local-stats-pixel fb-conv-api

Par iedomīgajiem pensionāriem un bezkaunīgajiem pasažier193

1543 12

šodien pamodos no rīta ar smagu galvu, iesnām pilnu degunu, temperatūru virs normas, sāpošu kaklu un burvīgu balsi. oo jaaa forši- saaukstējusies! Tā kā pēc stundas bija paredzēta mazsvarīga lekcija, sadzēros visādas zāles un klinģerīšu tēju, un devos pagulēt mazliet ilgāk. laiciņu vēl pasnaudusi, jutos daudz labāk un tad ar sabiedrisko devos uz skolu.

pēc lekcijām, kā jau ierasts, gāju pa taisno uz pieturu un gaidīju 3. autiņu. Iekāpjot, ieraudzīju brīvu vietu, nopīkstināju talonu un ātri to ieņēmu, lai nav jāstāv kājās, jo saakustējusies būdama, virsū mācās bezspēks un arī miegs.

tā kā līdz mājām ir jābrauc aptuveni stunda, droši pievēru acis un centos neiedziļināties apkārt notiekošajam un vienkārši pabūt klusumā, domājot dažādas domas. Manu relaksēšānos pārtrauca aptuveni 50 gadīgas sievietes ķērcoša balss. Nievājošā tonī viņa man pārmeta:

"klau, cienītā jaunkundz, varbūt pietiks sēdēt un dosiet apsēsties vecākiem cilvēkiem?"

man sākumā nepieleca, kas notiek, bet pēc otrās viņas frāzes, cipa ka es ahujela (nu viņa tā neteica, bet doma bija tāda), sapratu, ka nez kāpēc tas ir mans pienākums vaktēt, kad iekāps kāds vecāks cilvēks un ka tik ātrāk viņam piedāvātu vietu. Es atcirtu:

"Es atvainojos, bet vai jūs būtu kaut kāda vietu dalītāja? Man ir piešķirts invaliditātes statuss, ar kuru es varu ieņemt un saglabāt sēdvietu sabiedriskajā transportā! "

protams, sieviete nerimās un, ka tik iecirstu atpakaļ, neapmierinātā tonī izspļāva: "Jūs neko nezinat!", bet tā kā es arī savu garo mēli nekad neturu aiz zobiem, teicu: "Jā, jūs vēl jo vairāk." Ja šī sieviete būtu palūgusi palaist apsēsties, nevis tādā tonī ar mani runājusi, es bez jebkādas runas būtu piecēlusies un atbrīvojusi vietu. Es bieži palaižu pensionārus sēdēt manā vietā, redzot, cik grūti viņam ir nostāvēt, bet šoreiz tas jau bija principa jautājums.

pēc tam, kad viņai vairs īsti nebija ko teikt, viņa kaut ko nomurmulēja zem sava deguna, ka es esot bezkaunīga vai kā tamlīdzīgi. Bet šajā situācijā rodas jautājums: kas tad patiesībā ir bezkaunīgāk- augstprātīgā un nievājošā balss tonī pieprasīt jau aizņemtu sēdvietu ar privilēģiju, ka esat vecāks nekā sēdošais, vai arī principa pēc nepiecelties un iedomīgo pensionāru nepalaist? Kāpēc tik daudzi padzīvojuši ļaudis uzskata, ka tas ir pasažieru pienākums atbrīvot spešl priekš viņiem vietu, pat nesagaidot tik viegli izrunājamo "Paldies!" ?

1543 12 193 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 193

0/2000

ā vēlviens variants. varēji pateikt ja es piecelšos tu nogulsies

2 0 atbildēt

es būtu pateicis :D

karu pārcieti pārcietīsi arī dažas pieturas :D

2 0 atbildēt

A man patiik taas omes, kas knapi iet ar saviem spiekjiishiem uz sabiedrisko, bet kad tas pienaak - spiekji / krukji pa gaisu iet un leiti noder citu cilveeku atbiidiishanai / sabakstiishanai! Normaala sisteema, kaa bez probzaam tikt vienai no pirmajaam sabiedriskajaa un seedeet!  emotion

2 0 atbildēt

patiesiibaa ja esi iegaadaajies bileti vari seedeet kaut 10 pensionaari staavees kaajaas jo bilete tak tev ir .. ir samaksaats par braucienu transportaa ar iespeeju seedeet! paareejais jau ir pieklaajiibas jautaajums...

2 0 atbildēt

Labi ka man nav tādas problēmas. Es autiņā stāvu kājās VIENMĒR lai arī ir brīvas vietas un jabrauc man ir 12 pieturas. (nav man problēmas ar sēdēšanu vai kāda kaite kas varētu to ietekmēt) Laikam vienkārši pierasta lieta (braukt kājās stāvot) 

2 0 atbildēt

Vecie ir dazadi. Reizem tu budams/a esi pieklaiīgs/a palaid kādu, vinš/a pasaka paldies un pasmaida.Reizēm sāk lasīt lekciju kāds slinķi ir mūzdienu jaunatne deguna prieksā. Vieglākais veits kā tikt tam cauri-izliecies ka tu guli un + klausies mūziku uz austinām, tikai reizēm paskaties apkartni , vai nav kāds/a kuru tiesām derētu palaist.

2 0 atbildēt

es nelaizu sedet. esu samaksajis pa braucienu un sezu kur es gribu un kad es gribu... un vel tas ka pensionari lecas pa to ka skolniekiem somas lielas, tad prieks kam pesionariam celties 7 no rita augsa un braukat, ja labi zin ka  tai laika skolnieki brauka... visus uz ragavam un uz mezu prom...

2 0 atbildēt

žults. latvieši.

4 2 atbildēt

Ir jau arī tādi dabas brīnumi, kuri mutes nevar pavērt vaļā. Mēģina spiesties klāt, pakrekšķināt vai kā citādādi pievērst sev uzmanību, lai palaistu apsēsties. emotion

1 0 atbildēt

vēl šorīt 4. autobusā nolamāja kādu meiteni kāds krieviski runājošs večuks, jo redziet viņš gribēja sēdēt tieši pie loga  emotion

1 0 atbildēt

Ahh ... arī es cietu nu protams vairāk mana mamma no tā krievuškām vecjām... (nē es teikšu tā ka es vienmēr palaižu apsēsties vecus cilvēkus kas nevar nostāvēt) Nu tad tā, mana mamma bija 7 mēnesī, nesen vēl stāstīja ... Un viņa sēž un brauc uz (neatceros) un viņai pienāk krievuška klāt un sāk kko vervelēt, ka tā ir viņas vieta un tā, mana mamma pasaka ka pati nevar nostāvēt un krievuška paņem un iebukņī (diezgan stipri priekš 7 mēn grūtnieces) un mamma protams krievušku tā izlamāja ka tā apraudājas un atvainojās. Un no tā man laikam ugunszīme uz kājas. ( tiem kas nezin uguns zīme ir tad kad grūtniece bailēs satver vēderu vai kāds pa to iesit) emotion

1 0 atbildēt

Tāpēc vienmēr vajag ieņemt vietas pie loga jo tad kāds apsēdīsies tev blakām un kājās jāceļās būs blakussēdētājam :D un tu tikmēr sēdi un truli blenz pa logu!

1 0 atbildēt

Ir lauku vecenītes un pilsētas vecās grabažas (ne visas, piedodiet). Lauku vecenītes strādā, rokas pa dārzu, kartupeļie. Tādas gribas palaist savā vietā, tu zini, ka cilvēciņš ir vecs, piekusis. Man patīk tādas, vienmēr pasaka paldies, uzsmaida. Un ir pilsētas mamzeles, kuras jau aiz 50 gadiem jūtas kā uz nāves gultas. Nedod Dievs nepalaidīsi, nolādēs un speciāli grūdīsies virsū, kamēr izdzīvos tevi ārā no tās vietas.

1 0 atbildēt

man atkal tā. Stāvu pie tramvaja durvīm (un ne priekšā durvīm un neaizņēmu tur no ieejas kādas 5/6) un tāda veca līka omīte ar spieķi ienāk un ar kaut kādu mistisku amerikāņu futbolista spēku mani tā pagrūž, ka gandrīz apkritu, lai tikai nebūtu ap mani līkumu jāmet, lai tiktu pie kārotās sēdvietas.

1 0 atbildēt

nu nez es vispār nekad nelaižu tās vecās vecenes sēdēt, ja tiešām redzu, ka grūti un tā, bet tādas, tur nomālējušās ar dusmīgu seju gan nē, ja ir spēka mālēties, tad būs spēkas arī pastāvēt, tāds ir mans princips, so what ka veca, maybe man arī sāp kājas un es emsu nogurusi, nu un?!

1 0 atbildēt

man arī vienreiz krievu pensionāre tramvajā piekasījās: 'ko tu tur sēdi kā kūka, mani, vecāku cilvēku, nevarēji palaist?' xD

1 0 atbildēt

Shamais pencha man pastastija,ka braucot katru ritu pie mazberna... kamer meita strada un berns veel tik mazinsh ka bernu darza neiet :)  Un nepatikot vinam dzivot kopa ar meitu, jo ar savu veco sievinu esot sava majina u.t.t.. :)

1 0 atbildēt

Ja man tā uzbrauktu es pasūtītu dirst, vienalga ka vacāks cilvēks! Besi visi šitie idomīgie cilvēki...

1 0 atbildēt

Un taadi naglie pensionari cik esmu noverojis ir parsvara krievu tautiibas... man ir divas omes abam pari 70 visu muzu stradaajusas un cik ar vinam esmu braucis sabiedriskaja nekad vinas nau nevienam prasijusas lai palaiz,ja kads palaiz tad pasaka paldies un uzsmaida :)  

1 0 atbildēt

Mans atgadījums: Iekāpju trolejubusā un apsēžos vietā, kas ir vistuvāk durvīm. Durvis jau aizvērušās ciet kā te pēkšņi klāt pieskrien (jā, tieši tā PIESKRIEN) vecs onkulītis. Vadītājs, viņu pamanīdams, protams, ka ielaida. Kā tik šis iekāpis uzreiz sāka uzbāzties man un krievu valodā teikt, ka man viņš jālaiž savā vietā. Es, pārlaidusi skatienu pāri trolejbusam norādījusi viņam uz vairākām brīvajām sēdvietām. Bet šim pietika bezkaunības man atcirst, ka ja, redz, viņs mēģinās iet uz citu vietu, tad nokritīs un obligāti kaut ko salauzīs.  Es gan neatkāpos, un beigu beigās, kaut ko pie sevis brukšķēdams, tomēr tika pie sēdēšanas bez jebkādām traumām. emotion

1 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »