local-stats-pixel fb-conv-api

Pentagram113

35 10
Vienkārši neliela izlasīte ar Pentakliem jeb pentagrammām.

Nu lūk arī paskaidrojums. :)
Pentagramma nav sātanistu simbols!

Vārds pentagramma sastāv no diviem vārdiem – "pente" – pieci un "gramma" – burts. Ar šo vārdu apzīmē regulāru piecu staru zvaigzni. Pentagrammas atšķiras pēc to virziena – uz augšu vēsta un uz leju. Uz augšu vērstajai pentagrammai 5. punkts vērsts uz augšu, bet uz leju vērstajai – attiecīgi uz leju. Kā reliģisku simbolu izmanto pentagrammu, kura ievilkta riņķa līnijā. Vēsture
Sākumā pentagramma bija dievietes Kores simbols. Tā bija dieviete, kuru pielūdza teritorijā sākot no mūsdienu Anglijas, līdz pat Ēģiptei un vēl tālāk. Senie Romieši viņu esot pārsaukuši par Karmentu. Viņai par godu nosaukta arī osta – Karaale (tagadējā Kagliari, Sardīnijas galvaspilsēta).
Dievieti simbolizējošais auglis bija ābols, kuru pārgriežot horizontāli uz pusēm veidojas perfekta pentagramma ar sēklu katrā sadaļā. Wicca kulta pārstāvji, Čigāni un neopagāni turpināja griezt tādā veidā ābolu. Čigāni ābola serdi uzskatīja par Zināšanu Zvaigzni.
Pitagora piekritēji esot izmantojuši pentagrammu kā slepenu pazīšanās zīmi pēc noiešanas pagrīdē.
Senie kristieši Aleksandrijā un Ēģiptē līdz 4 gs. p.k.dz. arī pielūdza dievieti Koru. Svētki viņai par godu tikuši rīkoti 6. janvārī, kas vēl mūsdienās tiek atzīmēti kā Jēzus dzimšanas svētki armēņu baznīcās, turklāt ar vēl lielākiem svētkiem, kā parastie katoļu ziemassvētki.
Anglijā šie svētki kļuva par Ražas novākšanas svētkiem.

:)

« 1  2  3 »
35 10 113 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 113

0/2000
"es smaidu jo mani mil dievins, es esmu vina pukaina aitina" :):):):)
2 0 atbildēt
Rengen taisnība. Kas tu gribi būt, Zaigucīt? Aita vai ērglis?
2 0 atbildēt
tici vai ne- NE! :D:D:D:D
2 0 atbildēt
NU varam parunāt privāti par šo tēmu! ;) Tā nu ir sagadījies, ka man ir visas atbildes... man vnm ir atbildes! xD psc zeitgeist... es arī to noskatījos... godīgi sakot... nekas īpašs! samurgojums! 1. Esmu jutusi, gan Jēzu, gan Dievu, gan sv. Garu! ;) visizteiktāk, gan sv. Garu, jo tas dāvā vislabāko sajūtu, pēkšņu prieku! [mani personīgie novērojumi] un nevajag redzēt, lai ticētu! ;) 2. Maģiskais šķirsts? xD vai tu gadījumā nerunā par Noasa šķirstu? ;) ja Tu būtuj kko palasījis par jaunākajiem atklājumiem, tad būtu izlasījis, ka ir atrasta vieta, kur Noass pietauvojies, un arī ka tādi plūdi pastāvējuši, arī tas ir pierādīts! ;) 3. vēl lielāks fail, jo... es uzreiz iedomājos, kā miruši... nu tjip, kā vai vsp kristīti[miruši dabiskā nāvē, uc nāvēs] vai tajos pašos krusta karos... ja runā par pēdējo, tad fail ir ļoti liels! ;) otrajā pasaules karā tika reģistrētas visvairāk nāves ever! ;) es arī rakstu skaidrā, ja vēlies tuvāk padiskutēt- esmu atvērta sarunām! :)
2 0 atbildēt
nu es priecājos , ka neesmu vismaz iesvētīts :D bet bija doma ar korišiem izdomāt, kā pec likuma varētu izveidot kādu iestādi, kas varētu atkristīt :D domāju norm bizness sanāktu :D
2 0 atbildēt
Raiton Skeleton, ja tu runā par Vargu no Burzum, viņš netic ne dievam ne sātanam un baznīcas dedzināja k.kāda principa pēc (vairāk gan viņa sekotāji nodedzināja). Apgrieztu krustu nenēsāju, jo neredzu jēgu tam kādā stāvoklī atrodas moku rīks. Un par sātanismu, vai katra reliģija būtībā nav sektantisms?
2 0 atbildēt
nu nezinu vai otrajā pasaules karā spēja savākt tik daudz kā visi kari reliģijas vārdā ... par lielajiem plūdiem ... tas bija reāls notikums divupē ko pēctam bībele piesavinājās ka savu tur ... par noasa šķirstu gan negribas ticēt, tas izklausas pēc kkāda kosmiska kuģa ar bezizmēra ietilpību :D ... sorix ... un es prasīju vai esi redzējusi nevis jutusi ... jo var jau just visko, bet diemžēl tas notiekas tikai iedomās ... tapē jau prasīju vai redzējusi ! :)
2 0 atbildēt
Zaigucīt, kāda ir Tava attieksme pret Allāhu, Buddu, Krišnu un tamlīdzīgām dievībām?
2 0 atbildēt
citejo ghaalu - "kas nau dzimis klut par karali nekad neiepazis Satanu, istu brivibu, un pilnu neatkaribu, kontroli par savu dzivi"
2 0 atbildēt
I'm hearing voices, but all they do is complain. :<
2 0 atbildēt
Es arī esmu lasījis bībeli. īstenībā jāatzīst, tur ir asinis, kropļošana, genocīds, un pozitīvais, gariņš - pielūgsmes objekts beigās, savelkot galus kopā izrādās lielāks maita, kā tas otrais, ar radziņiem. Grāmata sastāv no vairākiem stāstiem, lasot bībeli liekas, ka tu atkal un atkal skaties Lubeni. Hmmm... nav ko teikt, interesanta lasāmviela, kad nav ko darīt.
2 0 atbildēt
a wot neticēšu! :D
2 0 atbildēt
nuu moins ... es izlasīju visu ... sākumā pat atradu savu komentu ... o sasodīts ... atgādiniet ka dzērumā pie datora nedrīkst sēsties ... un tagad ta es izlasīju visus šitos komentus ... un tik labi smējies nebiju kopš skatījoss zeitgeist kur tas teksts par reliģiju bija no viena george carlin šova :D ... bet nu jā ... zaiguciic, tu tici dievam jēzum un visam tam, tad pasaki man - 1. esi redzējusi dievu, vai kāds kristietis ir redzējis dievu ??? 2. kur ir tas maģiskais šķirsts (nu tas kuru parodē ka visi dzīvnieki uz viena kuģa, to lielo plūdu laikā :D ) ??? ... 3. ja kristietība ir tik laba, tad kāpēc kristietībai pieder rekords, kā vislielākajam nāves cēlonim cilvēcei pastāvot ??? tik nepārproti, tagad esu skaidrā un to rakstu tīri savas ziņkārības pēc :)
2 0 atbildēt
P.k.dz. nozīmē Pēc Kristus dzimšanas. Un Jā iCare es tomēr kļūdijos attiecībā uz to pentagrammu kurai 2 stari uz augšu. :)
3 1 atbildēt
Nelokāmi ticēt kaut kam ir tikpat muļķīgi kā nelokāmi neticēt kaut kam. Jāatzīst, ka daļēji piekrītu Grave'am, bet nekad nedrīkst apgalvot 100%. Ja es kaut kam neticu, es neticu par visiem 100%, bet ja man kāds cilvēks mēģina ieskaidrot pretējo, es neticu jau par 99%. Doma grūti uztverama, un tomēr es ceru, ka tā nonāks līdz dzirdīgām ausīm. Cilvēkbērns nezin NEKO attiecībā uz pasauli un Visumu kā tādu. Nezin kārtību kādā viss griežās. Tad rodas jautājums, vai ir prātīgi kam ticēt ar visām četrām, vai jāatvēl vieta šaubām? Prātīgs cilvēks ir atvērts diologam, spītīgs āzis pastāv tikai par savu. Manuprāt.
2 0 atbildēt
yesssss , yessssss.... karojam mani tautieši. I must have been confused, whether I am satanic or not... aah shit - neveiksme :/
3 1 atbildēt
un vispar tu zini ka kristietiba tika ieviesta gan latvju zeme gan liela eiropas dala? ar krustiniem un pukitem? vai ar krustnesiem un zobeniem? vai cilvekiem netika spiesta si religija?
2 0 atbildēt
Es smaidīju par savu kaķi! :) Kādēļ liekas ka no jums nobītos? ticiet man, esmu redzējusi tādus piparus, no kuriem jums gribētos saukt mammīti! ;) tas ka es nenoliedzu citus dievus... mani viņi netraucē, man tāpat ir vislabākais! ;) Es, varu liekot roku uz sirds, apgalvot, ka nedzīvoju ar rozā brillēm! xD ticiet vai nē, taču tā ir! :)
2 0 atbildēt
biju jaunaks mani ari meginaja iesaistit sijas mulkibas, nekad man tas nau interesejis iracionali ir ticet kautkada mistiska veci uz makona kas skatas ka tu cura. Man vecaki kristiesi un aizvien vel censas mani apspiest es loti daudz ko zinu par kristietibu. Tas nau prieks manis un es uzskatu ka kristietiba ir janoslauka no zemes virsas ar visam savam semitiskajam saknem, lai nepaliktu nekadas pedas ka kautkas tads ir vispar pastavejis.
2 0 atbildēt
Prikols nav komentārā, bet kultūrā. Ielikt galeriju, kur galv. tēma ir simbols, kas it kā simbolizē ļaunumu, varētu izsaukt asas diskusijas (sic). Jā, varbūt es to aizsāku, bet varēja aizsākt kāds cits, ņ*t palīgā bībeliskos aizspriedumus. Tā kā izvairīties no reliģijas bija, maigi izsakoties, neiespējami.
2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »