local-stats-pixel fb-conv-api

Pentagram113

35 10
Vienkārši neliela izlasīte ar Pentakliem jeb pentagrammām.

Nu lūk arī paskaidrojums. :)
Pentagramma nav sātanistu simbols!

Vārds pentagramma sastāv no diviem vārdiem – "pente" – pieci un "gramma" – burts. Ar šo vārdu apzīmē regulāru piecu staru zvaigzni. Pentagrammas atšķiras pēc to virziena – uz augšu vēsta un uz leju. Uz augšu vērstajai pentagrammai 5. punkts vērsts uz augšu, bet uz leju vērstajai – attiecīgi uz leju. Kā reliģisku simbolu izmanto pentagrammu, kura ievilkta riņķa līnijā. Vēsture
Sākumā pentagramma bija dievietes Kores simbols. Tā bija dieviete, kuru pielūdza teritorijā sākot no mūsdienu Anglijas, līdz pat Ēģiptei un vēl tālāk. Senie Romieši viņu esot pārsaukuši par Karmentu. Viņai par godu nosaukta arī osta – Karaale (tagadējā Kagliari, Sardīnijas galvaspilsēta).
Dievieti simbolizējošais auglis bija ābols, kuru pārgriežot horizontāli uz pusēm veidojas perfekta pentagramma ar sēklu katrā sadaļā. Wicca kulta pārstāvji, Čigāni un neopagāni turpināja griezt tādā veidā ābolu. Čigāni ābola serdi uzskatīja par Zināšanu Zvaigzni.
Pitagora piekritēji esot izmantojuši pentagrammu kā slepenu pazīšanās zīmi pēc noiešanas pagrīdē.
Senie kristieši Aleksandrijā un Ēģiptē līdz 4 gs. p.k.dz. arī pielūdza dievieti Koru. Svētki viņai par godu tikuši rīkoti 6. janvārī, kas vēl mūsdienās tiek atzīmēti kā Jēzus dzimšanas svētki armēņu baznīcās, turklāt ar vēl lielākiem svētkiem, kā parastie katoļu ziemassvētki.
Anglijā šie svētki kļuva par Ražas novākšanas svētkiem.

:)

« 1  2  3 »
35 10 113 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 113

0/2000
Pavlik, šis apraksts... ir ņemts no spokiem, ko jacky, bij sarakstījis! :D apm bildes arī tās pašas Jacky bij salicis! :D
1 1 atbildēt
Vsp bija raksts, kkad [ne spokos] ka 2WW ir paņēmis visvairāk dzīvības! ;) Vsp... Bībele ir vēstures avots! ļoti pamatīgs vēstures avots! Tie visi ir reāli atgadījumi. Un daudzi stāsti no Bībeles, tgd mūsdienās zinātnieki meklē tās vitas kur tas viss ir noticis, piem par Bābeles torni, Sodomu un Gomoru. ir atrastas vietas, kur tas viss ir noticis, un tātad- paties! .) Par iedomām es to nesauktu! Tā vnk ir... bezgalīga mīlestība! :) Un... Es neteiktu ka esmu apmāta, vai pārņemta ar reliģiju, es kā visi jaunieši trakoju, ārdos... taču es zinu, ka mani mīl, lai ko es arī izdarītu, un tici man, tā dzīvot ir vnk brīnišķīgi! :) vislabākais ir fakts- ka man ir cerība un ka mani Kāds vnm mīlēs! :))
1 1 atbildēt
kādi vel dievbijīgie.. tas ir sātana simbols..acis nav? vai neredzi kas ir bildēs ko liec iekšā [.]
3 4 atbildēt
charlie, nesāc raudāt. Nu tad, kad es skatījos, te bija tikai bildītes. Tagad aizej un paraudi. Zaiguciic - p.k.dz. ir 'pirms Kristus dzimšanas'
3 4 atbildēt
plotcky, tas ir tavs viedoklis, bet kas būtu bijis, ja pagāni orģināli zīmētu šos simbolus tā, ka mūsdienās tos uztvertu negatīvi? Vai jūs labāk izvēlaties pielūgt moku rīku, pie kura pienagloja cilvēkus un kas tagad ir redzams virs katra kristiešu tempļa?
2 3 atbildēt
Tas jau bija gaidāms, ka visādi dievbijīgie sāks močīt virsū, tiklīdz ieraudzīs kaut ko ofensīvu viņu asiņaini pretīgajai reliģijai, kas it kā sludina mieru virs zemes, bet dara pretēji. Aizrādīšu arī autoram, ka vajadzētu tomēr izskaidrot, kas tas ir par simbolu. P.S. Bībele ir garākā un smieklīgākā anekdote pasaulē.
4 6 atbildēt
Ar šiem komentiem es necenšos izcīnīt, es vienkārši aizstāvu savu personīgo viedokli. Vai tiešām jums moku rīks liekas pievilcīgāks simbols, nekā tirānu, laupītāju, izvarotāju, kultistu, smadzeņu skalotāju, inkvizitoru un korpulentu nomelnots, sākotnēji labdabīgs simbols?
2 4 atbildēt
Nē! es smaidu par jums, jaukie cilvēki! :D un arī par manu kaķi, kurš vēlas apgāst vitāli svarīgas lietas no datorgalda! :D Es pilnīgi un galīgi neesmu pūkaina aitiņa! :D Un pret Budu, Allahu... attieksme ir neitrāla... kamēr viņi nejaucās manās lietās, esmu mierīga! :p
0 2 atbildēt
Es vēlos būt es pate! ;) patīk mana dzīve, lai cik liels šits tas bieži neliktos, bet patīk! :))
0 2 atbildēt
rengen... xD Kādēļ Tev liekas ka mēs, kristieši, neesam brīvi? :D
0 2 atbildēt
Pentagramma ar 2 stariem uz augšu ir saistīta ar pagānu dievu Bafometu, ko pārņēma smirdīgie kristieši un nosauca par sātanu. Bagometam bija āža galva, līdzīga kā satīram. Orģināli ragi ir auglības simbols, ko kristieši teica negatīvu esam un nosauca par sliktu zīmi. Pentagramma ar seju īstenībā ir Bafometa seja, un kristieši tajā redz tikai nelabo, kaut gan pirms viņiem tā bija ļoti pozitīva zīme. Mūsdienu popkultūra pentagrammu nosauca par sātanistu simbolu kristietības nīkuļu ietekmē. Galu galā tas mūsdienās ir kļuvis par visa nelabā, vai vismaz ne kristīgi domājošo simbolu (pats vienu nēsāju). Tā kā ja jūs te redzat Sātanu, tā ir jūsu problēma, un nevajadzētu d***t pirmo, kas iešaujas prātā, bet izstudēt lietu līdz galam.
3 6 atbildēt
Kā Tev neveicas Grave! :D Nu... ceļš bija dīvains, un visādā ziņā pagarš, bet tā bija mana individuāla vēlme! neviens mani uz to nespieda. Kādēļ pievērsos? Jo biju šaušalīgi iemīlējusi savu kori, kurā dziedāju, jā, tas bija baznīcas koris, taču uz turieni aizgāju tikai tādēļ ka 1) ļoti, ļoti patīk dziedāt, un 2) piedāvāja iet uz baznīcas kori, piedāvāja pavadīt 2klasnieci cauri Maskačkai, kas ir ļoti respektabls rajons! :D, tad kādus gadus trīs korī nodziedāju, un sapratu, ka tos cilvēciņus esmu tik ļoti iemīlējusi, ka vēlējos viņiem būt vēl tuvāk... tā nu sanāca! tagad tētis pārgriež acis izdzirdot ka eju uz kādu baznīcas pasākumu! xD un vientuļa... godīgi sakot, mana tempermenta cilvēks vnk nevar, nemāk būt vientuļš! ;) esmu pārāk skaļa un aktīva priekš tā visa! :p vēl kādi jautājumi? :p
0 3 atbildēt
Lūdzu nebāz visādus sātana simbolus nemaz neko neskaidrojot, kas ir pentagrammas utt, vnk random bildes!
4 9 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »