local-stats-pixel fb-conv-api

Par iedomīgajiem pensionāriem un bezkaunīgajiem pasažier193

1543 12

šodien pamodos no rīta ar smagu galvu, iesnām pilnu degunu, temperatūru virs normas, sāpošu kaklu un burvīgu balsi. oo jaaa forši- saaukstējusies! Tā kā pēc stundas bija paredzēta mazsvarīga lekcija, sadzēros visādas zāles un klinģerīšu tēju, un devos pagulēt mazliet ilgāk. laiciņu vēl pasnaudusi, jutos daudz labāk un tad ar sabiedrisko devos uz skolu.

pēc lekcijām, kā jau ierasts, gāju pa taisno uz pieturu un gaidīju 3. autiņu. Iekāpjot, ieraudzīju brīvu vietu, nopīkstināju talonu un ātri to ieņēmu, lai nav jāstāv kājās, jo saakustējusies būdama, virsū mācās bezspēks un arī miegs.

tā kā līdz mājām ir jābrauc aptuveni stunda, droši pievēru acis un centos neiedziļināties apkārt notiekošajam un vienkārši pabūt klusumā, domājot dažādas domas. Manu relaksēšānos pārtrauca aptuveni 50 gadīgas sievietes ķērcoša balss. Nievājošā tonī viņa man pārmeta:

"klau, cienītā jaunkundz, varbūt pietiks sēdēt un dosiet apsēsties vecākiem cilvēkiem?"

man sākumā nepieleca, kas notiek, bet pēc otrās viņas frāzes, cipa ka es ahujela (nu viņa tā neteica, bet doma bija tāda), sapratu, ka nez kāpēc tas ir mans pienākums vaktēt, kad iekāps kāds vecāks cilvēks un ka tik ātrāk viņam piedāvātu vietu. Es atcirtu:

"Es atvainojos, bet vai jūs būtu kaut kāda vietu dalītāja? Man ir piešķirts invaliditātes statuss, ar kuru es varu ieņemt un saglabāt sēdvietu sabiedriskajā transportā! "

protams, sieviete nerimās un, ka tik iecirstu atpakaļ, neapmierinātā tonī izspļāva: "Jūs neko nezinat!", bet tā kā es arī savu garo mēli nekad neturu aiz zobiem, teicu: "Jā, jūs vēl jo vairāk." Ja šī sieviete būtu palūgusi palaist apsēsties, nevis tādā tonī ar mani runājusi, es bez jebkādas runas būtu piecēlusies un atbrīvojusi vietu. Es bieži palaižu pensionārus sēdēt manā vietā, redzot, cik grūti viņam ir nostāvēt, bet šoreiz tas jau bija principa jautājums.

pēc tam, kad viņai vairs īsti nebija ko teikt, viņa kaut ko nomurmulēja zem sava deguna, ka es esot bezkaunīga vai kā tamlīdzīgi. Bet šajā situācijā rodas jautājums: kas tad patiesībā ir bezkaunīgāk- augstprātīgā un nievājošā balss tonī pieprasīt jau aizņemtu sēdvietu ar privilēģiju, ka esat vecāks nekā sēdošais, vai arī principa pēc nepiecelties un iedomīgo pensionāru nepalaist? Kāpēc tik daudzi padzīvojuši ļaudis uzskata, ka tas ir pasažieru pienākums atbrīvot spešl priekš viņiem vietu, pat nesagaidot tik viegli izrunājamo "Paldies!" ?

1543 12 193 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 193

0/2000

Nu ko lai dara ,vecums nenaak viens.  emotion

0 0 atbildēt

zin ta ir ar to ''sabiedrības krējumu''.. zin kads ieteikums no manis,tev? nakamreiz kad tev tik uzbāzīgi un nepieklājīgi jautās pēc sēžamvietas..pasaki ''kad tu biji jauna,tu laidi sēdēt?'' viņa protams ka atbildēs ''jā''. saki ''nu lūk,tāpēc ari tev sāp tās kājas'' :D vnk tik pat negants spļāviens uz viņas pusi,ka viņa apsēdīsies tur pat uz grīdas un kādu laiku domas ''WTF'' :D

0 0 atbildēt

Gadās, bet parasti pasūtu visus taisni dirst.

0 0 atbildēt

pensionari ta uzskata jo tas ir rigas satiksmes sabbiedrisko transportu lietosanas noteikumos!!! tur skaidri rakstits ka sedvietas pirmam kartam domatas berniem un vecakiem cilvekiem, un pec likumdosanas, perkot biljeti, tu piekriti sim noteikumam!!! personigi es ari ar to neesu ar mieru, jo citriz pec  naktsmainjas vnk sanak atluzt sabiedriskaja - un sie pensionari vnk pezkaunigi tei pamodina lai apsestos tava vieta, tas nekas ka citreiz 2 rindas talak ir paris brivas vietas kur vispar neviens nesez!

0 0 atbildēt

nu vispār tas jau ir kā nerakstīts likums. tā teikt jāizrāda cieņa vecākiem cilvēkiem. protams, ka nevisi to ir pelnījuši un uzskata to par savām dabas dotajām privilēģijām. tomēr der atcerēties, ka jūs ar paliksiet veci un skraidīsiet pa sabiedrisko transportu, karojot par vietām. emotion

0 0 atbildēt

50 gadi vēl nav pensijas gadi... :D

0 0 atbildēt

Tev vajadzēja izlikties ka guli tālāk, es parasti tā daru ja neadekvādi  kaut ko dirš

0 0 atbildēt

man tieši tāpat bija vienreiz :@

0 0 atbildēt

Njā, šitā bezkaunība ne vien uz sabiedrisko transportu attiecas...Man piemēram besī, ka ejot pie ģimenes ārsta (es dzīvoju laukos) vecenes (atļaušos) vienmēr lien pa priekšu,( un tas nekas, ka viņām vajag tur tikai kkādu papīru ienest, kas gan parasti aizņem ne mazāk kā pusstundu) un klukst kā vecas vistas, ja tu nelaid,bet tev ir temperatūra ap 40 un tavs autobuss draud pēc 20 min būt jau aizbraucis...

vecs, vai ne vecs, bet kārtībai jābūt!! vienīgais, ko es laižu savā vietā kkur, ir grūtnieces un vecāki ar bērniem..

0 0 atbildēt

Zini ,vajag skai pateikt  (Idite NAX pažalusta) tici man ,viņa aizvāksies! emotion emotion emotion

Penžas tak ir haļavšiki!

0 0 atbildēt

bieži šadi gadijumi notiek .

0 0 atbildēt

es dažreiz bezkauņa skolniekus paceļu , lai atbrīvo vietu pensionariem.

1 1 atbildēt

Par šo tēmu var runāt un runāt. Vienmēr ar draudzeni rēcam par to, kad centrāltrigū 40.autiņā vai 19.trolejbusā, kur tas tiek novērots visvairāk, tās pretīgās vecenes kā komēta iepišas tajā trolejbusā, ar tādu pašu ātruma nopīkstina e-talonu un vēl ātrāk skrien ieņemt brīvo vietu. Ieskriet un ātri aizpist līdz vietai viņas var, bet nostāvēt kājās dažas pieturas nevar! Mana ome visu mūžu staigā pa savu giganto dārzu, stāv uz ceļiem, rok, ravē un sazin vēl ko tur dara. Baro savas vistas, divus lielus suņus un vēl lielo ģimeni, kurā ir apmēram cilvēki 10, pietam gatavo katru dienu, KATRU! Katru dienu viņa stāv pie plīts un dara visus darbus. Un nekas, dzīva!

Kādu dienu man bija tā, braucu es no skolas uz mājām, iekāpu pirmajā man izdveīgajā transportā (19.trolejbus) vēlāk nožēloju! Vajadzēja biš pagaidīt autiņu. Pēc 2. pieturas troļiks bija piepildīts tā, ka pat vietas, kur stāvet nebija. Viena resna vecene kopā ar bērnu ieņēmusi vietu. OK viss itkā būtu kārtībā, ja vien viņa būtu bērnu ņēmusi klēpī, lai vecais onka, kas stāvēja blakus, kurš gandrīz vai nokrita bezsamaņā, varētu apsēsties. Tā tur sēž un vēl kko dirš par to, ka viņai bļ* karsti, trolejbus pārpildīts, viss smird, citi viņai bāžas virsū. Tajā momentā viņai gribējās tā iemaukt. Bļ, tev ir vieta, tad sēdi un priecājies, nē, viņa vēl kko tur diršās.

Es palaižu tikai tos, kurus tiešām ir vērts laist, bet tās pretīgās bļauras...

0 0 atbildēt

Nu nezinu, ko pat teikt emotion , jo nekad tādā situācijā nebiju nonācis, pat iedomāties nevaru kā vecs cilvēks skaidrā prātā var tā uzvesties. Pats dzīvoju Krāslavā, 3 - 4 reizes braukāju uz D-pili (kā sanāk citreiz ar mašīnu, citreiz ar maršruta autobusu) šādi gadījumi pie mums ir liels retums (i to tur atrodas kāda vecene, lai palaistu to tajā vietā, kura ir uzrādīta biļetē, kaut gan autobuss var būt pustukšs emotion , pat šoferis vienu reizi pa mikrofonu teica lai ieņem brīvu vietu).

0 0 atbildēt

Zināma sajūta, mana situācija tomēr bija atšķirīgāka nedaudz. Man bija kādi 5 gadi un pensionāre mani burtiski izrāva no sēdvietas un vēl kaut ko sliktu nomurmināt arī paspēja. Neko man neteica, neko neprasīja pirms izvilka un knaši apsēdās manā izbijušā vietā.

0 0 atbildēt

Man arī bijis līdzīgi, bet ne gluži tā, ka dirš virsū. :D

Parasti, ja tiešām redzuun paliek žēl, palaižu sēdēt

0 0 atbildēt

Mani arī ir nokaitinājušas tās babuškas, jo arī ir gadījies, ka uzbļauj virsū vai augstā tonī pavēl piecelties.Ja kāda vecāka kundze grib apsēsties man nav problēmu tik pajautā un es palaidīšu  nevis bļauj virsū.Vienreiz atceros viena vecene uzbļāva " sēž te sapuvušie jaunieši, kaut jūs sapūtu, nevar palaist apsēsties". Un ne jau man iet vaktēt tagad katru cilvēku, kurš iekāpj sabiedriskajā un domāt viņš grib apsēsties manā vietā vai negrib. Bija gadījums, kad tantiņa palūdza man apsēsties, es protams palaidu viņu, bet man tāds besis parāva, jo pus autobuss bija tukšs un sēdēt bija kur, bet redz viņa grib tieši tur kur es sēžu.Vai arī sēžam četri cilvēki, divi uz vienu pusi un divi pretī, vecmāmiņa kas pie loga sēdēja sāk celties un spraucas visiem cauri ar saviem maisiem, nākamājā pieturā bija galapunkts kur visiem bija jākapj ārā, nevar pagaidīt kamēr autobuss atbrauks līdz pieturai un apstāsies un tad celties augšā?? It ka nepaspēs izkāpt līdz ar visiem no autobusa...nē, redziet viņai pirmajai gribas pie durvīm tikt.Kaitina tādas sievietes.

0 0 atbildēt

Man vienreiz bija gadījums - braucu ar draugiem autobusā, mēs visi sēžam un runājam (es sēžu pusotrvietīgā krēslā un blakus nolicis esmu savu mugursomu) iekāpj pieturā pensionāre, es ar draugiem turpinu sēdēt, jo mēs redzam, ka autobusā vēl pietiekami daudz brīvu vietu, kur sēdēt. Tantuks pēkšņi sāk kaut ko braukt virsū par to, ka man jāceļās kājās un jālaiž viņu apsēsties, jo redz es esmu jauns un varu pastāvēt kājās ar savu somu. Nebija garīgā ar viņu strīdēties, bet nu noskaņojumu sabojāja tāda vecene.

0 0 atbildēt

ārzemēs (piemēram japānā) var gadīties, ka stāvēsi kājās, izskatīsies sagurusi, un tantiņa, ōmīte (pensionāre) tevi palaidīs apsēsties, jo tu izskaties pārāk noguris...

 

iekš LV un citām postpadomju zemēm.. tā nu ir laika gaidā izveidojies!.. bet nav jau neviena pieklājīga līdzekļa, kā ar to cīnīties..

0 0 atbildēt

Ak dievs nevar būt... Sievietes emotion

0 1 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »