local-stats-pixel

Tas tomēr notiek. Arī šobrīd...137

48 6
Pēc pasākuma noslēguma vairāki simti agresīvāk noskaņotu protestētāju devušies pie Saeimas, kur izcēlies kautiņš ar policiju, protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām un citām lietām, kas gadījušās pa rokai. Nemieriem turpinoties, izsisti Saeimas ēkas stikli, izskanējis arī šāviens gaisā, kāds pielietojis gāzi.



Portāls "Delfi" novēroja, ka protestētāji apmētā Saeimas ēku ar olām, un mēģina tajā ielauzties. Protestētājiem arī izcēlies kautiņš ar policiju. Protestētājus mēģina atbīdīt policijas vienība ar vairogiem, kautiņā iesaistījušies arī apsargi civilajās drēbēs.

Kautiņā iesaistījušies aptuveni 20 cilvēki. Pūlis ir pa visu Jēkaba ielu, kliedz "atlaist Saeimu", apmētā Saeimas ēku ar pudelēm un citiem atkritumiem. Kautiņš notiek dažus metrus no Saeimas ēkas.

Pūļa vidū ir iereibušie jaunieši, kuri aicina vardarbīgi gāzt valdību. Policija aizturēja vienu no protestētājiem.

Pēc pasākuma beigām grupiņa agresīvi noskaņotu krievvalodīgu jauniešu ar Krievijas karogiem, krieviski skandējot "Na*** Seim!", apmētājuši skatuvi ar olām un kādiem maisiņiem. Policija izteikusi brīdinājumu jauniešus, bet nevienu neaizturēja. Jaunieši svieduši arī pudeles un mēģināja salauzt skatuves nožogojumu. Vēlāk šī grupa apgājusi apkārt Saeimai, un dauzot mašīnas un apmētājot policiju ar sniega pikām.

Lai aizstāvētu Saeimu ieradušies policijas papildspēki, policija mēģina aizbarikādēties pie Saeimas ieejas durvīm, tikmēr uz Saeimu tiek raidīti aizvien vairāk metienu. Kādā Saeimas ēkas telpā izsists viens logs. Kāds arī kautiņa karstumā pielietojis gāzes balonu.Agresīvajā protestā piedalās gan krievvalodīgie, gan latvieši, gan cilvēki ar Latvijas karogiem, gan ar PSRS simboliku. Protestētāji pieprasa premjeru Ivaru Godmani.

Stikli tiek dauzīti aizvien vairāk, drošībnieki filmē un fotografē notiekošo.

Policijai uzbrūk arī agresīvi protestētāji, kuri atrodas Doma laukumā un vēlas nokļūt pie Saeimas. Lai viņus apturētu ieradušies papildus policijas spēki.

Pūlī ir arī vairāki kūdītāji, kuri aicina uz priekšu, cilvēki lauž ārā bruģi, lai mestu akmeņus pa Saeimas logiem.

Protestētāji mēģina izsist logus arī apkārtējās mājās. Savukārt pie policijas mašīnas, kas atrodas doma laukumā pie bloķētas ejas uz Saeimu, atskanēja sprādziens un izcēlās dūmi. No protestētāju agresijas cietis arī tuvumā esošais veikals "Mego", kā arī vairākas automašīnas Arsenāla ielā.

Militārā policija mēģina izveidot nocietinājumus, neielaižot protestētājus pie Saeimas, un pēc atsaknējušā sprādziena uz policijas pusi tika mests kāds priekšmets, ievainojot vienu no policistiem. šito pa ziņām ar stāsta. tas nav nekāds FAKE! paldies Bling313 par info!

48 6 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 137

0/2000
Kā jau bija paredzams. Piedzērušies jaunieši, kuri ne valsts vēsturi, ne kā izrādās arī valodu nezin, taisa nekārtības. Nožēlojami. Protams, metot bruģakmeņus un pudeles pa saeimas namu kkas uzlabosies. Tieši tapēc es izlaidu šo pasākumu, jo zināju, ka būs mazie "varoņi" , kas drosmes dziru sadzērušies taisīs revolūciju! Tauta izrāda neapmierinātību? Manuprāt, tauta savu prāta trūkumu izrāda. Nē, nu, malači, logus izdauzija, pagrūstija policistus.. nu neko, tādai tautai zelt un plaukt!
17 3 atbildēt
Cereeeju, ka liidz huligaanismam tas neaizies. Latvju tauta 2aas galeejiibas- vai nu nespeej piecelt pakalju un aiziet vnk nobalsot par iespeeju atlaist Saeimu, vai nu iet d*leet pashu Saeimas eeku. Un par puulja kuudiishanu vispaar vajadzeetu reaalu cietumsodu piespriest.
15 1 atbildēt
Idioti. Tie, kas d*lee, nav jau vairs nekaadi latvieshi, tie visdriizaak ir kkaadi osipovieshi un citi meesli!
13 0 atbildēt
tie, kuri domā, ka tādā veidā var gāzt valdību, smagi maldās (maigi sakot). Šādām izdarībām var būt tikai negatīvas sekas.
14 2 atbildēt
Starpcitu, atbildot uz jautājumu vai arī mani ir skārusi krīze, jā ir skārusi, bet izārdot saeimas logus un pēc tam atmaksājot to pašu nodokļos neuzskatu par vajadzīgu. Tad jau labāk lai mani maksātie nodokļi aiziet pensionāriem, kuri nav sadzērušies un ar bruģi nevienam nemet. Un cik daudzus no jums, bļāvēji, ir skārusi krīze? Ck daudz aprūpējamo jums ir? Ja precīzi citēšu: vardarbīgi noskaņoti jaunieši alkohola reibumā turpina bojāt īpašumu. Gribētos zināt vai šie paši "revolucionāri" varētu visus šībrīža LR ministurs nosaukt.!? Man šobrīd par viņiem kauns. Godīgi.
11 0 atbildēt
Wicked, mīlulīt, beidz sev galvā burt tās utopiskās idejas. Jā, līdz ar jaunu Saeimu, īpaši šajā momentā, mēs pēkšņi atrastu naudas podu par kuru pabarotu visus izsalkušos un apģērbtu visus plikos.. nu muļķības!!!??? Bez tam, pirms tas visas "skaistās dzīves" būtu jāizplēš no tautas makiem treknāki nodokļi, lai sapirktu policistiem jaunas automašīnas, restaurētu saeimas fasādi un apmaksātu visu to darbinieku algas, kuri tgd salst Vecrīgā un baidās izkāpt no mašīnas, jo mazie rupuči, zem promilēm ir gatavi nograuzt galvu jebkuram, kuram kaut matu krāsa atgādina Godmani.
12 1 atbildēt
ble pa LNT nesen raadiija kaa ar akmenjiem meetaajas :D
12 1 atbildēt
man skiet ka pusei kas tur vsp atradas nebija nejausmas ar kadu merki tas viss notiek!
11 1 atbildēt
Lūdzu, jūs - fujak un SnoopShady, sarakstieties ar vēstulēm. Domāju, ka jūsu debīlā saruna citus neinteresē.
11 1 atbildēt
o joohaidd.. Labi ka neaizgāju.
11 1 atbildēt
visiem rotestētājiem vaidzētu sadod ģīmī! atbalstu latvijas valsts saimu.....lielākā daļa spoku iemītnieku tagad sāks lekt augumā tu tāds tu šitāds , bet teikšu tik vienu uz to pasākumu gāja tikai luņi kam nav smadzeņu un kuri politikā un biznesa ekonōmikā ie galīgi loxi!! turp gāja gopņiki un kretīni kas jūtas stipri tikai baros.....man ir kauns par latviešiem kuri nesaprotot problēmas sakni rīko grautiņus un tādējādi apkauno latvijas vārdu pasaule,izsaku viņiem publisku fuj!!! emotion emotion
11 1 atbildēt
Žēl vienīgi policijas darbiniekus.Gan jau ka viņi ir tautas pusē, bet darbs paliek darbs...
12 2 atbildēt
Nuuuuuuuuuuuuuuuu vispaar jau var saprast (mazliet) cilveekam maajaa 3 beerni un paliek PILNIGI bez darba. Bernam ta tu nepatiksi " nu zini deeljin iztiksim paaris dienas bez eeshanas.." tur tacu vnk var praaataa sajukt
11 1 atbildēt
VoLTy Tu esi pilniigs GEJS.... Davai iemetiisim tevi to mentu vietaa un redzeesim ko tu tad teiksi?!
11 1 atbildēt
Uzskatu ka bija pareizi iet tur un parādīt visiem,ka mums nav vienalga kas notiek mūsu valstī bet nu nožēlojami un man bija kauns skatīties uz tiem sadzērušajiem purniem!!!! Tie jau tur paši nesaprata kam dēļ vispār tur atrodas!!! Neapskaužu policistus,viņi jau nav vainīgi par situāciju valstī,bet vel tiek apmētāti darot savu darbu! Kā arī televīzijas cilvēki,viņu ģimenēm nebija viegli redzēt ka tiek apmētāti ar akmeņiem....
11 1 atbildēt
nasing spešal :D
13 3 atbildēt
a vsp ja vini tiktu iekshaa saeimaa, tur tak neviena nav, ko vini dariitu? :D
10 1 atbildēt
Kā man zb tā "revolūcija" nevaru normāli atpūsties, ik pēc minūtes sirēnas gaudo gar logiem
9 0 atbildēt
- StarGirl komentārs 2009-01-13 21:10:24 Starpcitu, atbildot uz jautājumu vai arī mani ir skārusi krīze, jā ir skārusi, bet izārdot saeimas logus un pēc tam atmaksājot to pašu nodokļos neuzskatu par vajadzīgu. Tad jau labāk lai mani maksātie nodokļi aiziet pensionāriem, kuri nav sadzērušies un ar bruģi nevienam nemet. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- un ja kas ja arī saimu atlaiž notiek jauns referendums ko arī atmakasā parastais cilvēks! un par papild slodzi policijai kas tur stāv un visiem pārējiem drošibas un medicīnas orgāniem kas ir gatavībā ir jāmaksā naudu pa virsu un tas arī ies no visu kabatas tāka tie protestētāji tikai iecērt vē lielāku robu sev kabatā tā ir ka puikas un meitenes nemācās skolā !!!
10 1 atbildēt
Vainiigais ko es gribeeju teikt sha visa sakara ir tas - Jus nesaprotast par ko protesteejat , kaada jeega lai atalizh saimu .Nav jau ko iecelt vietaa ,ko iecels ? Mezhstraadnieku juri , kaiminju bomzi janku ? (pagaatne atkaartojas , tagad notiek tas pats kas 30 gadus , jeb ne vairaak atpakalj)
10 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »