local-stats-pixel fb-conv-api

Par iedomīgajiem pensionāriem un bezkaunīgajiem pasažier193

1543 12

šodien pamodos no rīta ar smagu galvu, iesnām pilnu degunu, temperatūru virs normas, sāpošu kaklu un burvīgu balsi. oo jaaa forši- saaukstējusies! Tā kā pēc stundas bija paredzēta mazsvarīga lekcija, sadzēros visādas zāles un klinģerīšu tēju, un devos pagulēt mazliet ilgāk. laiciņu vēl pasnaudusi, jutos daudz labāk un tad ar sabiedrisko devos uz skolu.

pēc lekcijām, kā jau ierasts, gāju pa taisno uz pieturu un gaidīju 3. autiņu. Iekāpjot, ieraudzīju brīvu vietu, nopīkstināju talonu un ātri to ieņēmu, lai nav jāstāv kājās, jo saakustējusies būdama, virsū mācās bezspēks un arī miegs.

tā kā līdz mājām ir jābrauc aptuveni stunda, droši pievēru acis un centos neiedziļināties apkārt notiekošajam un vienkārši pabūt klusumā, domājot dažādas domas. Manu relaksēšānos pārtrauca aptuveni 50 gadīgas sievietes ķērcoša balss. Nievājošā tonī viņa man pārmeta:

"klau, cienītā jaunkundz, varbūt pietiks sēdēt un dosiet apsēsties vecākiem cilvēkiem?"

man sākumā nepieleca, kas notiek, bet pēc otrās viņas frāzes, cipa ka es ahujela (nu viņa tā neteica, bet doma bija tāda), sapratu, ka nez kāpēc tas ir mans pienākums vaktēt, kad iekāps kāds vecāks cilvēks un ka tik ātrāk viņam piedāvātu vietu. Es atcirtu:

"Es atvainojos, bet vai jūs būtu kaut kāda vietu dalītāja? Man ir piešķirts invaliditātes statuss, ar kuru es varu ieņemt un saglabāt sēdvietu sabiedriskajā transportā! "

protams, sieviete nerimās un, ka tik iecirstu atpakaļ, neapmierinātā tonī izspļāva: "Jūs neko nezinat!", bet tā kā es arī savu garo mēli nekad neturu aiz zobiem, teicu: "Jā, jūs vēl jo vairāk." Ja šī sieviete būtu palūgusi palaist apsēsties, nevis tādā tonī ar mani runājusi, es bez jebkādas runas būtu piecēlusies un atbrīvojusi vietu. Es bieži palaižu pensionārus sēdēt manā vietā, redzot, cik grūti viņam ir nostāvēt, bet šoreiz tas jau bija principa jautājums.

pēc tam, kad viņai vairs īsti nebija ko teikt, viņa kaut ko nomurmulēja zem sava deguna, ka es esot bezkaunīga vai kā tamlīdzīgi. Bet šajā situācijā rodas jautājums: kas tad patiesībā ir bezkaunīgāk- augstprātīgā un nievājošā balss tonī pieprasīt jau aizņemtu sēdvietu ar privilēģiju, ka esat vecāks nekā sēdošais, vai arī principa pēc nepiecelties un iedomīgo pensionāru nepalaist? Kāpēc tik daudzi padzīvojuši ļaudis uzskata, ka tas ir pasažieru pienākums atbrīvot spešl priekš viņiem vietu, pat nesagaidot tik viegli izrunājamo "Paldies!" ?

1543 12 193 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 193

0/2000

tas kā vecā labā anekdotē:

Sēž jaunietis sabiedriskajā transportā, pienāk klāt tantiņa un saka, lai palaižot šo apsēsties, kājas sāpot. Jaunietis: Jūs arī jaunībā vecus cilvēkus laidāt apsēsties? Tantiņa: jā Jaunietis: Nu tāpēc arī sāp kājas tagad...

19 2 atbildēt

Kādreiz, kad biju jaunāks un braukāju tieši ar tā paša maršruta autobusu uz skolu bieži vien visādas vecās pensionāres dirstās klāt. Tagad nav nekādu problēmu, jo tantītes laikam baidās ko iebilst. Rodas tāds jautājums uz kurien no rīta tie pensionāri brauc?

17 0 atbildēt

piemeram Madonā ir tādas pensionāres kuram spēka ir dabesim Bet viņām ir princips kasīties. tad kad es gaidiju sīkuci un biju 9 menesī un tas vēl iekrita karstā vasaras laikā es nevarēju nostāvēt autubusa un apsēdos, a pensionare kas iekāpa pec manis uzskatīja ka man viņa ir jāpalaiž apsēsties tas nekas ka 1 krēslu aiz manis bija brīva vieta. viņas prāt man viņa bija jāpalaiž tieši tajā vietā kur es sēdēju.

17 0 atbildēt

Man ļoti bieži ir bijis tā, ka vēlos palaist pensionāri piesēst vnk pieceļos un stāvu, bet pensionārei pa priekšu izlec resna 40 gadīga ķoķa , kas 12 stundas nosēdējusi kioskā un ieņem to vietu.

16 0 atbildēt

1) mana biļete ir tikpat vērta, kā attiecīgi otrā, vecākā, cillvēka biļete.

2) Tad ir ētika, vai palaidīsi vecāku cilvēku apsēsties.

Un te nu ir tas paradokss. Labprāt palaistu, bet, sasodīts iekāpjot tukšā autobusā, protams, ieņemšu savu brīvo vietu, bet nu re, pēc pāris pieturam sakāpj vesals bars cilvēku. He, bet neviens tantuks! Varu sēdēt tālāk, bet redz nākamjā iekāps viens babuļa, kura iedomājas, ka jauniešiem ir jāvaktē vai tik viņa (babuļa) neiekāps pieturā. Ir tāada sajūta, ka visiem jauniešiem butu kājās jāstāv uzreiz kā iekāp tukšā autobusā. Bet pag`, pie tāda noscījums cits cilvēks ieņems manu vietu un atkal - sanāk ka palaižu stalto jaunēkli apsēsties Un viss sākas no gala!

Tad jauniešīem par savu samaksāto biļeti ir jāstāv kājās visu ceļu? o gadījumā var iekāpt babuļa?

Lomas - staltais jaunēklis un babuļa. Ir taču jauni cilvēki, kuriem ir dažādas kaulu slimības un vienkārši, kādas kaites, kuru dēļ viņš nevar  stundu nostāvēt, bet babuļa, žiperīgāka, par dažu labu pusmūža cilvēku vēlas sēdēt transportā vien dažās pieturas. Tur, lūk, ir jāizprot iecietība saskarsmē.

Pārsvarā esmu novērojusi, ka jaunieši palaiž apsēsties vecaka gada gājuma cilvēkus!

 

Bet vakar no rīta braucot pārpildītā busā gribējās dažus gadus  jauniem cilvēkiem norādīt viņu vietu, kā tāda veca babuļa. ~ kur tā var? - tukšā vietā noikt savas pilnīgi tukšās mugursomas un nepaņemt viņas no krēsla nost, redzot, ka autobuss ir pilns. Tur, lūk, ir mūsu neaudzinātā jaunatne!

15 0 atbildēt

50 gadi nav vecs. es nelaižu sēdēt cilvēkus sabiedriskajā, ja vien viņi tiešām nav ļoti veci un ar spieķīti vai var redzēt, ka cilvēks slims (nu tur lauztas kājas, izskatās saguris utt). Principa pēc nelaižu. Jo es arī maksāju par biļeti.

