local-stats-pixel fb-conv-api

Astoņu stundu darbs atklātā kosmosā4

23 1

Tiek ziņots, ka astronauti vieca vērienīgus izpētes darbus, lai apzinātu un izpētītu dehermetizācijas cēloņus Starptautiskajā kosmosa izpētes centrā. Kopā divu astronautu darbs atklātā kosmosā turpinājās astoņas stundas vietā, kura nav aprīkota ar drošības aprīkojumu darbam atklātā kosmosā, tāpēc astronauti esot izmantojuši mobilos stabilizatorus, kuri tika sagatavoti, lai nodrošinātu astronautu balstu iespēju izmantot straujākas kustības, nezaudējot sasaisti ar pašu kosmosa izpētes centra struktūru. Tiek uzskatīts, ka dehermetizācijas cēlonis varēja būt kāda neliela izmēra asteroīds, kurš sadūrās ar Starptautiskās kosmosa izpētēs centru, to nevienam nepamanot. Savāktie dati tiks nogādāti uz Zemes, lai tur tos pakļautu detalizētai analīzei, kuras rezultatā tikšot gūta iespēja noteikt sadurmses cēloni un laiku nekļūdīgi.

Neērtības strādājot atklāta kosmosā:
+ kustību ierobežojumi skafandra dēļ
+ darbs bez pārtraukumiem, līdz uzdevums ir paveikts
+ kosmiskais starojums

Dehermetizācija struktūrām, kuras atrodas izplatījumā ir visai kritiska, tomēr astronautiem esot sanācis visai ātri atrast skābekļa noplūdes vietu un to nohermetizēt. Vienkāršākais kā atrast nelielu skābekļa noplūdes vietu no telpas iekšpuses, kura ir norobežota no apkārtnes ir kādai ar redzi saskatamai vielai ļaut plūst uz skābekļa noplūdes vietu, kā piemēru varētu iztēloties dūmus vai mikrokvēpus, kuru plūšana norādīs uz vietu, kurā izveidojies caurums.

lasi, vērtē, komentē emotion

23 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

Kas tad ir svarigakais pie tadiem darbiem ,,atklatajaa kosmosaa ? - Lai nepalaistu burbuljus  emotion , lai kads no malas kautko neiemet baseinaa,lai kadraa neiepeld kads akvalangists(to gan var meginat uzdot par citplanetieti), lai baseina neieviestos zivteles un udenszales ,alges(jaber vairak hlora)... Un kur nu vel tas pazinjojums ,ka piedzeries krievu shlosers(slesarj) izurbis apvalkam caurumu   emotion  

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt