local-stats-pixel

Tas tomēr notiek. Arī šobrīd...137

48 6
Pēc pasākuma noslēguma vairāki simti agresīvāk noskaņotu protestētāju devušies pie Saeimas, kur izcēlies kautiņš ar policiju, protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām un citām lietām, kas gadījušās pa rokai. Nemieriem turpinoties, izsisti Saeimas ēkas stikli, izskanējis arī šāviens gaisā, kāds pielietojis gāzi.



Portāls "Delfi" novēroja, ka protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām, un mēģina tajā ielauzties. Protestētājiem arī izcēlies kautiņš ar policiju. Protestētājus mēģina atbīdīt policijas vienība ar vairogiem, kautiņā iesaistījušies arī apsargi civilajās drēbēs.

Kautiņā iesaistījušies aptuveni 20 cilvēki. Pūlis ir pa visu Jēkaba ielu, kliedz "atlaist Saeimu", apmētā Saeimas ēku ar pudelēm un citiem atkritumiem. Kautiņš notiek dažus metrus no Saeimas ēkas.

Pūļa vidū ir iereibušie jaunieši, kuri aicina vardarbīgi gāzt valdību. Policija aizturēja vienu no protestētājiem.

Pēc pasākuma beigām grupiņa agresīvi noskaņotu krievvalodīgu jauniešu ar Krievijas karogiem, krieviski skandējot "Na*** Seim!", apmētājuši skatuvi ar olām un kādiem maisiņiem. Policija izteikusi brīdinājumu jauniešus, bet nevienu neaizturēja. Jaunieši svieduši arī pudeles un mēģināja salauzt skatuves nožogojumu. Vēlāk šī grupa apgājusi apkārt Saeimai, un dauzot mašīnas un apmētājot policiju ar sniega pikām.

Lai aizstāvētu Saeimu ieradušies policijas papildspēki, policija mēģina aizbarikādēties pie Saeimas ieejas durvīm, tikmēr uz Saeimu tiek raidīti aizvien vairāk metienu. Kādā Saeimas ēkas telpā izsists viens logs. Kāds arī kautiņa karstumā pielietojis gāzes balonu.Agresīvajā protestā piedalās gan krievvalodīgie, gan latvieši, gan cilvēki ar Latvijas karogiem, gan ar PSRS simboliku. Protestētāji pieprasa premjeru Ivaru Godmani.

Stikli tiek dauzīti aizvien vairāk, drošībnieki filmē un fotografē notiekošo.

Policijai uzbrūk arī agresīvi protestētāji, kuri atrodas Doma laukumā un vēlas nokļūt pie Saeimas. Lai viņus apturētu ieradušies papildus policijas spēki.

Pūlī ir arī vairāki kūdītāji, kuri aicina uz priekšu, cilvēki lauž ārā bruģi, lai mestu akmeņus pa Saeimas logiem.

Protestētāji mēģina izsist logus arī apkārtējās mājās. Savukārt pie policijas mašīnas, kas atrodas doma laukumā pie bloķētas ejas uz Saeimu, atskanēja sprādziens un izcēlās dūmi. No protestētāju agresijas cietis arī tuvumā esošais veikals "Mego", kā arī vairākas automašīnas Arsenāla ielā.

Militārā policija mēģina izveidot nocietinājumus, neielaižot protestētājus pie Saeimas, un pēc atsaknējušā sprādziena uz policijas pusi tika mests kāds priekšmets, ievainojot vienu no policistiem. šito pa ziņām ar stāsta. tas nav nekāds FAKE! paldies Bling313 par info!

48 6 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 137

0/2000
WICKED - tas bija domāts kontekstā, ka pēc tam visiem būs vēl lielāks abloms, ka nebūs cilvēku, kas vispār sēž augšā :D fak, ES SAKU, KA MAN PATĪK ŠITAIS VISS, KAS NOTIEK.. :D jo ne jau man ir lielie kredīti ]:) :D
8 1 atbildēt
Wicked un kaa tu domaa ko tas mainiis, tas var mainiit tikai uz slikto pusi, shaubos vai tiem dolbanutijiem kas dauza logus vispaar var kautkas uzlabot dziivi, pietam tur liela dalja ir kriev, un veel cita starpaa pamaniiju plakaatu angliski WTF, kaadaa sakaraa
8 1 atbildēt
Wicked un kapēc ta tu tur neesi?! Ja aizstāvi savus uzskatus, tad aizstāvi līdz galam, nevis tikai kamēr esi drošībā! Ko es daru situācijas uzlabošanai, hmm nezinu, varbūt cenšos netaisīt bardaku, man jau sāk palikt kauns, jo ārzemju investori pārdod visus īpašumus latvijā, jo baidās, ka nu tik būs revolūcija un vispār visiem visu atņems. Es maksāju nodokļus pilnā apmērā, man tas galīgi nepatīk, bet uzskatu, ka panikošana un nemieru celšana toč situāciju neuzlabos. Ja Jūs domajiet, ka izdosies saeimu padzīt, būsiet spēcīgi ieberzusies uzzinot, ka lielākā, tas ir izglītota valsts daļa nevēlas atlaist saeimu, savādāk, būtu pilns nevis doma laukums, bet visa rīga, kas ir paris tūkstosi pret Latvijas iedzīvotaju skaitu?!
8 1 atbildēt
Piekrītu wicked. Būtu iespēja tikt tur. Es atbalstītu d*lēšanu par visiem 100%. Ja nevareja fiziski kadu deputatu ar ķieģeli ievainot tad vizmastas jādara morāli. Jasagrauj cik vien iespejams. Tad tu arii esi pilniigi dolbanutijs, 1. kaart pats peectam maksaasi par bojaajumiem ar nodoklju naudinju. 2. nu atlaidiis saimu un taalaak ieveelees tos pashus veezhus tais pashaas kuliitees 3. Ja arii nebuus tie pashi veezhi tad tiem vajadzees laiku lai iebrauktu visaas lietaas kas un kaa un varbuut peec nedeeljas varees saakt kautko risinaat 4. Ne jau shii valdiiba suudus savaarija shiis ir ieprieksheejo valdiibu sekas 5. veeleeshanu izdevumi arii iet no tava macinja ne!!!!! DOMAA KO RUNAA
9 2 atbildēt
Protams ka neapmierina, bet tie kas redz kaut bik taalaak par degungalu redzees ka shii valdiiba meegjina kautko lietas labaa dariit
8 1 atbildēt
Kāda starpība tev? Ievēles jaunus kā bus tā būs. Vecie apmierina tevi? Lai pasēž ar izsistiem logiem un pasalst un zinās kā visu nozagt. Citās valstīs nauda tiek izlietota kādam konkrētam mērķim un pārejais kas paliek pari nozagts (nu jā savadāk nevar ne) :D Bet pie mums tak gandrīz visu nozog un tad doma ko par paliekusho darīt.
8 1 atbildēt
Atbalstu protesteetajus ! Latvija ir nosliikusi savos melos ! un veel vairaak tracina lavijas patrioti ! tkpat tukshi cilveeki kaa valdiiba ! 18 gadus pabija valdiiba un pinaaca beigas visai lielajai (varenajai Latvijai !
9 2 atbildēt
tieshi taa anoniimais
9 2 atbildēt
stargirl tu tach esi blondiine kas grib izskatiities gudra.
9 2 atbildēt
STAILISH.. :d
8 1 atbildēt
to envoy : pamaacies veesturi, palasi un pameklee informaaciju par nekaartiibaam kuras notiek Francijaa. cilveeki ir bezspeeciigi un taaalaak vairs valstij nav kur grimt. domaaju ka tur nav nekas slikts ja cilveeki izraada savu neapmierinaatiibu un domaaju ka shis ir tikai saakums...
10 3 atbildēt
to nevar nosaukt par patriotismu. :D
10 3 atbildēt
Daljeeji piekriitu fujaks, un veel es neesmu dzirdeejis riiciibas plaanu no wicked kursh mums ir tik dikti gudrs
8 1 atbildēt
biju uz vietas tik tad vel nekas nenotika bet tika jau manitas pirmās sadursmju iespējas
8 1 atbildēt
SnoopShady - vsp jaa. jo tādā gadījumā kāda jēga bija no tā visa. psc
8 1 atbildēt
fricuk, nu bet tikai normāli jo redz "tauta" taču protestēja :D smieklīgi un skumīgi reizē.
7 0 atbildēt
zeel ka Latvijai nav OMONS, kipa krievu specvieniiba tad tie kas tur blaustijaas redzeetu velnu.....
8 1 atbildēt
Grautiņi un nekārtības Vecrīgā ir pierimuši. Policija panākusi, ka visi vecpilsētā esošie protestētāji to pamet. Kā novēroja portāls "Delfi" pāris jauniešu grupas jaunieši pulcējas Bastejkalnā un pie Brīvības pieminekļa, taču sadursmes ar policistiem un aizturēšanas vairs nenotiek. Ap pulksten 22:00 vienīgā vieta, kur pūlis vēl konfrontēja ar policistiem bija pie Līvu laukuma, kur dažiem desmitiem policistu pretī stājās skaitliski lielāks vandāļu pulks. Nekārtības Vecrīgā sākušas īsi pirms pulksten 19, kad Doma laukumā noslēdzās sapulce ar aicinājumu prezidentam atlaist Saeimu. Tad pūlis devās pie Saeimas, kur apmētāja ēku ar olām, pudelēm un akmeņiem, izsitot vairākus logus, bet visvairāk cietusi bibliotēkas "Letonika" ēka. Izcēlies arī kautiņš ar policiju, protestētāji d*lējuši ēku logus, policijas auto, dauzīja ari citas automašīnas. Rezultātā tika ievainoti vairāki cilvēki. Pēc aptuveni stundu ilgas konfrontācijas pie Saeimas, protestētāji tika atspiesti un policija ar stekiem un piparu gāzi centās viņus izklīdināt, vēlāk tika atbrīvots arī Doma laukums, bet sadursmes jau ar mazākajām protestētāju grupām vēl turpinājās. www.DELFI.lv
7 1 atbildēt
tpc jau tā saucās "4.atmoda" tev gadījumā neatradīsies kāds arī man? man ir tikai traktortehnika un dakšas. aa jaa un arī pārītis molotovu :D :D vsp es piedzimu kad Latvija jau bija neatkarīga :P par tevi gan nez... :D
7 1 atbildēt
ooo jeee :) ceru ka kads no saiemas ari dabus pa seju :)
10 4 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »