local-stats-pixel fb-conv-api

Pentagram113

35 10
Vienkārši neliela izlasīte ar Pentakliem jeb pentagrammām.

Nu lūk arī paskaidrojums. :)
Pentagramma nav sātanistu simbols!

Vārds pentagramma sastāv no diviem vārdiem – "pente" – pieci un "gramma" – burts. Ar šo vārdu apzīmē regulāru piecu staru zvaigzni. Pentagrammas atšķiras pēc to virziena – uz augšu vēsta un uz leju. Uz augšu vērstajai pentagrammai 5. punkts vērsts uz augšu, bet uz leju vērstajai – attiecīgi uz leju. Kā reliģisku simbolu izmanto pentagrammu, kura ievilkta riņķa līnijā. Vēsture
Sākumā pentagramma bija dievietes Kores simbols. Tā bija dieviete, kuru pielūdza teritorijā sākot no mūsdienu Anglijas, līdz pat Ēģiptei un vēl tālāk. Senie Romieši viņu esot pārsaukuši par Karmentu. Viņai par godu nosaukta arī osta – Karaale (tagadējā Kagliari, Sardīnijas galvaspilsēta).
Dievieti simbolizējošais auglis bija ābols, kuru pārgriežot horizontāli uz pusēm veidojas perfekta pentagramma ar sēklu katrā sadaļā. Wicca kulta pārstāvji, Čigāni un neopagāni turpināja griezt tādā veidā ābolu. Čigāni ābola serdi uzskatīja par Zināšanu Zvaigzni.
Pitagora piekritēji esot izmantojuši pentagrammu kā slepenu pazīšanās zīmi pēc noiešanas pagrīdē.
Senie kristieši Aleksandrijā un Ēģiptē līdz 4 gs. p.k.dz. arī pielūdza dievieti Koru. Svētki viņai par godu tikuši rīkoti 6. janvārī, kas vēl mūsdienās tiek atzīmēti kā Jēzus dzimšanas svētki armēņu baznīcās, turklāt ar vēl lielākiem svētkiem, kā parastie katoļu ziemassvētki.
Anglijā šie svētki kļuva par Ražas novākšanas svētkiem.

:)

« 1  2  3 »
35 10 113 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 113

0/2000
nee kopuma! netikaj par tevi ari par pazinam un cilvekiem ko esmu sastapis, jusu religija apspies cilveka individu. tu nevari darit to tu nevari darit sito tas nau pareizi.
1 0 atbildēt
Omfg. Kad liku raxtu domāju būs neliela diskusija... Nekas katrs pieļauj kļūdas... xD
1 0 atbildēt
Jacky vai The Lord? Pavļik, sākumā vispār apraksta nebija. Un Zaigucīt, Iereibt var ne tikai no alkohola (atgriežoties pie placebo efekta).
1 0 atbildēt
Pilnīgas muļķības! :D varu darīt visu! Citēšu sv. apustuli Pāvilu- "Viss man ir ļauts, bet ne viss ie derīgs"! ;) Un vsp, citātus, kur esmu kko teikusi vārdu salikumu "sātanistu zīme"! ;)
1 0 atbildēt
Kristietība, kas jau kādu laiku pastāvēja, kļuva par mašīnu, kas kontrolē cilvēkus. Domājat, ka pāvests tic t.s. Dievam?
1 0 atbildēt
Ghālam ir sava taisnība (bļin, atkal gorgoroth skan). Zaigucīt, Tu dzīvo ar rozā brillēm, aiz šoga, matriksā, sauc to kā gribi. Ja tu dažus no mums ieraudzītu realitātē, visticamāk tu pārmestu krustu un ar asti kājstarpē muktu mājās, vai uz baznīcu, izsūdzēt grēkus. Un savu kaķi te lūdzu nejauc (ja vien viņš nav melns).
1 0 atbildēt
Paskaties, Lord, kakuju huiņu Ti naģelal...
2 1 atbildēt
iCare pilnīgs muļķis ... ja nepatīk nebāz savu pakaļu te ... idiots ... tu laikam tik bildītes apstījies un neko neizlasīji ... stulbais kristiešu cūka !!!
4 4 atbildēt
njuuu man jau tiik
3 3 atbildēt
Nu es arīdzan izsaku savu viedokli. Kur problēma? Tas, ka domājam atsevišķi neko nenozīmē. Es palieku pie sava, tu pie sava. Es tavam viedoklim nebrūku virsū. Jā, es atvainojos. Mana vaina. Es domāju sātanistu simbolu.
1 1 atbildēt
No reliģiju kariem te jau no sākuma izvairīties nevarēja.
1 1 atbildēt
zitux - zīmes dažādās mitoloģijās ir skaidrotas dažādi tā pati zīme dažādās mitoloģijās var iegūt gan labu , gan sliktu enerģētiku, galvenais ir kādas domas cilvēks raida aha zinātnisko fantastiku palasīt, tas tā pat, kā žurkām tika atrasts viņu vairošanās gēns, ar domu ka tas pieraada atsevišķu gēnu atsevišķas nozares :D davai tgd visiem dzēsīšim ārā sliktos gēnus :D pilnīgs bullšit
1 1 atbildēt
Anonīmais... IZCĒLIES! :D Visiem sen zināms ka tas ir Brauna safabricējums! :D
1 1 atbildēt
Ceru, ka tā paliks tikai diskusija, ne morāla caureja, vai arī kautiņi! xD
1 1 atbildēt
Man tā tāpat ir vien sekta. Tā ir knapi 2000 gadus veca un viduslaikos bija lielākais feodālis, turot neaptveramas bagātības, paverdzinot jaunas tautas un iznīcinot nelabvēļus. Daudz neatšķiras no padumjās savienības. Un par tiem brīnumiem, kāds ir dzirdējis par placebo efektu? Un kā dēļ kristu piesita krustā? Jo viņš vienam no baznīcas novirzieniem skaitījās ķeceris, un tika nogalināts tā paša iemesla dēļ, kā cieta tūkstošiem nevainīgu cilvēku viduslaikos - izklaidei un pūļa apmierināšanai. Kristietība radās Romā, mūsu ērā, krietni vēlāk nekā daudzums domā un bija domāta lai ieviestu kaut mazāko "humānisma" devu izvirtušajā un deģenrētajā romas politikā, bet mūsdienās tā ir pārvērtusies un pati deģenerējusies. Pēc reformācijas tā sadalijās vēl vairāk un radīja karus savā starpā, pēc principa: ''Sit savējos, lai citi baidās''. "Ja Dieva nebūtu, mums nāktos tādu izdomāt" (Voltērs).
1 1 atbildēt
un tā bāj ze vej... Ir tāds stōrijs... Notiek saruna starp Ateistu un ateistu [viens ir speciāli ar lielo, otrs nea] a- kā es varu kļūt par tik diženu Ateistu kā Tu? vai man saplēst, sadedzināt Bībeli, ko man darīt? A- a Tu vsp Bībeli esi lasījis? a- priekš kam man lasīt, jo es takš tam neticu! A- tad tuesi vnk duraks, ne ateists! Lai varētu kko nolikt, vajag iepazīties ar to, ko noliec! ;) Esmu lasījusi ateistiska rakstura grāmatas, jā, taču... konstatējusi, ka tās balstās uz dažādiem visai apšaubāmiem faktiem! Labāk es balstos uz pašas pieredzi! ;)
1 1 atbildēt
grave, a ja es esmu laimīga? ;) Ja esmu laimīga tur kur esmu starp savējiem? Kā tev šķiet, kā ir labāk izklaidēties 1. piedzeroties, nu neglaimosim sev, diemžēl lielākā daļa jauniešu tā arī "izklaudējas" 2. vnk... norebstot no svaiga gaisa, prieka, un citām jaukām *cijām!
1 1 atbildēt
Parak mazs apsraksts......vareja vairak informacijas savakt!
1 1 atbildēt
Pavlik, šis apraksts... ir ņemts no spokiem, ko jacky, bij sarakstījis! :D apm bildes arī tās pašas Jacky bij salicis! :D
1 1 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »