunā derība ir daudz, daudz nesakritību.  Īpašs ir Toma evaņģēlijs, kurā, atšķirībā no pārējiem, tiek apgalvots, kad katram cilvēkam Dievs ir jāmeklē sevī, ka katram cilvēkam ir īpašas spējas un katrs var atrast patiesību, savu laimi utt. Tas, protams, nepatika agrīnās baznīcas cilvēkiem, jo izdevīgāk būtu, ja cilvēki varētu pakļauties tikai viņiem, uzskatīt baznīcas cilvēkus par varenākiem, nevis meklēt patiesību un laimi katrs sevī. Ir teorijas, ka katoļu baznīcas iekšienē, pat Vatikānā, eksistē slepena Toma baznīca, kurā tiek pieņemts Toma evaņģēlijā teiktais. Vecā derība vispār tūkstošu gadu laikā ir tik daudz pārrakstīta, ka lielākā daļa ir izmainījusies. Senākās versijas jau sen vairs nav pieejamas.

Ā, un vēl viena interesanta piebilde par gandrīz visām pasaules lielākajām reliģijām, ieskaitot islāmu - visas ticības pieņem augstāka spēka eksistēšanu. Atšķirība ir tikai tajā, kā kalpot šim augstākam spēkam, kā tam ticēr un vai to pielūgt.

+10 un gaidu vēl :) 

4 0 atbildēt

Atver acis antiņ! Kā var pieņemt ticību kuru Latviešu tautai uzspieda? Tevi vēl ar vēsturiskiem faktiem un rakstītām liecībām apgaismot? Baznīcā jums par vēsturi noteikti, ka maz māca. Zini savu vietu pag! Tieši tā! Tu esi pagāns. Nevis tie kuri netic tam tā sauktajam dievam, jo jūsu priekšgājēji ar zobenu rokā lauza seno Latviešu paražas un iznīcināja viņu ticības. 

6 2 atbildēt

Bībele ir Narkomānu Murgi! (Lieciet Mīnusus Komentam ticīgie man po**jemotion)

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »