local-stats-pixel

Cilvēks ir pati nežēlīgākā radība86

47 9
PREČU TESTĒŠANA UZ DZĪVNIEKIEM Kā notiek testēšana?

* Acu un ādas kairinājuma noteikšanas testi. Ķīmiskas vielas tiek iepilinātas truša acīs un uzsmērētas uz iepriekš noskūtas muguras ādas. Acu testi vienmēr izraisa lielu stresu, diskomforta sajūtu un nereti arī aklumu, bet dermatoloģiskie testi nereti izdedzina dzīvnieka ādu vai sabojā tās slāņus.

* Letālas devas testi. Peles, žurkas, jūrascūciņas, truši un citus dzīvnieki ir spiesti apēst palielinātu attiecīgā produkta daudzumu, līdz kāds noteikts procents dzīvnieku tiek noindēti.

* Inhalācijas testi. Tādi produkti kā dezodorants vai matu laka lielos daudzumos tiek iesūknēti mazās kamerās, kur dzīvnieks tos ir spiests elpot. Parasti tas beidzas ar nosmakšanu, bet izdzīvojušie dzīvnieki tiek pakļauti turpmākiem testiem.

Kāpēc uz dzīvniekiem testētie produkti ir nekvalitatīvi un nedroši?

Dzīvnieka organisms ir pilnībā atšķirīgs no cilvēka organisma, kā arī uz dažādām vielām tas reaģē pavisam savādāk. Piemēram, aspirīns cilvēkam novērš galvassāpes, bet nogalina kaķus; penicilīns noindē jūrascūciņas, bet cilvēkam palīdz cīnīties ar infekcijām; benzols, kas izraisa leikēmiju cilvēkiem, neietekmē peles utt. Testu rezultāti ir atkarīgi pat no dzīvnieka šķirnes, vecuma, dzimuma un pat temperamenta. Eksperimenti uz dzīvniekiem nekādi nepadara produktu drošāku lietošanai, jo pat tie produkti, kas nogalina dzīvniekus, šodien atrodas veikalu plauktos.

Alternatīvas

Pateicoties pircēju neatlaidīgajām prasībām, vairāk kā 550 kompāniju ir aizstājušas testus uz dzīvniekiem ar cilvēcīgām un daudz uzticamākām metodēm. Ir radītas dažādas datorprogrammas ātrākiem un efektīgākiem, kā arī lētākiem rezultātiem. Ražotājs var izvēlēties arī testus uz mākslīgi radītās epidermas, speciāli audzētas “mākslīgās ādas”, piesaistīt brīvprātīgos un pielietot daudz citu metožu.

Vienmēr pārliecinies, vai uz produkta, ko vēlies iegādāties ir zaķīša emblēma vai uzraksts ‘’Not tested on animals”( nav pārbaudīts uz dzīvniekiem) vai ”Animal-friendly”(dzīvniekiem draudzīgs).

Kompānijas, kas izmanto dzīvniekus produktu testiem: Procter&Gamble (Cover Girl, Crest, Max Factor, Tide, Oral B un citas zem P&G zīmes), Clorox, Ajax, Mennen, Vidall Sasson, Gillete Co (Braun u.c.), Calvin Klein, Speed Stick, 3M (Post-it lapiņas un skočs), Schick, Domestos, Arm&Hammer, Sensodyne, Ponds, Adidas, Rimmel, Duracell, Clean&Clear, Neutrogena, Pantene, Colgate-Palmolive, Johnson&Johnson utt.

Kompānijas, kuru produkti ir pieejami Latvijā un kas izmanto drošas, efektīgas un cilvēcīgas metodes, kā arī kuru sastāvā nav dzīvnieku izcelsmes produkti:
Welleda, Utekram, Dr.Bronner, Logona Johns Masters Organic, Sodasun,Himalaya, Dabur utt.

Nākamreiz, kad tev acīs nokļūst kāda ķīmiska kodīga viela, padomā, kā tu justos, ja tava ikdiena, šaurā būrī ieslodzītam, būtu – nekad neredzēt sauli, neizjust zemi zem kājām un allaž gaidīt nākamo, iespējams, nāvējošo produktu testu. Atbalsti produkciju, kas nav testēta uz dzīvniekiem un nesatur dzīvnieku valsts produktus! Esi dabisks!

Reklāma
Reklāma
Reklāma
47 9 86 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 86

0/2000
Jus debili, zalu razhoshana ir visienesigakais bizness pasaulee, ar to pelna miljardus un uz ko tad vel var izekspermentet zales...vai nu uz Jums vai uz dzivniekiem...protams tas ir nezheligi, bet slimibas ari ir nezheligas un bez zalem nekad un cilveki pashi ka kaut kas notiek, ta gatavi atdod visu lai paliktu tikai dzivi, un kur nu vel pazhelos dzivniekus... tagad tikai tadas domas Jums ir galvaa, pretigi, launi, nezheligi, bet tada ir dzive un cilveks jau kopsh seniem laikiem ir bijis mednieks, tad laikam tas ari ir pretigi.................domajat tach kadreiz logiski
0 1 atbildēt
man žēl to dzīvnieciņu. bet kas jādara tas jādara. , lai arī cik tas sāpīgi nebūtu.
0 1 atbildēt
drausmiigi stulbi juus esat kas vinjus moka vinji tach n emaak runaat un nedomaiajiet ka jums saap vairaak nogalinaatu tos visus cilveekus kas taa izriikojaas
0 1 atbildēt
Sadisti tie kuri domaa ka tas ir pareizi dariits un kur nu veel ties kuri to dara. Nemiil sevi nemiils savu dziivi tapeec citiem vajaakiem pa vinniem passiem dara paari. Cilveeki ir pati stuulbaakaa buutne uz zemes. Šito vajadzeetu passiem uz sevi izmeegginaat ja jau tik lloti gribaas kko paarbaudiit. taadas dusmas uznaak skatoties uz kko taadu ko cilveeki tik pa stuulbiibaam nedara lia tik vinjiem buutu labaak.
0 1 atbildēt
Tos cilveekus kas ekspermentee ar dzivniekiem vajadzetu pasus nomociit taa kaa vini to dara ar zweeriniem... Vienkaarsi Dievs vinus sodis....
0 1 atbildēt
stop animal test
0 1 atbildēt
star man liktos smiekliigi ja kaads tev pamatiigi pa purnu iedotu. briesmiigas bildes. tik zheel to dzivniecinju.! emotion
0 2 atbildēt
0 2 atbildēt
Kjekata , a kādēļ tev nerādīt mums labu piemēru , un pašai (am) neoieteikties kādā no izmēģinājumiem , tad tu saindēts - invalīda ratiņos sēdēdams varēsi teikt : "es izglābu lopus" !!! :D Neviens pie pilna prāta nepiesakās uz sevi veikt šādus eksperimentus , bet viņi ir vajadzīgi lai izgatavotu jaunus ārstniecības līdzekļus , un uz cilvēkiem arī izmēģina , tādiem kuri ir piedzimuši ar dažādiem defektiem un garīgajām kaitēm , jo viņi diemžēl kā šie kustoņi nespēj pretoties !!! ;)
0 2 atbildēt
bļā.... kretīnus tādus krustā sist, kas kko šitādu dara!
0 3 atbildēt
« 1  2  3  4 »