local-stats-pixel fb-conv-api

Mani sauc Laimis . . .2

Beidzot pienākusi Laimja pirmais turnīrs. Tas ir pirmais nozīmīgais solis, kur, kopā ar savu komandu Dodo, Skvirtlu un Sindekvīlu, pārbaudīt savu komandu.

Izkāpjot no autobusa Smiltenes pilsētā, Laimi pārsteidza cilvēku burzma. Tuvojošais pokemonu turnīrs sapulcējis lielu skaitu cilvēku, daļu skatītāju, daļa treneru, kuri gatavojas aizvadīt pirmo lielo vasaras turnīru. Cilvēku skraidīšana šurpu turpu atgādināja skudras skudrupūznī, katram virzoties ar savu domu uz savu mērķi.

Uz autoostas logiem izlīmēti turnīra plakāti, arī netālā kioska logu rotāja lielizmēra plakāts ar aicinājumu piedalīties turnīrā. Tālāk pilsētas lielākā lielveikla virzienā norisinājās kāda pokemonu cīņa, elektrības šautras un uguns liesmas pacēlās augstu debesīs. Tās tikpat kā aizķēra mākoņus, vismaz tā no malas izskatījās kaut patiesībā nespēja mērot pat pusi no nepieciešamā ceļa.

Lai cik liela vēlēšanās nebūtu redzēt pokemonu cīņu, Laimim galvenais uzdevums bija paspēt laikus reģistrēties turnīram. Tas bija jāizdara Smiltenes brīvdabas estrādē, kur ir izveidots galvenais cīņas laukums un ir centrālā turnīra vieta. Skaistais Jāņkalna parka koku ieskautā vieta šo turnīru padarīja mazliet mežonīgāku un tuvāk dabai. Šeit pēc trim dienām norisināsies fināls, kurā kvēlākajos Laimja sapņos piedalītos arī pats.

Šādu domu satraukumu drebināja visus taurenīšus vēderā, gandrīz tikpat stipri kā pirms divām nedēļām saņemot Skvirtlu kā savu pirmo pokemonu. Šajā laikā jau iegūti vēl divi pokemoni, plauksta netīši noglāstīja visas trīs, pie jostas piestiprinātās, pokebumbas.

Esot vēl ceļa pretējā pusē, bija redzami uz kokiem izkārti banneri, skanīga mūzika un cilvēku straumes. Atrodoties šeit viens, Laimis jutās nedaudz neiederīgs, jo redzamie cilvēki, teju visi bija kopā ar kādu. Drauga plecs, kaut tikai tādēļ, lai pretim pūlim nestātos viens, tagad lieki noderētu un seja atmaiga nepieredzētā smaidā, kad no koku biezokņa iznira pazīstams vaibsts.

-Mia- iekliedzās Laimis, cerībā, ka caur kontrolētiem un nekontrolētiem trokšņiem viņu sadzirdēs. Gandrīz pakļūstot zem automašīnas riteņiem, kad pārgalvīgi metās pāri ceļam, lai nepazaudētu vienīgo pazīstamo cilvēku simtu svešinieku starpā.

-Sveika- ar mazu aizdusas elpas traukumu Laimis uzrunāja paziņu.

Dzeltenā kleita ar zaļo vesti saskanēja ar mežu saulaino laiku, ko šajā dienā deva spožā zvaigzne debesīs.

-Čau, zaļknābi- Mia pārsteigta iesaucās, nemaz necerot sastapt puisi klejojam vienu arī pa šo pilsētu.

Ja Laimim šeit bija tikai viens mērķis, piedalīties turnīrā, tad Mia vien iegūt jaunas paziņas. Kaut meitenei somā glabājas četras pokebumbas, kuras viņa sev nosolījusi nekad neizmest cīņā. Mia nebija pret treneru duelēšanos cīņas laukumos, bet viņa vairāk sevi pozicionēja kā pacifisti, kura vairījās no šādas vardarbības.

Mia parādīja Laimim ceļu līdz reģistrācijas galdam, kas atradās uz nesen izveidotā pokemona cīņas laukuma. Mazajā klajumā vairs nebija redzama estrādes skatuve, tā uz laiku tika paslēpta zem sablietēta smilšu pleķa uz kura pavisam drīz sacentīsies labākie pokemonu treneri no tuvākas un tālākas apkārtnes.

Pie četrus metrus gara galda ar baltu galdautu līdz smilšainajai zemei un papīru kaudzes uz tā, sēdēja divas meitenes, kuras pieņēma treneru reģistrācijas. Pa kreisi sēdēja rudmate, kura izsniedza veidlapas, pa labi blondīne, kura paņēma tās. Abas aktīvi komunicēja ar cilvēkiem, palīdzot un atbildot uz katru neskaidrību, kas Laimi nedaudz nomierināja, jo viņš neloloja cerību, ka izdarīs visu pareizi.

-Vēlos lūdzu reģistrēties turnīram- Laimis izstāvēja desmit cilvēku rindu, beidzot varēja uzrunāt rudmati, saņemot veidlapu kopā ar skaistu meitenes smaidu. Viņa lūdza to aizpildīt skatītāju tribīnēs, lai nekavētu rindu, un lūdza pasteigties, jo reģistrācija ilgs vēl vien divdesmit minūtes.

Saķēris cieši apdrukāto lapu, Laimis aizsteidzās pie Mias, kura jau gaidīja mazajās tribīnēs starp koku stumbriem. Bez jautāšanas, viņa pasniedza puisim pildspalvu ar balta kaķīša zīmējumu uz tās. Apsēdies viena sola atstatumā Laimis lapu nolika starp abiem un ievilka dziļu nomierinošu elpu, lai reģistrācijas lapu aizpildītu bez kļūdām.

Ar rokrakstu, kas atgādināja ārstu zāļu izrakstu, Laimis pabeidza pirmo sadaļu ar uzziņām par treneri, nu atlika vien aizpildīt tabulu par izmantojamajiem pokemoniem. Tā sastāvēja no sešiem taisnstūriem, kurus visus Laimis pat nespēja aizpildīt.

-Svirtls- puisis aizpildīja pirmo aili, ar lepnumu ierakstot savu pirmo pokemonu -Dodo- šo rakstot viņš vilcinājās, apzinoties strausveidīgā pokemona nespēja iedvest bijību pretiniekos, bet kā pēdējo uzrakstot Sindekvīlu, kuru noķēra tika nesen, braucot šurp uz Smilteni.

-Malacis- Mia paslavēja puisi -vai tev būs iebildums, ja došos tev līdzi un turēšu par tevi īkšķus?-

Laimis pakratīja galvu un pateicās par Mias atbalstu, pēc tam skrienot nodot reģistrācijas lapu. To pieņēma blondīne, kur apveltīta ar tikpat lielu smaidu kā rokas stiepiena attālumā sēdošā kolēģe.

-Paldies, jūs esat reģistrējies turnīram, lūdzu pēc stundas esat šeit lai uzzinātu pirmo pretinieku un cīņas vietu- Laimis noklausījās viņas norādījumos un pirms došanās prom pamāja galvu.

28 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv