local-stats-pixel fb-conv-api

Par iedomīgajiem pensionāriem un bezkaunīgajiem pasažier193

1543 12

šodien pamodos no rīta ar smagu galvu, iesnām pilnu degunu, temperatūru virs normas, sāpošu kaklu un burvīgu balsi. oo jaaa forši- saaukstējusies! Tā kā pēc stundas bija paredzēta mazsvarīga lekcija, sadzēros visādas zāles un klinģerīšu tēju, un devos pagulēt mazliet ilgāk. laiciņu vēl pasnaudusi, jutos daudz labāk un tad ar sabiedrisko devos uz skolu.

pēc lekcijām, kā jau ierasts, gāju pa taisno uz pieturu un gaidīju 3. autiņu. Iekāpjot, ieraudzīju brīvu vietu, nopīkstināju talonu un ātri to ieņēmu, lai nav jāstāv kājās, jo saakustējusies būdama, virsū mācās bezspēks un arī miegs.

tā kā līdz mājām ir jābrauc aptuveni stunda, droši pievēru acis un centos neiedziļināties apkārt notiekošajam un vienkārši pabūt klusumā, domājot dažādas domas. Manu relaksēšānos pārtrauca aptuveni 50 gadīgas sievietes ķērcoša balss. Nievājošā tonī viņa man pārmeta:

"klau, cienītā jaunkundz, varbūt pietiks sēdēt un dosiet apsēsties vecākiem cilvēkiem?"

man sākumā nepieleca, kas notiek, bet pēc otrās viņas frāzes, cipa ka es ahujela (nu viņa tā neteica, bet doma bija tāda), sapratu, ka nez kāpēc tas ir mans pienākums vaktēt, kad iekāps kāds vecāks cilvēks un ka tik ātrāk viņam piedāvātu vietu. Es atcirtu:

"Es atvainojos, bet vai jūs būtu kaut kāda vietu dalītāja? Man ir piešķirts invaliditātes statuss, ar kuru es varu ieņemt un saglabāt sēdvietu sabiedriskajā transportā! "

protams, sieviete nerimās un, ka tik iecirstu atpakaļ, neapmierinātā tonī izspļāva: "Jūs neko nezinat!", bet tā kā es arī savu garo mēli nekad neturu aiz zobiem, teicu: "Jā, jūs vēl jo vairāk." Ja šī sieviete būtu palūgusi palaist apsēsties, nevis tādā tonī ar mani runājusi, es bez jebkādas runas būtu piecēlusies un atbrīvojusi vietu. Es bieži palaižu pensionārus sēdēt manā vietā, redzot, cik grūti viņam ir nostāvēt, bet šoreiz tas jau bija principa jautājums.

pēc tam, kad viņai vairs īsti nebija ko teikt, viņa kaut ko nomurmulēja zem sava deguna, ka es esot bezkaunīga vai kā tamlīdzīgi. Bet šajā situācijā rodas jautājums: kas tad patiesībā ir bezkaunīgāk- augstprātīgā un nievājošā balss tonī pieprasīt jau aizņemtu sēdvietu ar privilēģiju, ka esat vecāks nekā sēdošais, vai arī principa pēc nepiecelties un iedomīgo pensionāru nepalaist? Kāpēc tik daudzi padzīvojuši ļaudis uzskata, ka tas ir pasažieru pienākums atbrīvot spešl priekš viņiem vietu, pat nesagaidot tik viegli izrunājamo "Paldies!" ?

1543 12 193 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 193

0/2000

emotion  muuzika ausiiis,seedi, un neko nedzirdi emotion  

FuCk YeA emotion

6 0 atbildēt

ja ta veca mauka iztureja II pasaules karu ,tad gan jau iztures ari dažas pieturas kajas stavot :D

8 2 atbildēt

Man vēl besī tie tanktuki, kas, piemēram, galapunktos uzreiz piestājas pretī autobusa durvīm un neļauj nemaz normāli visiem izkāpt ārā, lai tikai ātrāk tiktu iekšā kādā brīvā vietā.

7 1 atbildēt

Daudzi vecuma cilvēki par spīti to uzkata par mūsu (jauniešu) pienākumu. Visu cieņu es tā daru, bet pārmetumu dēļ es cieņu pret viņu ne grama neizrādītu, kā attaisnotos par augsta toņa pacelšanu pret citu cilvēku. Es saprotu, ka pesionāri ir cilvēki tie pieredzējoši un novecojuši, bet tas nenozīmē, ka mums jauniešiem nav arī savu tiesību.

6 0 atbildēt

Ir bijuši šitādi gadījumi ka veca vecene kaut ko brauc man augumā ka nevaru palaist apsēsties un ka viņai kājiņas un muguriņa sāp nevar nostāvēt un grūti staigāt. Lab palaižu aizeju tālāk, bet ka jākāpj vienā pieturā ar viņu ārā tad tā aizskrien divreiz ātrāk nekā es. Un tad neliekas ka sāpētu kaut kas.

5 0 atbildēt
MJ avatarsMJ

par to invaliditātes statusu ir taisnība?! ,bet vispār jā...tadus krokšus nav jālaiž sēdēt.,jo tie izbrauc uz savu vecumu,bet normāli utt. nekad tev nebāzīsies virsū,bet tu pats automatiski sapratīsi,kad cilvēkam ir grūti nostāvēt un,kad vnk izbrauc uz savu vecumu... tāpat ,kā jaunieši pērkot cigaretes... vnm samelos,ka ir vecāki! :D

4 0 atbildēt

Neatceros pēdējo reizi, kad trolejbusā būtu apsēdies :D

Varu paciest 20min kājās stāvot, lai izvairītos no šitādiem starpgadījumiem

5 1 atbildēt

man citkart skatoties uz pensionariem zheel vinjus paliek. Bet jaa - es principiaali arii taa daru. Taa teikt - attieksme pret attieksmi!

4 0 atbildēt

Principā,gados veciem cilvēkiem ir paredzētasd vietas transporta līdzekļa priekšgalā. ja sēdi aiz tām,tad ir visas tiesības šos nekaunīgos tantukus sūtīt d***. Man arī reāli izkaitina tā iedomāto privilēģiju shēma un nekaunība.

3 0 atbildēt

Man ir bijusi apmēram šāda pati situācija, biju smagi noguris sēžot līdz septiņiem skolā, izejot gaidīju autobusu ~30 minūtes (bija ziema), sagaidot iekāpu un ieņēmu vietu, tad braucot līdz nākamai pieturai iekāpa kāda večiņa, uzkrāsojusies ar smirdīgu elpu, un pienāk pie manis paņem mani aiz rokas pieceļ un pati apsēžas, bet atvainojos, tas, ka neesmu vecs un nestaigāju ar šķību muguru nozīmē, ka nedrīkstu autobusā sēdēt brīvā vietā? Viņai pat nebija nekādi kruķi vai spieķīts, nostāvēt varēja, bet tāda bezkaunība.. tagad pat pretīgi paliek kāpt autobusā, kad es zinu, ka kāds mani izvilks no sēdvietas.

3 0 atbildēt

nu ja es redzu, ka cilvēkam grūti vai mierīgi paprasa, nav problēmu - palaižu. nav jau man pārāk grūti pastāvēt kājās.

Bet ir arī gadījies.. biju vēl maza.. nu pa 10-12 gadiem. :) braucu viena uz treniņu un man patika sēdēt tramvajā pašā priekšā (pensionāru vietā). protams, ja kāds vecāks iekāpa - palaidu. bet viereiz man no muguras pienāca kāda sieviete ap 45 un bezmazvai ar ļooooti gariem nagiem man mugurā iekrampējās un uzvilka augšā, ka tā tip esot viņas vieta.. protams es par sevi uzzināju daudz jaunu lietu :D

2. gadījums.. braucu pārbāztā autiņā, sēdēju, neviena pārāk veca cilvēka arī nebija apkārt (pat neticās :D ) un tad viens tmr iekāpa. goda vārds, es viņu nevarēju redzēt, man priekšā bija daaaudz cilvēku. un kad šis pensionārs bija kādu 2 m attālumā, konduktore sāka uz ani bļaut, cik slikt cilvēks es esot, man nav kauna vecākus cilvēkus palaist :D

3 0 atbildēt

Bieži esmu palaidis, un tikai retais pensionārs pasaka paldies. Reiz pat dzirdēju vārds "ātrāk būtu palaidis, man drīz ārā jākāpj" ..

3 0 atbildēt

Bāc, man ar tas besī, ka it kā tas būtu pienākums vaktēt, kad iekāps kāds vecāks cilvēks un ka tik ātrāk viņam piedāvātu vietu!!!!

3 0 atbildēt

nakamreiz iepis pa nieri :D

3 0 atbildēt

Dažas pārsvarā tantiņas iedomājas, ka sabiedriskajā viņām bez maz vai rezerevēta vieta. Man nekas nav pret veciem cilvēkiem un parasti palaižu, bet ja sāk kaut ko kurnēt, vai vēl iedomājas, ka man viņi ir obligāti jāpalaiž, tad gan dusmas uz tādiem cilvēkiem, protams: veci, kājas sāp, bet tāpēc jau nav jābļauj. Vēl parasti kā esmu novērojusi šīs tantiņas nezināmu iemeslu dēļ, jauniešus par cilvēkiem neuzskata, parasti tie ir narkomāni, dzērāji, tusētāji, neaudzināti mežoņi utt. :D 

3 0 atbildēt

Vecie ir dazadi. Reizem tu budams/a esi pieklaiīgs/a palaid kādu, vinš/a pasaka paldies un pasmaida.Reizēm sāk lasīt lekciju kāds slinķi ir mūzdienu jaunatne deguna prieksā. Vieglākais veits kā tikt tam cauri-izliecies ka tu guli un + klausies mūziku uz austinām, tikai reizēm paskaties apkartni , vai nav kāds/a kuru tiesām derētu palaist.

2 0 atbildēt

es nelaizu sedet. esu samaksajis pa braucienu un sezu kur es gribu un kad es gribu... un vel tas ka pensionari lecas pa to ka skolniekiem somas lielas, tad prieks kam pesionariam celties 7 no rita augsa un braukat, ja labi zin ka  tai laika skolnieki brauka... visus uz ragavam un uz mezu prom...

2 0 atbildēt

žults. latvieši.

4 2 atbildēt

Visiem par biļeti viena cena, tapēc lai iet dirst, saprotu ja veel kaads tiešām vecs un nevarīgs pensionārs, bet šitie iedomīgi e50 gadnieki :D

2 0 atbildēt

saprotu, es arii palaizhu , bet nu ja pret mani taa iztureetos, pilniiba atbalstiitu tevi !

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »