local-stats-pixel fb-conv-api

Pentagram113

35 10
Vienkārši neliela izlasīte ar Pentakliem jeb pentagrammām.

Nu lūk arī paskaidrojums. :)
Pentagramma nav sātanistu simbols!

Vārds pentagramma sastāv no diviem vārdiem – "pente" – pieci un "gramma" – burts. Ar šo vārdu apzīmē regulāru piecu staru zvaigzni. Pentagrammas atšķiras pēc to virziena – uz augšu vēsta un uz leju. Uz augšu vērstajai pentagrammai 5. punkts vērsts uz augšu, bet uz leju vērstajai – attiecīgi uz leju. Kā reliģisku simbolu izmanto pentagrammu, kura ievilkta riņķa līnijā. Vēsture
Sākumā pentagramma bija dievietes Kores simbols. Tā bija dieviete, kuru pielūdza teritorijā sākot no mūsdienu Anglijas, līdz pat Ēģiptei un vēl tālāk. Senie Romieši viņu esot pārsaukuši par Karmentu. Viņai par godu nosaukta arī osta – Karaale (tagadējā Kagliari, Sardīnijas galvaspilsēta).
Dievieti simbolizējošais auglis bija ābols, kuru pārgriežot horizontāli uz pusēm veidojas perfekta pentagramma ar sēklu katrā sadaļā. Wicca kulta pārstāvji, Čigāni un neopagāni turpināja griezt tādā veidā ābolu. Čigāni ābola serdi uzskatīja par Zināšanu Zvaigzni.
Pitagora piekritēji esot izmantojuši pentagrammu kā slepenu pazīšanās zīmi pēc noiešanas pagrīdē.
Senie kristieši Aleksandrijā un Ēģiptē līdz 4 gs. p.k.dz. arī pielūdza dievieti Koru. Svētki viņai par godu tikuši rīkoti 6. janvārī, kas vēl mūsdienās tiek atzīmēti kā Jēzus dzimšanas svētki armēņu baznīcās, turklāt ar vēl lielākiem svētkiem, kā parastie katoļu ziemassvētki.
Anglijā šie svētki kļuva par Ražas novākšanas svētkiem.

:)

« 1  2  3 »
35 10 113 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 113

0/2000
Mīlēji, tātad pieķēries. Un kļuvi par vēl vienu upuri. Es tev ļoti jūtu līdzi, nopietni. Tu pat nesaproti, kas ar tevi ir izdarīts.
2 0 atbildēt
Tātad tu pievērsies reliģijai tikai tādēļ, ka biji pieķērusies dažiem cilvēkiem? Bļin, jūs parazītiskās dzīvības formas gan jocīgi vairojaties! Starp citu, man patīk būt nekristītam. Man nav uzliktas nekādas muļķīgas, abstraktas važas. Un jā, maskačka ir ļoooti respektabls rajons.
2 0 atbildēt
ak dievs, iet roku rokā ar līķi, kas var būt trakāks :d
1 0 atbildēt
tu ziedo ? :D
1 0 atbildēt
Ehhh... Attīstītās smadzenītes jūs! ;) Man jums ir jautājums... jūs esat kādreiz lasījuši kādu reliģiska rakstura grāmatu, Bībeli..? [mēs runājam par garīgo dzīvi, tas nozīmē, garīgā dzīvē iet kopā ar Jēzu! ;) un viņš nav miris, viņš augšāmcēlās! ;)]
1 0 atbildēt
smadzenes , pff , man zeel ka tev tik maz gadu un tev jau smadzenes izskalotas, pastāsti kā tu pievērsies religijai ? es meegjinaaju lasiit, bet nevarēju tik tālāk par pirmo lpp jo visu laiku nāca smiekli
1 0 atbildēt
tu tici salavecītim ?
1 0 atbildēt
Roku rokā ar līķi xD Zaiguciit, tu pēc šīs diskusijas vēl kaut ko spēj bilst par Jēzu? Ja drīkstu jautāt, pie kādas konfesijas tu piederi?
1 0 atbildēt
Raiton, nu labi, Bībele Tev likās smieklīga, kko citu esi mēģinājis lasīt? Dzīves aprakstus, enciklikas? Ja Tu domā, ka pie reliģijas esmu no bērnības, un vecāku iespaidā, tad rūgti maldies! ;) pate brīvprātīgi, un mana ģimene to īsti neatbalsta, ja to vēlējies zināt! Pie konfesijas- katole
1 0 atbildēt
Skaidrs, katole. Piederi pie lielākās pasaules reliģijas, kas uzskata sevi par galvenajiem un varo mazus puikas. Spēcīgi, nav ko teikt. Raiton, salavecīša sen vairs nav, viņu nogalināja lieldienu zaķis!
1 0 atbildēt
Nē, es jau arī esmu kristīts bet dievu neatdzīstu :D es nelasu bībeles kkādus atzarus, jo man škiet pašsaprotama cilvēka uzvedība, tb nevajag baušļus, tāpēc ir morāle un tādas lietas, respektīvi,man dievs nav vajadzīgs, jo visu var loģiski izdomāt, bet par gaumi nestrīdas. Ooo, tad cepuri nost tavā priekšā Zaiguc, ja tā tiešām ir , tad es cienu tevi, jo tas ir vienīgais man pieņemamais veids kā cilvēks pievēršas reliģijai, nevis jau no bērnības tiek izklapēts un tad tikai aizstāv kko. Bet nu , ja tu esi sevi tur pati atradusi, tad cepuri nost :)
1 0 atbildēt
zini kāds ir labākais veids kā to pilnveidot ? Kļūsti par ateisti :P (tizli smiekli)
1 0 atbildēt
Par garīgo dzīvi es saucu pilnveidotu dzīvi, kas ir harmonijā ar apkārtējo vidi, un kas vnk mirdz no spožuma! Kur dzīvē iet rokurokā ar Jēzu, būt laimīga ar Viņu! ;) Tā ir visīstākā bauda, ticiet man! :)
1 0 atbildēt
Zaiguciic, ko tu sauc par garīgo dzīvi?
1 0 atbildēt
PALDIES GRAVE , TO NEZINĀJU !!! ;)
1 0 atbildēt
Sātanisti lieto pentagrammu, kur ir divi stari uz augšu! Tātad, te ir sātanistu simboli. Ak, jel! http://en.wikipedia.org/wiki/Pentagram#Satanism Lord, sanāk, ka tomēr pentagramma ar diviem stariem uz augšu ir gan sātanistu simbols.
4 3 atbildēt
Charlie... Tavs koments bija galīgi garām!!!
4 3 atbildēt
līdz 4 gs. p.k.dz. ko nozīmē p.k.dz?
2 1 atbildēt
Tā ir labāk, paldies.
3 2 atbildēt
Tūlīt refrešošu raxtu un tur būs arī paskaidrojums.
2 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »