local-stats-pixel fb-conv-api

Skats uz sevi no malas0

42 0

Kā zināms pieņemt to, ka mūsu planēta nestāv uz vietas nemaz arī vēstursiki nebija viegli. Pirms variākiem gadsimtiem tie, kuri ar pārliecību apgalvoja, ka mēs atrodamies nepārtrauktā kustībā, tika izsmieti, uzskatīti par jukušiem un dažos gadījumos pat sodīti par savu uzskatu popularizēšanu.
Protams ne tik liela mērā kā pagātnē, tomēr mūsdienu astronomijā arī ir sava veida izaicinājumi, kuri nereti atduras pret stagnējušu priekštatu par astronomiju. Diezgan liels izaicinājums mūsdienu astronomiem ir mūsu galaktikas kartes detalizēta izviede. Jāatzīst ka pedējo divdesmit gadu laikā priekštati par mūsu pašu galaktiku ir diezgan krasi mainījušies, instrumentu precizitātes trūkuma pēc. Kāpēc detalizētas un skaidras galaktikas kartes iegūšana saistas ar visai lielu izaicinājumu astronomiem, visdrīzāk tas ir tāpēc, jo klasiskajā astronomijā ir pieņemts kartes veidot balstoties uz to, ko mēs varam saredzēt debesīs, tomēr attiecībā pret rotācijas centru, tas kas rotē ātrāk par mums ap galaktikas vidu, laika gaitā uz debesīs novērojamā iegūs viena veida nobīdi attiecībā pret galaktikas centru, savukārt tas kas rotē lēnak par mums, tas iegūs otra veida nobīdi attiecībā pret galaktikas vidu. Tāpēc tuvākajā nākotnē vai dažu gadu laikā astanomi, datu precizitātes pēc, gūs iespēju izveidot precīzāku galaktikas kartēšanas veidu.

Mūsu galaktikas kartes izveide:
+ atsacīšanās no stagnējušiem kartēšanas modeļiem
+ jaunu apzīmējumu ieviešana, kura balstās uz novietojuma un kustības īpašībām galaktikā
+ debess objektu nosaukumu pārstrāde, kas labāk atbilstu vienojošiem debess objektu faktoriem

Kā vienu no svarīgakajiem uzdevumiem var izvirzīt dažādu objektu raksturojošu pazīmju apvienošanu vai patreiz kartēšanai tiek ņemti vērā vien objektu novietojuma īpatnības, atstājot novartā tādas īpašības kā objektu kustību un to masas orentācijas specifiku. Kas airvien aktuālāku padara tā dēveto daudznozīmju nosaukumu sistemas izveidi debess objektu raksturošanai, patreizejo lineāro apzīmējumu vietā, kur atsevišķiem debess objektiem tiek piešķirti cēli nosaukumi sakarā ar kādu svarīgu atklājumu, tomēr lielā skaita pēc, vēlāk līdzīgi objekti ar izteiktakām pazīmēm tiek apzīmēti ar numuriem. Patreiz tiek lēsts, ka mūsu galaktika ir mājas vairākiem simtiem miljardu zvaigžņu, kas prasītu vismaz visu mūsu planētas iedzīvotāju mūžus trijās paaudzēs, lai katrai no tām piešķirtu pa atsevišķam nosaukumam.

lasi, vertē, komente emotion

42 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000