local-stats-pixel

Tas tomēr notiek. Arī šobrīd...137

48 6
Pēc pasākuma noslēguma vairāki simti agresīvāk noskaņotu protestētāju devušies pie Saeimas, kur izcēlies kautiņš ar policiju, protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām un citām lietām, kas gadījušās pa rokai. Nemieriem turpinoties, izsisti Saeimas ēkas stikli, izskanējis arī šāviens gaisā, kāds pielietojis gāzi.



Portāls "Delfi" novēroja, ka protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām, un mēģina tajā ielauzties. Protestētājiem arī izcēlies kautiņš ar policiju. Protestētājus mēģina atbīdīt policijas vienība ar vairogiem, kautiņā iesaistījušies arī apsargi civilajās drēbēs.

Kautiņā iesaistījušies aptuveni 20 cilvēki. Pūlis ir pa visu Jēkaba ielu, kliedz "atlaist Saeimu", apmētā Saeimas ēku ar pudelēm un citiem atkritumiem. Kautiņš notiek dažus metrus no Saeimas ēkas.

Pūļa vidū ir iereibušie jaunieši, kuri aicina vardarbīgi gāzt valdību. Policija aizturēja vienu no protestētājiem.

Pēc pasākuma beigām grupiņa agresīvi noskaņotu krievvalodīgu jauniešu ar Krievijas karogiem, krieviski skandējot "Na*** Seim!", apmētājuši skatuvi ar olām un kādiem maisiņiem. Policija izteikusi brīdinājumu jauniešus, bet nevienu neaizturēja. Jaunieši svieduši arī pudeles un mēģināja salauzt skatuves nožogojumu. Vēlāk šī grupa apgājusi apkārt Saeimai, un dauzot mašīnas un apmētājot policiju ar sniega pikām.

Lai aizstāvētu Saeimu ieradušies policijas papildspēki, policija mēģina aizbarikādēties pie Saeimas ieejas durvīm, tikmēr uz Saeimu tiek raidīti aizvien vairāk metienu. Kādā Saeimas ēkas telpā izsists viens logs. Kāds arī kautiņa karstumā pielietojis gāzes balonu.Agresīvajā protestā piedalās gan krievvalodīgie, gan latvieši, gan cilvēki ar Latvijas karogiem, gan ar PSRS simboliku. Protestētāji pieprasa premjeru Ivaru Godmani.

Stikli tiek dauzīti aizvien vairāk, drošībnieki filmē un fotografē notiekošo.

Policijai uzbrūk arī agresīvi protestētāji, kuri atrodas Doma laukumā un vēlas nokļūt pie Saeimas. Lai viņus apturētu ieradušies papildus policijas spēki.

Pūlī ir arī vairāki kūdītāji, kuri aicina uz priekšu, cilvēki lauž ārā bruģi, lai mestu akmeņus pa Saeimas logiem.

Protestētāji mēģina izsist logus arī apkārtējās mājās. Savukārt pie policijas mašīnas, kas atrodas doma laukumā pie bloķētas ejas uz Saeimu, atskanēja sprādziens un izcēlās dūmi. No protestētāju agresijas cietis arī tuvumā esošais veikals "Mego", kā arī vairākas automašīnas Arsenāla ielā.

Militārā policija mēģina izveidot nocietinājumus, neielaižot protestētājus pie Saeimas, un pēc atsaknējušā sprādziena uz policijas pusi tika mests kāds priekšmets, ievainojot vienu no policistiem. šito pa ziņām ar stāsta. tas nav nekāds FAKE! paldies Bling313 par info!

48 6 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 137

0/2000
Par passu nodokllu naudinnu tas tik atmaksaats! .. Idioti! :D
10 1 atbildēt
Es nezinu, kā glābt Latvijas ekanomiku, tāpēc pievēršu muti !
10 1 atbildēt
Urlu bars! Izskatās, ka tur uzdarbojās cilvēki ar nepareiziem nodomiem. Priekš kam mainīt kaut ko valstī, ja var apzagt veikalu un piedzerties? Kauns!
10 1 atbildēt
- StarGirl komentārs 2009-01-13 21:10:24 Starpcitu, atbildot uz jautājumu vai arī mani ir skārusi krīze, jā ir skārusi, bet izārdot saeimas logus un pēc tam atmaksājot to pašu nodokļos neuzskatu par vajadzīgu. Tad jau labāk lai mani maksātie nodokļi aiziet pensionāriem, kuri nav sadzērušies un ar bruģi nevienam nemet. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- un ja kas ja arī saimu atlaiž notiek jauns referendums ko arī atmakasā parastais cilvēks! un par papild slodzi policijai kas tur stāv un visiem pārējiem drošibas un medicīnas orgāniem kas ir gatavībā ir jāmaksā naudu pa virsu un tas arī ies no visu kabatas tāka tie protestētāji tikai iecērt vē lielāku robu sev kabatā tā ir ka puikas un meitenes nemācās skolā !!!
10 1 atbildēt
a vsp ja vini tiktu iekshaa saeimaa, tur tak neviena nav, ko vini dariitu? :D
10 1 atbildēt
Nee nu es uzskatu ka nav vaardu kaa shitos mudakus nosaukt, kaajas vinjiem no dirsas izraut. un starp citu vakar vakaraa ari no igaunijas estor braukushi uz sko "pasaakumu".
10 1 atbildēt
žēl, ka neaizgāju. vienīgi man ļoti žēl par to tv reportieri, kas dabūja ar bruģakmeni pa galvu. :/
10 1 atbildēt
apmētājot policiju ar sniega pikām. <--deamn ... Krievi izceļas! ATKAL :D:D:D
10 1 atbildēt
Vainiigais ko es gribeeju teikt sha visa sakara ir tas - Jus nesaprotast par ko protesteejat , kaada jeega lai atalizh saimu .Nav jau ko iecelt vietaa ,ko iecels ? Mezhstraadnieku juri , kaiminju bomzi janku ? (pagaatne atkaartojas , tagad notiek tas pats kas 30 gadus , jeb ne vairaak atpakalj)
10 1 atbildēt
eu šitais man patīk... vispār latvieši un baigie protestētāji baigi nav aizdomājušies, ko viņi pēc saeimas gāšanas darīs..? ies paši saeimā? mums nav patriotisku normālu cilvēku, kuri būtu gatavi ziedot dzīvi, lai glābtu Latviju, lielākajai daļai po***, tāpat, ja kļūs neciešami vienkārši aizbrauks prom.. viņi prtestē tāpēc, lai uzlabotu sev dzīvi nevis visu Latviju glābtu :D takā, ejam uz grunti, zaķīši, valdība, lai arī cik stulba būtu, bet kamēr viņa mums ir - vismaz ir ko vainot, bet kad nebūs, tad nebūs, kas tur iet.. :D zagt arī vairs nebūs ko! :D nevienam nebūs izdevīgi iet un tēlot superheros ;D zajbal, es braucu prom :D
10 1 atbildēt
Kad, pēc pasākuma, vilkos prom, redzēju pāris apšaubāmus cilvēkus ar 3 svītrām...
11 2 atbildēt
ha ha padomajiet par kadu naudo labos izdaritos postijumu protams par muusu.
10 1 atbildēt
jogy no manis arī cepums!
9 1 atbildēt
Ak tad d*lēšanu atbalstam par visiem 100%.. Nu malači.. viennozīmīgi! Tātad- īss rezumē. Šobrīd tiek grauta viena no latviešiem visbūtiskākajām ēkām. Saeimas nams vispār ir celts 19.gs vidū, un ir pārdzīvojis arī Jums tik mīļos Ulmaņlaikus. Logi izdauzīti, mājas fasāde sabojāta.. nē, nu man nav ko teikt. Un daži te vel brēc, ka viss ir baigi normāli. Ievainot policistus, kuri pilda savu pienakumu ir it kā normāli. Bojāt mūsu senču celtās ēkas ir normāli. Bļaut nejēdzīgus tekstus internetā ir normāli. Viss ir baigi normāli. Starpcitu, Wicked, ne jau tu iesi rit un to visu vāksi. Ne jau tu visu atjaunosi! Viss, protams, baigi smagi sūkā! Nu tad man 3 vārdos pastāsti, kā tu ko mainītu? kā tu finanses sadalītu? Par kādiem līdzekļiem tu algas palielinātu? Kā nodokļu politiku uzlabotu? Pastāsti, man ir tiešām interesanti.
8 0 atbildēt
apollo raksti ik pa laikam tiek papildināti, tā ka nav vērts likt laikam :D ieteiktu pašiem apskatīties! nu tad gaidām ziņu speciālizlaidumus...
8 0 atbildēt
bet protams es eju 12 klasē un domāju iet uz militāro policiju :D tas bij nopietni!!
8 0 atbildēt
URAAAAAA PANACA KO GRIBEJA SAIME!!!! NEMIERI SUPER!!!!!
9 1 atbildēt
Mda...Vai tiešām cilvēki tic ka izd*lējot Saeimas ēku tiks panākta Saeimas atlaišana.Kas tas vispār par pieradumu no protesta akcijas izveidot vandālisma akciju.Tāda sajūta itkā cilvēki vispār ierodas nevis atbalstīt Saeimas atlaišanu,bet gan lai kaut ko saluazt,saplēst un sakauties.Arī ja tā padomā vai Saeimas atlaišana vispār ir risinājums,atlaižot Saeimu krīze napazudīs. Uz doto brīdi ,manā skatījumā, ir pareizāk meklēt reālu problēmas risinājumu,nevis izvandīt visu kas ceļā pagadās. Apsveicami,ka cilvēki neklusē,bet dara kaut ko,bet vai dara pareizi?Jo protesta akcija iegāja milzīgā galējībā. Tika izvandīta apkārtne,bet nekas no tā netika sasniegts...
10 2 atbildēt
JAUNĀKĀS ZIŅAS BŪS 22.00 PA LNT
8 0 atbildēt
Bling313 sākam lasīt cilvēkus vēlams stiprus latvju dzekus kas saprot politiku un māk sist iesim un protestu un sitīsim tos kas nesaprot politiku un nemāk sist emotion
9 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »