local-stats-pixel

Cilvēks ir pati nežēlīgākā radība86

47 9
PREČU TESTĒŠANA UZ DZĪVNIEKIEM Kā notiek testēšana?

* Acu un ādas kairinājuma noteikšanas testi. Ķīmiskas vielas tiek iepilinātas truša acīs un uzsmērētas uz iepriekš noskūtas muguras ādas. Acu testi vienmēr izraisa lielu stresu, diskomforta sajūtu un nereti arī aklumu, bet dermatoloģiskie testi nereti izdedzina dzīvnieka ādu vai sabojā tās slāņus.

* Letālas devas testi. Peles, žurkas, jūrascūciņas, truši un citus dzīvnieki ir spiesti apēst palielinātu attiecīgā produkta daudzumu, līdz kāds noteikts procents dzīvnieku tiek noindēti.

* Inhalācijas testi. Tādi produkti kā dezodorants vai matu laka lielos daudzumos tiek iesūknēti mazās kamerās, kur dzīvnieks tos ir spiests elpot. Parasti tas beidzas ar nosmakšanu, bet izdzīvojušie dzīvnieki tiek pakļauti turpmākiem testiem.

Kāpēc uz dzīvniekiem testētie produkti ir nekvalitatīvi un nedroši?

Dzīvnieka organisms ir pilnībā atšķirīgs no cilvēka organisma, kā arī uz dažādām vielām tas reaģē pavisam savādāk. Piemēram, aspirīns cilvēkam novērš galvassāpes, bet nogalina kaķus; penicilīns noindē jūrascūciņas, bet cilvēkam palīdz cīnīties ar infekcijām; benzols, kas izraisa leikēmiju cilvēkiem, neietekmē peles utt. Testu rezultāti ir atkarīgi pat no dzīvnieka šķirnes, vecuma, dzimuma un pat temperamenta. Eksperimenti uz dzīvniekiem nekādi nepadara produktu drošāku lietošanai, jo pat tie produkti, kas nogalina dzīvniekus, šodien atrodas veikalu plauktos.

Alternatīvas

Pateicoties pircēju neatlaidīgajām prasībām, vairāk kā 550 kompāniju ir aizstājušas testus uz dzīvniekiem ar cilvēcīgām un daudz uzticamākām metodēm. Ir radītas dažādas datorprogrammas ātrākiem un efektīgākiem, kā arī lētākiem rezultātiem. Ražotājs var izvēlēties arī testus uz mākslīgi radītās epidermas, speciāli audzētas “mākslīgās ādas”, piesaistīt brīvprātīgos un pielietot daudz citu metožu.

Vienmēr pārliecinies, vai uz produkta, ko vēlies iegādāties ir zaķīša emblēma vai uzraksts ‘’Not tested on animals”( nav pārbaudīts uz dzīvniekiem) vai ”Animal-friendly”(dzīvniekiem draudzīgs).

Kompānijas, kas izmanto dzīvniekus produktu testiem: Procter&Gamble (Cover Girl, Crest, Max Factor, Tide, Oral B un citas zem P&G zīmes), Clorox, Ajax, Mennen, Vidall Sasson, Gillete Co (Braun u.c.), Calvin Klein, Speed Stick, 3M (Post-it lapiņas un skočs), Schick, Domestos, Arm&Hammer, Sensodyne, Ponds, Adidas, Rimmel, Duracell, Clean&Clear, Neutrogena, Pantene, Colgate-Palmolive, Johnson&Johnson utt.

Kompānijas, kuru produkti ir pieejami Latvijā un kas izmanto drošas, efektīgas un cilvēcīgas metodes, kā arī kuru sastāvā nav dzīvnieku izcelsmes produkti:
Welleda, Utekram, Dr.Bronner, Logona Johns Masters Organic, Sodasun,Himalaya, Dabur utt.

Nākamreiz, kad tev acīs nokļūst kāda ķīmiska kodīga viela, padomā, kā tu justos, ja tava ikdiena, šaurā būrī ieslodzītam, būtu – nekad neredzēt sauli, neizjust zemi zem kājām un allaž gaidīt nākamo, iespējams, nāvējošo produktu testu. Atbalsti produkciju, kas nav testēta uz dzīvniekiem un nesatur dzīvnieku valsts produktus! Esi dabisks!

Reklāma
Reklāma
Reklāma
47 9 86 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 86

0/2000
šādiem cilvēkiem īstā vieta ir hitlera gāzes kamerās
2 2 atbildēt
šādiem cilvēkiem īstā vieta ir hitlera gāzes kamerās
2 2 atbildēt
http://skaistums.info/pasaule/intereasnti/aid/1885 Tā,ka nevajag,ka nav iespēju vai alternatīvu. Un,ja par to gaļas ēšanu vai neēšanu,tad neesmu manījusi,ka pirms kaušanas ruksim dedzinātu laukā acis vai mauktu dzīvam ādu nost. Raksts labs.
1 1 atbildēt
Tam kaenei ir dzemdes operacija nevis uz vinnas ko testee.... emotion Un to roni sit nost kanada ,jo tur ir roņu medibas Kanadas stila!
1 1 atbildēt
Interesanti....
1 1 atbildēt
Ko visi te raud, tāpat tagad neēdīsiet gaļu, paskataties kā visus tos cāļus audzē utt Vai labāk sūkājat pieneņu saknes, Ak pareizi zālei sāp, nu tad mirstat badā.
1 1 atbildēt
Nu ko tauta , trīs lapas ar bezjēdzīgiem komentāriem esam savākuši , tālāk es šajā diskusijā vairāk nepiedalīšos , vēlāk gan jau vell kāds atbalstītājs ieradīsies (es protams runāju par eksperimentu atbalstīšanu) , un jums šeit kļūs vēl jautrāk :D
1 1 atbildēt
ir cilveeki kuriem ir zeel dzivnieku,ir,kam nav,ko juus te diskuteejat :D :D
1 1 atbildēt
nu jaa cilvece ir drausmiga!
1 1 atbildēt
Viss tas pats ir darīts ar cilvēkiem.
1 1 atbildēt
Protams ka ir žēl, bet ko var ņemties, ko jūs gribat lai izmēģina uz cilvēkiem? Neiet runa par smaržām un lūpukrāsām, bet gan par zālēm ko jūs paši lietojat kad esat slimi!!! Pie gaiļezera morga arī ir labaratorija kurā testē zāles uz pelēm, žurkām, trušiem un visiem ir po...
1 1 atbildēt
Cilveki es Jus brizhiem nesaprotu, bet Jus laikam no zalu razhoshanas nemaz nesaprotat. Nez kada veida var parbaudit jaunas zales (efektivitati) ..ir jaeksperimente uz dzivniekiem utt. Protams , tas ir nezheligi, bet Pasaule bez zalem nezin ko daritu.. musdienas ir tik daudz slimibas un laikam tie lielie aizstavji zales nekad nav lietojushi....
1 1 atbildēt
Cilveki tiesam ir cukas.. emotion
1 1 atbildēt
Tuk , arī 'Calvin Klein' un 'Adidas' ir smaržas un skaistum kopšanas līdzekļi, kurus viņi testē uz dzīvniekiem. :]] emotion
1 1 atbildēt
es gan nepērku un nepirkšu tādas lietas kas ir testētas uz dvīvniekiem.... pirmais es apskatos vai šī prece ir testēta uz dzīvniekiem vai nē.... no savas puses es vnk nedod naudu viņiem par tādu rīcību. un tas palīdz vismaz man.. zinot ka es neatbalstu tādas preces un nemaksāšu par tādām
1 1 atbildēt
Tie suņi gan vairāk izskatās kā būtu pārcietuši suņu cīņas nevis eksperimentu... Nu bet tas tā.
2 2 atbildēt
nabaga dzīvnieciņi............................. emotion
1 1 atbildēt
Nu laikam jau tas ir briesmīgi, bet es tikkuntā nierobežošu savu produktu izvēli !
1 1 atbildēt
Saapigs gadiijums bet ja neizmeeginaatu uz dziivniekiem tad izmeeginaatu uz tewis un tad buutu labaak? un bez ekperimenta nevar. koks ar diviem galiem.
1 1 atbildēt
žēl. tikai es diemžēl nevaru atteikties no firmām kuras šo lietu vēl joprojām pielieto. labs raksts. liek padomāt :)
2 2 atbildēt
« 1  2  3  4 »