15 0 atbildēt

vislabaakie ir tie kas nostaajas blakus ,kaut gan vietas veel pieteik ,un miicas virsuu kameer tev apniik un tu paarseedies citaa briivaa vietaabet vienreiz biju lauzis kaaju un knapi iekaapu ar krucjiem autinjaa un tur gandriiz tikai pensionaari ,un nevis lai palaiztu cilveeku ar lauztu kaaju apseesties ,veel dazi indiviidi kuriem seedvieta nebija tikusi suudzeejas ,ka labaako staavvietu esot aiznjeemis:D

15 0 atbildēt

Cik esmu novērojusi, tad vairums jaunu cilvēku tomēr ir ļoti kulturāli un vienmēr palaiž apsēsties. Bet tirgus sievas, kas iekāpj tirgus pieturā, ir kaut kāds unikums. Par brīnumu piebrauc gandrīz tukšs trolejbuss, vecenes salec iekšā un burtiski apjūk no brīvo vietu pārpilnības. Galva šaudās pa labi un kreisi un tantuks nesaprot, kur nu sēsties :))

14 0 atbildēt

līdzīgs stāsts ir par vecajām tirgus tantiņām, kuras nekad nepalaidis jus ejot pa ietvi... Draga tikai virsu un visiem citiem jamuk mala... Cik reizes ta ir bijis, ka ejot pa šauru ietvivi ņa pat nesagriež plecus, bet nodurusi galvu vienkārši skrien virū:D

12 0 atbildēt

Autorei (ja pareizi sapratu pēc nika :D ) domāju , ka zini ka ir tāds teiciens: "Nepateicība ir Pasaules alga". Un kas uz tiem penčiem attiecas, tad Latvijā viņi ir ar smadzenēm traumēti pa lielākajai daļai.Iedomājas, ka tikko eļi 50 gadus sasnieguši un jau sajutās večuki , kas neko nespēj un nevar, būtu labāk ņēmuši piemēru no tādiem cilvēkiem kā Silvestrs Stallone, kas savos 65 gados izskatās tā kā reti kurš pat zem 40-50 gadiem, par 65 gadiem nemaz nerunājot.Un ar viņu es biju domājis , lai cilvēki tie kam tas dullums ir tēlot un palikt par penčiem uzreiz pēc 50 gadiem būtu iemesls kāpēc nepalikt par saņurcītu lupatu ar kruķi rokās, bet izbaudīt dzīvi un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un uzturēt sevi normālā formā. Bet nu ko nu par to- katrs tāpat darīs kā grib emotion

13 1 atbildēt

vienreiz autiņā bija daudz brīvu vietu, viens vecītis nesēdās, sapratu, ka negrib. es apsēdos vienā brīvā vietā, vēlāk jau vairs brīvu vietu nebija. Iekāpa viens vīrietis ap 30 un sāka man dirst virsū, ko es nelaižu vecīti apsēsties, galvenais, ka no viņa nesa pēc šņabja. vinš man tur sāka lasīt morāli un es viņu konkrēti noliku pie zemes, sakot, ka kaut kāds dzērājs man nemācīs etiķeti emotion bet, runājot par vecām babkām, besī, ka es kādu palaižu, apstājos tur pat blakus un viņa iesēžās, pat nepaskatoties un mani un nepasakot paldies, it kā es būtu tukša vieta...

12 0 atbildēt

Kārtējie pāris amizantie gadījumi.

1.Pāris gadus atpakaļ braucu pēc lekcijām pie draudzenes ar 11. autobusu(Abrenes iela - Jaunciems - Suži).

Ceļš ved caur Jaunciema kapiem,kur kā likts ir pilns ar tantukiem. Kapļi,slotas, lējkannas tie ir šo penžu aksesuāri. Nebrīnītos,ka kādai nebūtu vēl lāpsta līdz. Kāda velna pēc uz kapiem nevar aizbraukt no rīta vai pa dienu, visa diena tak brīva.

Tas pats arī notiek pa rītiem, kad tantukiem jābrauc uz tirgu vai vēl kur, tieši tajā laikā kad visi brauc uz darbu vai lekcijām...

2.Tas pats 11. autobuss. Nezinu, kā tagad, bet kādreiz tas kursēja +- reizi stundā. Ja nokavē,tad  nekas cits neatliek, kā kūkot stundu vai gaidīt mikriņu,kuru kursēšanas laiki ir zināmi tikai viņiem. Braucu un skatos, kā tantuks sprintero ātrāk par pāšu R. Arāju. Es tik ātri nevarētu bez 10 desmitos pēc alus aizcilpot. Protams, paspēja. Sekoja tālāk, lai palaižu tak apsēsties, neredzu vai ka veca ar slimām,sāpošām  kajām. Lai gan bik tālāk pilns ar vietām. Laikam  mana kļuda, ka apsēdos tuvu pie durvīm...

11 0 atbildēt

Uzskatu ka tā ir Padomju savienības, kulturitātes palieka, jo viņi savā laikā bez vārda runas laida vecākus cilvēkus apsēsties, bet tagad tas kulturas līmenis ir krities, bet atmiņas par veco labo palikušas, tāpēc - paies vēl gadi 20 kamēr visi šie te nenomirs un uzskati mainīsies, un tad parastais, cilvēcīgais Lūdzu - Paldies! ieņems savu vietu :)  Bet pagaidām jāciešās kā ir un arī man ir šāds uzskats līdzīgi kā tev, ja vajag, var pajautāt nevis ķērcošā balsī kaunināt visa autobusa klātbūtnē, tikpat labi tu arī vari iekliegties - zagle un apkaunināt vēl vairāk otru cilvēku, bet tikai pati saproti - tas parāda tavu audzinātības līmeni :) - bet nu ok tad jau redzēs kāda būs mūsu paaudze pēc gadiem 40 :D

11 0 atbildēt

hahah. Es ar 3šo katru dienu pārvietojos. Regulāri mācību pusgada beigās, kad 2 diennaktis negulējušam jādodas uz skatēm, ieveļās kāds labi atpūties penža un labakajā gadījumā raida vien savu iznīcinošo skatienu, bet parasti vēl iznīcinošākus komentārus par narkomāniem (loģiski, nomocījies un negulējis cilvēks ta izskatās) un nemaz nepieļauj citu varbūtību. Man pie pakaļas, es guļu tālāk. emotion

13 2 atbildēt

es gan pasūtītu dirst visas šitās pretīgās vecenes uzgrieztu skaļāk mūziku un smaidīdams sēdētu un skatītos kā šīs tur plātās un bļaustās. bezmaksas šovs

10 0 atbildēt

Jā es arī bieži palaižu vecākus cilvēkus apsēsties manā vietā, bet ja man piemēram tādā tonī teiktu es arī nelaistu viņu sēsties!!

9 0 atbildēt

man arī autobusā bija līdzīgs gadījums, tik atšķirība bija tā, ka biju stāvoklī. tantuks aplauzās tajā brīdī, kad piecēlos kājās emotion      

8 0 atbildēt

50 gadīgi pensionāri ? Hahaha... nu ko lai saka...

8 0 atbildēt

Es parastu urlveidīgajiem penžiem stāstu ka mans vecaistēvs karoja 19.SS divīzijā, bet vēl tik un tā žiperīgs un labi šaut arī vēl protemotion

8 0 atbildēt

 

Btw, to "nevarīgie" pensionāru elkoņi, piebāztos transportos, ir visaktīvākie propellerētāji ar reaktīvās lidmašīnas jaudu!! xD

Ja man 50 gados piedāvātu apsēsties, es justos skumji, ka citu acīs tik nevarīga izskatos. Tāda sēdvietas pieprasīšana neviļus izsauktu tik pat "laipnu" vietas atdošanas reakciju (piem., jā, lūdzu, sēdieties! Nevēlos, lai jūs saļimtu tur pat uz vietas, vēl aizķeršos un nokritīšu, kāpjot jums pāri.."). Nozīmīga ir attieksme un te vairs nespēlē lomu vecums, dzimums..

7 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »