local-stats-pixel

Tas tomēr notiek. Arī šobrīd...137

48 6
Pēc pasākuma noslēguma vairāki simti agresīvāk noskaņotu protestētāju devušies pie Saeimas, kur izcēlies kautiņš ar policiju, protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām un citām lietām, kas gadījušās pa rokai. Nemieriem turpinoties, izsisti Saeimas ēkas stikli, izskanējis arī šāviens gaisā, kāds pielietojis gāzi.



Portāls "Delfi" novēroja, ka protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām, un mēģina tajā ielauzties. Protestētājiem arī izcēlies kautiņš ar policiju. Protestētājus mēģina atbīdīt policijas vienība ar vairogiem, kautiņā iesaistījušies arī apsargi civilajās drēbēs.

Kautiņā iesaistījušies aptuveni 20 cilvēki. Pūlis ir pa visu Jēkaba ielu, kliedz "atlaist Saeimu", apmētā Saeimas ēku ar pudelēm un citiem atkritumiem. Kautiņš notiek dažus metrus no Saeimas ēkas.

Pūļa vidū ir iereibušie jaunieši, kuri aicina vardarbīgi gāzt valdību. Policija aizturēja vienu no protestētājiem.

Pēc pasākuma beigām grupiņa agresīvi noskaņotu krievvalodīgu jauniešu ar Krievijas karogiem, krieviski skandējot "Na*** Seim!", apmētājuši skatuvi ar olām un kādiem maisiņiem. Policija izteikusi brīdinājumu jauniešus, bet nevienu neaizturēja. Jaunieši svieduši arī pudeles un mēģināja salauzt skatuves nožogojumu. Vēlāk šī grupa apgājusi apkārt Saeimai, un dauzot mašīnas un apmētājot policiju ar sniega pikām.

Lai aizstāvētu Saeimu ieradušies policijas papildspēki, policija mēģina aizbarikādēties pie Saeimas ieejas durvīm, tikmēr uz Saeimu tiek raidīti aizvien vairāk metienu. Kādā Saeimas ēkas telpā izsists viens logs. Kāds arī kautiņa karstumā pielietojis gāzes balonu.Agresīvajā protestā piedalās gan krievvalodīgie, gan latvieši, gan cilvēki ar Latvijas karogiem, gan ar PSRS simboliku. Protestētāji pieprasa premjeru Ivaru Godmani.

Stikli tiek dauzīti aizvien vairāk, drošībnieki filmē un fotografē notiekošo.

Policijai uzbrūk arī agresīvi protestētāji, kuri atrodas Doma laukumā un vēlas nokļūt pie Saeimas. Lai viņus apturētu ieradušies papildus policijas spēki.

Pūlī ir arī vairāki kūdītāji, kuri aicina uz priekšu, cilvēki lauž ārā bruģi, lai mestu akmeņus pa Saeimas logiem.

Protestētāji mēģina izsist logus arī apkārtējās mājās. Savukārt pie policijas mašīnas, kas atrodas doma laukumā pie bloķētas ejas uz Saeimu, atskanēja sprādziens un izcēlās dūmi. No protestētāju agresijas cietis arī tuvumā esošais veikals "Mego", kā arī vairākas automašīnas Arsenāla ielā.

Militārā policija mēģina izveidot nocietinājumus, neielaižot protestētājus pie Saeimas, un pēc atsaknējušā sprādziena uz policijas pusi tika mests kāds priekšmets, ievainojot vienu no policistiem. šito pa ziņām ar stāsta. tas nav nekāds FAKE! paldies Bling313 par info!

48 6 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 137

0/2000
No taa arii tagad nav jeega :D
6 1 atbildēt
varēja kādas pāris nedēļas šitā emotion tad gan būtu ko paskatīties... :D
7 2 atbildēt
tieši tā :D tikai jāvelk aizsargtērps būtu :D
7 2 atbildēt
ņemam kalašņikovus un būs jau kā barikāžu laikā :D bļa, vēsture iet pa sirāli :D prikols ir tāds, ka Lv atguva neatkarību, kad piedzimām, un nebūsim vēl nodzīvojuši mūžu un jau noies pa burbuli :D :D :D
7 2 atbildēt
Jūs esat aprobežoti idioti, kas atkal pie visa vaino krievus! Es tur patj biju un Latviešu tur bija daudz vairāk.
7 2 atbildēt
GLUNA- Omons ir PIDA**** riktiigi, labi vinji tur ievediis katriibu bet uz cik deram ka peec vinju "darba" puse cilveeku guleetu reanimaacijaa, un gan jau kaads arii buutu nosists, domaaju ja vakar buutu momentaali straadaajushi kaa beigaas muusu alfa un menti arii buutu paraadiijushi
7 2 atbildēt
SnoopShady nu davai, sauļosimies caurām dienām utt, kartupeļus gan laikam tur uz vietas iepirksim ;)
7 3 atbildēt
Anonīms komentārs 2009-01-13 21:47:15 Kāda starpība tev? Ievēles jaunus kā bus tā būs. Vecie apmierina tevi? Lai pasēž ar izsistiem logiem un pasalst un zinās kā visu nozagt. Citās valstīs nauda tiek izlietota kādam konkrētam mērķim un pārejais kas paliek pari nozagts (nu jā savadāk nevar ne) :D Bet pie mums tak gandrīz visu nozog un tad doma ko par paliekusho darīt. Un kaada starpiiba tev - veelies paarmainjas paonanee ar kreiso roku buus tev paarmainjas
7 3 atbildēt
FUJAK - kā tu domā? :D rīt jau noteikti imigrēšu, bet šodien vēl tepat laukos :D
7 3 atbildēt
FUJAK - es teicu, ka kaut kur jāiet? :D tikko skatījos LNT to ķip speciālizlaidumu :D fak, nu , es tur gribu būt :D ! inčīgi.. :D ja mani nepiekautu :D , da labi , Godmanis ir foršs, vēl tik gudri runā pa telefonu.. :D viņa vietā jau ar savu sazagto Lv naudu , būtu aizlaidusies uz kādu mierīgāku vietiņu :D bet varbūt viņš jau no lidmašīnas runāja.. :D da smieklīgi viss šitais :D
7 3 atbildēt
ok lieta taada....tie kas saka ka atlaizot saimu kjip nebuusot ko vietaa likt... bet ko tad dariit-atstaat sitos pasus kretiinus kas paraziitee uz muusu rekjina...nu lai vinji visi iet pie velna... visus nostaadiit pie sienas un ar godmanja komandu pa vienam nosaut....Godmani protams peedeejo!!!!!
7 3 atbildēt
"viņi prtestē tāpēc, lai uzlabotu sev dzīvi nevis visu Latviju glābtu" Latvija ir šie cilvēki, mīļumiņ. tu uzskati, ka Latvija ir puķītes un koki, kas aug noteiktā teritōrijā? un, ko, jūs gudrīši citu iesakat darīt? jums ir labākas idejas kā kaut ko mainīt? nu ja tā-droši paudiet skaļi, lai visi zin kā būtu labāk, nevis tikai di*siet, ka tie, kas tagad tur protestē neko nejēdz. VIŅI VISMAZ KAUT KO DARA, KAMĒR JŪS SĒDIET MĀJĀS PIE PC UN VISUS NOLIEKAT! tiešām nožēloju, ka neaizgāju,
6 3 atbildēt
Piekrītu wicked. Būtu iespēja tikt tur. Es atbalstītu d*lēšanu par visiem 100%. Ja nevareja fiziski kadu deputatu ar ķieģeli ievainot tad vizmastas jādara morāli. Jasagrauj cik vien iespejams. Tad tu arii esi pilniigi dolbanutijs, 1. kaart pats peectam maksaasi par bojaajumiem ar nodoklju naudinju. 2. nu atlaidiis saimu un taalaak ieveelees tos pashus veezhus tais pashaas kuliitees 3. Ja arii nebuus tie pashi veezhi tad tiem vajadzees laiku lai iebrauktu visaas lietaas kas un kaa un varbuut peec nedeeljas varees saakt kautko risinaat 4. Ne jau shii valdiiba suudus savaarija shiis ir ieprieksheejo valdiibu sekas 5. veeleeshanu izdevumi arii iet no tava macinja ne!!!!! DOMAA KO RUNAA
6 3 atbildēt
SnoopShady kur tas ir laukos?!
7 4 atbildēt
nu diezgan tālu no Rīgas, bet tagad man žēl, jo gribētos paskatīties uz to cirku :D
7 4 atbildēt
Wicked es atvainojos, bet nelūgšu tev atļauju, aizej labāk piepis mūli un atrisini situāciju valstī (bam bum trah bax dizh dam dum)
7 4 atbildēt
fujaks ', man diemižēl nebija iespējas tur nokļūt. un nevienu normālu ideju situācijas uzlabošanai tu tā arī neieteici.
4 2 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »