local-stats-pixel fb-conv-api

Nesatiec mani7

45 0

Tehnoloģijas, kuras iekļauj cilvēku viņa ikdienas gaitās ir tik daudz, ka pat rūdītākajam speciālistam nebūs pa spēkam uzskaitīt visas viņa ikdienu papildinošās programmas, ierīces un elektroniskos risinājumus. Var teikt, katrs veidtālrunis ir aprīkots ar globālās pozicionēšanas aprīkojumu un uzstādot vienkāršākās aplikācijas veidtālruņa īpašnieks aplikācijai apstiprina piekļuvi visām svarīgākajām tehnoloģiskajām funkcijām, tādām kā - viedtālruņa novietojuma iegūšanai, veidtālrunī esošajiem kontaktiem, kamerai un pat atradīsies tādi, kuri bez īpašas aizdomāšanās uzstādītajām aplikācijām nodrošina piekļuvi un iespēju izmantot savus līdzekļus.
Laikam ejot, katrs iegūst pa kādai personai, kura uzvedība viņam vai viņai izraisa nepatiku, tāpēc šāda veida tehnoloģiju varētu izmantot, lai izvairītos no kādas sev nevēlamas personas. Vienkāršākais risinājums ir, ja savstarpējā sapratne diviem indivīdiem, kuri nevērtē viens otra klātbūti kā pozitīvu, uzstāda sev aplikāciju, lai izvairītos viens no otra satikšanas. Tomēr pareizi sakoordinējot resursus un ierīču datus varētu tikt arī nodrošināta iespēja, kādam vienpusīgi izvairīties no kāda satikšanas.

Ierīces novietojuma un numura identifikatora izmantošanas iespējas:
+ nesatikties savstarpēji vienojoties
+ izvairīties no kāda satikšanas
+ izolēt apdraudētus indivīdus no potenciālajiem pāridarītājiem
+ izolēt kādu no sabiedrības nenobriedušā slāņa, lai viņa ietekme nedegradētu jaunatnes potenciālu

Protams vienkāršākais un ātrāk izstrādājamais risinājums varētu būt, ja divi indivīdi uzstāda savai viedierīcei, kuru vienmēr nēsā līdz, programnodrošinājumu, kurš ļautu izvairīties vienam no otra sastikšanas, kas varētu aiztaupīt savstarpēji nevēlamas tikšanās. Tomēr tie, kuri būs sastapušies ar civillietu izskati tiesas sēdēs zinās, ka tiesneši nereti nozīmē kādam izvairīties no kontaktēšanās ar otru, kas var aiztaupīt agresijas uzplūdus vai pat agresijas lēkmes, tādā veidā mazinot vardarbības iespējamību, kas ļautu šāda veida aplikācijas izmantot vienpusīgi, lai izvairītos no kāda satikšanas. Tomēr, ja šāds projekts taptu izvērsts valsts līmenī, tad šādas tehnoloģiskas varētu sakārtot tā, lai novērstu potenciālus draudus sabiedrības neaizsargātajam slānim. Un visbeidzot, ja kāda rīcība tika rezultējusies ar kriminālatbildību, kura vērsta uz nepilngadīgajiem, tad šādam indivīdam būtu iespējams mazināt saskarsmi ar nenobriedušo sabiedrības slāni, nodrošinot uzraugu klātbūtni vai organizējot iespēju publiski norobežot potenciālos draudus.

lasi, vērtē, komentē emotion

45 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt
Kas par sviestu?
2 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion  emotion  emotion 

1 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Domāju, ka šāda pieeja strādās tikai, ja abi piekritīs.

Strādās :

+ nesatikties savstarpēji vienojoties

+ izvairīties no kāda satikšanas

Nestrādās:

+ izolēt apdraudētus indivīdus no potenciālajiem pāridarītājiem

+ izolēt kādu no sabiedrības nenobriedušā slāņa, lai viņa ietekme nedegradētu jaunatnes potenciālu

Jo telefonu var atstāt, atdot, lietot anonīmo karti utt, iespējas apiet sistēmu ir 100 un viena.  Reāli ieviešot- protams, varētu būt problēmas ar GDPR regulu, kura paredz, ka var ievākt tikai noteiktu datu apjomu par personu. A te sanāk, ka tu vari redzēt ne tikai savus draugus, bet savus ienaidniekus, tātad notiek informācijas apmaiņa, kur ne visi būtu ar mieru sniegt šādu infro. Tāpēc- tikai ar savstarpēju piekrišanu varianti strādātu.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt