local-stats-pixel fb-conv-api

Pirmā pilsēta !4

Pēc Turtviga iegūšanas, Laimis devās visiem pa priekšu, tagad ar četriem pokemoniem pie jostas jutās pašpārliecinātāks kā jebkad agrāk. Viņam nebija ne jausmas, ko nesīs jau pirmā cīņa par Varavīksnes žetonu, bet ar tādu mērķtiecību, kāda piemita Laimim, neveiksme nebija opcija.

Četrotne Valkas pilsētā iegāja pa mazu ieliņu, tās malā, līdzās aizaugušiem krūmiem nošļukusi stāvēja zīme, kas vēstīja par Ziemeļvidzemes pilsētas robežu. Šī iela kalpoja kā pilsētas ievads, caur zaļajām koku lapotnēm knapi varēja saredzēt privātmājas. To paglamos kūsāja dzīvība, dzirdamas gan suņu rejas, bērnu rotaļas un pieaugušo sarunas. Nedaudz tālāk Eduarda deguns saoda pat sašļika aso smaržu, sametot otrādāk puiša vēderu.

Mia nekad nebija bijusi teju piecu tūkstošu iedzīvotāju lielajā pilsētā un ar sajūsmu uzņēma tā skaistumu. Kājām nesot tālāk pa ieliņu, palielinājās māju skaits un aizvien vairāk redzams industriālais pelēcīgums.

Nevienam nebija ne jausmas, kur atradās meklētā Varavīksnes zāle, visa meklētā informācija apstājās pie Valkas vārda. Šis kļuva par pirmo izaicinājumu, kas varētu prasīt ilgāku laiku kā gribētu tam atvēlēt.

Orā pusē krustojumam, no krūmu biezo lapotņu aizsega iznira cilvēks. Jaunietis ar smagas ballēšanās seku nospiedumiem uz sejas un gaitā. Pārskrējuši klusās ieliņas brauktuves daļai, četrotne lēma uzrunāt pirmo sastapto Valkas pilsētas iedzīvotāju, lai noskaidrotu zāles atrašanās vietu.

-Atvainojiet- Adrians uzsauca pirmajam pretimnācējam, izstiepta auguma puisis ar aizmigušu skatienu un blondām, uz acīm krītošām, matu cirtām –sakiet, kur atrodas Varavīksnes pokemona zāle?-

Nepazīstamais puisis mirkli klusējis, precīzi norādīja tās atrašanās vietu. Tā atradās pilsētas otrā malā, kur reiz slejās ainava ar nekoptu pļavu. Viņš izplūda garās nevēlamās runās par to kā kādreiz tur spēlējuši futbolu, tikai pieklājība Adrianam un Miai lika klausīties jaunieša gari vilktajos vārdos. Eduardam un Laimim, draugu piesegtiem, izdevās lēniem skudru izmēra solīšiem aizlavīties no puiša monologa.

Stāsts ievilkās ievērojami kā varētu vēlēties, taču saule vēl nepaspēja iet uz rieta pusi, kad visi četri jau stāvēja pie ātri uzslietās piecstāvu augstuma Varavīksnes žetona zāles. Uz apļveida paaugstinājuma uzvelta milzīga Vailplūma galvas rotājuma atdarinājums jeb piecas sfēriskas ziedalapiņas ar oranži brūnu centru. Uz galveno ieeju, stiklotām virināmām durvīm veda septiņpadsmit pakāpienu augstas kāpnes. Vēl trīs to māsas veda uz ēkas rezerves izejām, pārējās apaļās ēkas pusēs.

-Aizraujošākā ēka, kādu esmu redzējusi- Mia iekliedzās, ar savu balsi piepildot tuvāko apkārtni. Skaļais izsauciens neradīja ne mazāko kauna sajūtu, jo pārskatāmā attālumā nebija redzama neviena dzīva dvēsele –bukletā rakstīta, ka Ērika ir viena no labākajām zāles pokemonu trenerēm Latvijā- meitenes rokā atradās buklets ar katras zāles trenera aprakstu.

-Tad viņa būs viegls medījums manam Sindekvīlam- Laimis aizlika rokas aiz galvas, izgāza vēderu un labsirdīgi nosmīkņāja, it kā uzvara jau būtu viņam kabatā –Skvirtlam nāksies palikt rezervē-

-Man klāsies grūtāk, taču nedomāju, ka zālēdāji būs šķērslis iegūt Varavīksnes žetonu- Adrianam netrūka mērķtiecības, viņa galvā noteikti jau atradās vairāki plāni kā uzveikt pretinieci un kurus pokemonus izmantot cīņā.

Četrotnei dodoties augšup pa kāpnēm degunā iesitās spēcīgi smaržu aromāti, kuri kā mākonis ievija ēkas tuvāko apkārtni. Mia vēlreiz izrāva bukletu no somas sānu kabatas un visiem nolasīja „Ērika ir ne tikai trenere, bet arī Eiropā slavena smaržu veidotāja. Viņas veidotos aromātus plaši izmanto sabiedrībā zināmi cilvēki”, sekoja vārdu virkne, starp kuriem vairāki atpazīstami aktieri un mūziķi.

-Tās patiesi ir jaukas- Mia savam degunam lika strādāt ievērojami vairāk kā parasti, dziļi ievelkot apkārt virmojošās smaržas –viņa izdzīvo sapni, kaut es tā spētu- viņa novaimanāja-

-Tas nav nekas grūts- maiga balstiņa no kāpņu augšas uzrunāja tuvojošo četrotni –jāliek kopā viss, kas tev patīk un jāizbauda process- tur stāvēja tumšmataina kimono tērpta meitene, rotājusies ar aiz auss aizspraustu rozā puķi un priekšpusē savienotām plaukstām. Viņas dzeltenais kimono apzīmēts ar daudzām pokemonu simbolikām, pēdas apautas ar baltām zeķēm brūnās sandelēs.

Sieviete stādījās priekšā Ērika, Varavīksnes zāles trenere, kuru uzvarot pokemonu cīņā, treneris savā īpašumā iegūst varavīksnes žetonu. Viņa aicināja četrotni sev līdzi, iekšā Vailplūma ziedlapu formas cīņas zāle. Pietuvojoties sievietei, varējau sajust vairākus viens otru papildinošus smaržu aromātus.

Iekšpusē atradās botānikas karaļvalsts, neatklājot ne centimetra sienas vai griestu. Dažādi vīteņaugi un ziedošas puķes, pašā telpas centrā basketbola laukuma izmēra cīņas vieta ar smilšainu zemi kā pamatu.

-Šodien varu cīnīties ar diviem no jums, pārējiem jāpierakstās uz nākamo nedēļu- Ērikas nepielūdzamā balss aizbiedēja jebkādu velmi izlūgties izņēmumu.

Mia soli atkāpās no puišiem, nevēloties jebkādi ietekmēt lēmumu pieņemšanu. Laimis kā pirmais ierosināja izlozi ar kārtīm, jau sniedzoties pēc kavas, somas aizmugurējā mazajā kabatā. Adrians piekrītoši pamāja ar galvu, ka izloze var būt vienīgais godīgais veids kā noskaidrot divus laimīgos Ērikas pretiniekus.

-Domāju, ka izloze nav nepieciešama- Eduards apturēja Laimja roku, mirkli pirms viņš pieskārās somas mazās kabatas rāvējslēdzējam –būsim godīgi, mani divi no trim pokemoniem nav cerību pret Ērikas zāles tipa zvēriem, ar vienu pašu Nidorino būs par īsu, lai iegūtu žetonu- viņa vārdiem abi pārējie puiši pilnībā piekrita, Adrianam par to aizdomājoties arī pašam, bet cieņa neļāva to skaļi teikt –ir vēl septiņas zāles, kurā varu iegūt žetonus, domāju, ka jums abiem ir lielākas cerības to iegūt-

Laimis pateicās par Eduarda upuri, Adrians uzsita pa plecu draugam, solot darīt visu, kas viņa spēkos, lai Eduards tiktu pie četriem žetoniem. Abu puišu sarunas laikā, Laimis jau bija aizsoļojis līdz cīņas laukuma trenera vietai un gatavs cīnīties par pirmo Vidzemes reģiona turnīra žetonu.

-Noteikumi ir vienkārši- Ērika stingrā stāja nesaskanēja ar maigo un labestīgo balstiņu, kas nāca pār viņas lūpām –katrs izmantosim divus pokemonus, uzvar tas, kura zvērs pēdējais paliek stāvam kājās-

Kā šis piedzīvojums norisināsies tālāk, redzēsiet jau pēc nedēļas !

38 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv