local-stats-pixel

Tas tomēr notiek. Arī šobrīd...137

48 6
Pēc pasākuma noslēguma vairāki simti agresīvāk noskaņotu protestētāju devušies pie Saeimas, kur izcēlies kautiņš ar policiju, protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām un citām lietām, kas gadījušās pa rokai. Nemieriem turpinoties, izsisti Saeimas ēkas stikli, izskanējis arī šāviens gaisā, kāds pielietojis gāzi.



Portāls "Delfi" novēroja, ka protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām, un mēģina tajā ielauzties. Protestētājiem arī izcēlies kautiņš ar policiju. Protestētājus mēģina atbīdīt policijas vienība ar vairogiem, kautiņā iesaistījušies arī apsargi civilajās drēbēs.

Kautiņā iesaistījušies aptuveni 20 cilvēki. Pūlis ir pa visu Jēkaba ielu, kliedz "atlaist Saeimu", apmētā Saeimas ēku ar pudelēm un citiem atkritumiem. Kautiņš notiek dažus metrus no Saeimas ēkas.

Pūļa vidū ir iereibušie jaunieši, kuri aicina vardarbīgi gāzt valdību. Policija aizturēja vienu no protestētājiem.

Pēc pasākuma beigām grupiņa agresīvi noskaņotu krievvalodīgu jauniešu ar Krievijas karogiem, krieviski skandējot "Na*** Seim!", apmētājuši skatuvi ar olām un kādiem maisiņiem. Policija izteikusi brīdinājumu jauniešus, bet nevienu neaizturēja. Jaunieši svieduši arī pudeles un mēģināja salauzt skatuves nožogojumu. Vēlāk šī grupa apgājusi apkārt Saeimai, un dauzot mašīnas un apmētājot policiju ar sniega pikām.

Lai aizstāvētu Saeimu ieradušies policijas papildspēki, policija mēģina aizbarikādēties pie Saeimas ieejas durvīm, tikmēr uz Saeimu tiek raidīti aizvien vairāk metienu. Kādā Saeimas ēkas telpā izsists viens logs. Kāds arī kautiņa karstumā pielietojis gāzes balonu.Agresīvajā protestā piedalās gan krievvalodīgie, gan latvieši, gan cilvēki ar Latvijas karogiem, gan ar PSRS simboliku. Protestētāji pieprasa premjeru Ivaru Godmani.

Stikli tiek dauzīti aizvien vairāk, drošībnieki filmē un fotografē notiekošo.

Policijai uzbrūk arī agresīvi protestētāji, kuri atrodas Doma laukumā un vēlas nokļūt pie Saeimas. Lai viņus apturētu ieradušies papildus policijas spēki.

Pūlī ir arī vairāki kūdītāji, kuri aicina uz priekšu, cilvēki lauž ārā bruģi, lai mestu akmeņus pa Saeimas logiem.

Protestētāji mēģina izsist logus arī apkārtējās mājās. Savukārt pie policijas mašīnas, kas atrodas doma laukumā pie bloķētas ejas uz Saeimu, atskanēja sprādziens un izcēlās dūmi. No protestētāju agresijas cietis arī tuvumā esošais veikals "Mego", kā arī vairākas automašīnas Arsenāla ielā.

Militārā policija mēģina izveidot nocietinājumus, neielaižot protestētājus pie Saeimas, un pēc atsaknējušā sprādziena uz policijas pusi tika mests kāds priekšmets, ievainojot vienu no policistiem. šito pa ziņām ar stāsta. tas nav nekāds FAKE! paldies Bling313 par info!

48 6 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 137

0/2000
mnauprat sis ir vienigais veids ka var ieskaidrot tiem resnajiem deputatiem, jo vienkarsi staigajot ar plakatiem neviens deputats pat nepaskatitos uz protestetaju pusi
10 2 atbildēt
Ak Dievs, ar vardarbiibu un vandaalismu saeimu nenomainisi, tikpatr labi es varu aiziet uz darbu un sakt apmetat priekshnieku ar akmeniem , kipa lai iet prom no darba, tas tak ir smiekliigi!! taa patas 80 % kas tur ir ir alkohola kondiicijaa, manupraat lielaakaa dalja kas tur ir ir vnk degradeejusies cilveeki kas grib vnk aaardiities, aaa un veel tas ka LB veikals apzagts, jaa ritigi taa mes ietekmeesim saeimu :D :D :D MANUPRAAT PILNIIGS SVIESTS!!!!!!!!!!
10 2 atbildēt
apollo raksti ik pa laikam tiek papildināti, tā ka nav vērts likt laikam :D ieteiktu pašiem apskatīties! nu tad gaidām ziņu speciālizlaidumus...
8 0 atbildēt
URAAAAAA PANACA KO GRIBEJA SAIME!!!! NEMIERI SUPER!!!!!
9 1 atbildēt
Mda...Vai tiešām cilvēki tic ka izd*lējot Saeimas ēku tiks panākta Saeimas atlaišana.Kas tas vispār par pieradumu no protesta akcijas izveidot vandālisma akciju.Tāda sajūta itkā cilvēki vispār ierodas nevis atbalstīt Saeimas atlaišanu,bet gan lai kaut ko saluazt,saplēst un sakauties.Arī ja tā padomā vai Saeimas atlaišana vispār ir risinājums,atlaižot Saeimu krīze napazudīs. Uz doto brīdi ,manā skatījumā, ir pareizāk meklēt reālu problēmas risinājumu,nevis izvandīt visu kas ceļā pagadās. Apsveicami,ka cilvēki neklusē,bet dara kaut ko,bet vai dara pareizi?Jo protesta akcija iegāja milzīgā galējībā. Tika izvandīta apkārtne,bet nekas no tā netika sasniegts...
10 2 atbildēt
bet protams es eju 12 klasē un domāju iet uz militāro policiju :D tas bij nopietni!!
8 0 atbildēt
JAUNĀKĀS ZIŅAS BŪS 22.00 PA LNT
8 0 atbildēt
Bling313 sākam lasīt cilvēkus vēlams stiprus latvju dzekus kas saprot politiku un māk sist iesim un protestu un sitīsim tos kas nesaprot politiku un nemāk sist emotion
9 1 atbildēt
jogy no manis arī cepums!
9 1 atbildēt
jogy tev cepums ;)
9 1 atbildēt
Ak tad d*lēšanu atbalstam par visiem 100%.. Nu malači.. viennozīmīgi! Tātad- īss rezumē. Šobrīd tiek grauta viena no latviešiem visbūtiskākajām ēkām. Saeimas nams vispār ir celts 19.gs vidū, un ir pārdzīvojis arī Jums tik mīļos Ulmaņlaikus. Logi izdauzīti, mājas fasāde sabojāta.. nē, nu man nav ko teikt. Un daži te vel brēc, ka viss ir baigi normāli. Ievainot policistus, kuri pilda savu pienakumu ir it kā normāli. Bojāt mūsu senču celtās ēkas ir normāli. Bļaut nejēdzīgus tekstus internetā ir normāli. Viss ir baigi normāli. Starpcitu, Wicked, ne jau tu iesi rit un to visu vāksi. Ne jau tu visu atjaunosi! Viss, protams, baigi smagi sūkā! Nu tad man 3 vārdos pastāsti, kā tu ko mainītu? kā tu finanses sadalītu? Par kādiem līdzekļiem tu algas palielinātu? Kā nodokļu politiku uzlabotu? Pastāsti, man ir tiešām interesanti.
8 0 atbildēt
JOGY- Nu man ir pilniigs pooo ja vnk protestee, bet ja shaadi censhas panaak savu tad es tev kaut paliidzeetu gjiimii dot :D Jo es saku no lietuvas pat kretiini esot braukushi uz sho "pasaakumu"
8 0 atbildēt
VoLTy komentārs 2009-01-13 20:33:50 Pareizi dara ka d*le tachu musu valsti ar miermiligiem protestiem nekas nav panakts, ja nu vienigi ar kaut kadu parakstu vakshanu un ja izdosies atlaist saeimu tad nakotnee deputati nedaris to ko grib jo zinas ka mierigi var kaut ko lidzigu jebkura laika uztaisit. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- mazgadīgais kretīn tu vispār saproti ko ?
8 0 atbildēt
nu labi, patrieksim Seimu, bet nākamajās vēlēšanās jaunu pozitīvisma kampaņu rezultātā ievēlēsim to pāsus vecos
10 2 atbildēt
to nevar nosaukt par patriotismu. :D
10 3 atbildēt
Atbalstu protesteetajus ! Latvija ir nosliikusi savos melos ! un veel vairaak tracina lavijas patrioti ! tkpat tukshi cilveeki kaa valdiiba ! 18 gadus pabija valdiiba un pinaaca beigas visai lielajai (varenajai Latvijai !
9 2 atbildēt
Bling313 komentārs 2009-01-13 21:25:19 ================================= No manis pluss !!!!!! Jums nesaprast tos kurus tas neskara bet es pazistu cilvekus kurus tas skara
8 1 atbildēt
biju uz vietas tik tad vel nekas nenotika bet tika jau manitas pirmās sadursmju iespējas
8 1 atbildēt
SnoopShady - vsp jaa. jo tādā gadījumā kāda jēga bija no tā visa. psc
8 1 atbildēt
fricuk, nu bet tikai normāli jo redz "tauta" taču protestēja :D smieklīgi un skumīgi reizē.
7 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »