local-stats-pixel fb-conv-api

Ornikopters7

49 0

Kāds franču inženieris, pēc četrdesmit gadiem darba, ir beidzot nācis klajā ar savu lidaparātu jauninājumu, kurš diezgan radikāli atšķiras no tradicionalajiem mūsdienu lidaparātiem vai vadāmajām, pa gaisu pārvietojamajām ierīcēm. Ornikopters ir izveidots tā, ka tas vairāk atgādina kādu niecīgu putnu vai insektu, kas ļauj ierīces vadītājam labāk izprast dzīvo organismu uzvedību lidojuma gaitā.

Ornikoptera stiprās puses:
+ Izmanto airodinamiku tā, lai to būtu vieglāk vadīt caur šķēršļiem
+ Konstrukcija ir izviedota tā, ka stipri triecieni to var teikt neietekmē turpmākai izmantošanai
+ pārvietošanās vajadzībām netiek tieši izmantota rotācijas turbulence

Respektīvi šo ierīci unikālu padara tās vadīšanas iespējas gaisā, kas arī ļauj izmantot tādas parādības kā gaisa plūsmu un ļauj ierīcei izmantot planēšanas vai vējslīdes iespējas, jo pretstatā rotoru vadāmajām lidierīcēm, propelleriem ir jāpārvar visa vieda gaisa plūsmu pretestība, kā vējš vai silto gaisa masu pacelšanās vai masīva šķēršļa pašpietuvināšanās efekts. Protams ir arī mini ierīces, kuras izmanto spārnus, tomēr līdz šim spārnu dinamika bija mazefektīva un nepakļavās daudzdimensionālai kustībai, kur iepretim ornikopterā ir ietverti centieni izmantot visas šīs lietas, lai tās palīdzētu virzīt ierīci sev vēlamajā virzienā. Vai ornikoptera spārni ir izveidoti tā, ka caur tiem tiek nodota kustība, izmantotjot spārnu struktūru, kas salīdzinoši lielā mērā sasaucas ar dabā sastopamo insektu spārnu kustināšanu, lai gan pašā ierīcē ir iebuvēts horizontāls rotors ar kura palīdzību tiek nodrošināta kustības inerce ornikoptera spārniem.

lasi, vērtē, komentē emotion

49 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Oho
3 0 atbildēt

Daba ir radījusi daudz labu konstrukciju. Vajag adaptēt tās idejas. Parasti tās ir ļoti energo mazietilpīgas, kas ir ekonomiski izdevīgi!

1 0 atbildēt

Šādi mazismēra modeļi ir jau sen- nav nekas jauns. Problēma rodās ja būtu velme uzbūvēt ko lielāku, vai ar lielāku celtspēju - tad viss projekts ātri vien pajuktu. Pats bērnībā esmu būvējis šāda tipa lidaparātus - tikai elektro vietā gumijas motors..  - konstrukcijas i-netā ir simtiem, ja ne tūkstošiem ..  - tepat Latvijā - pirms 3 gadiem..  http://www.latrc.lv/viewtopic.php?f=19&t=575&p=73199  

1 0 atbildēt

Tā jau neslikts izgudrojums, bet tad kad izvēlēsies uzlidot augstāk, var nākties satikt Ērgļa vai Vanaga kungu kas izdomās ka šo vaboli varētu notiesāt un tad pāris simti beigsies ar nelaimīgu Vanagu.  emotion 

1 0 atbildēt

Uzreiz Dune nāk prātā ;D

1 0 atbildēt

Varens verķis emotion

1 0 atbildēt