local-stats-pixel fb-conv-api

Pīpētājiem liek aizdomāties...137

51 2
Tuvojoties pusnaktij pa galvu sāk rosīties dažas domas.. =/
Respektīvi ieraugot šo bildi uzreiz gribas uzdot sev jautājumu vai tiešām cigarete tev bļauj "You need me, bitch" un tu viņas pakļautībā izņem cigareti no paciņas un skrien uzpīpēt?
Varbūt tad pusnakts laikā varam padalīties kāpēc mēs pīpējam? Kāpēc mūsu draugi pīpē? Vai gluži pretēji kāpēc es nepīpēju? :)



Pielikums no viedokļi.lv

Viedokli.lv aptauja ir noskaidrojusi, ka 41% respondentu uzskata, ka vajadzētu vēl atbaidošākus, brīdinošākus uzrakstus par smēķēšanas kaitīgumu nekā šobrīd. To var izskaidrot ar viedokli, ka pašreizējie uzraksti nemazina smēķēšanas patēriņu. Tajā pašā laikā smēķētāji vairāk uzsver uzrakstu nelietderību: 35% uzskata, ka uzraksti uz cigarešu paciņām vispār nav nepieciešami. Iespējams, ka smēķētāji vairāk apzinās to, ka brīdinošie uzraksti viņus neatturētu no smēķēšanas. Par to liecina arī fakti - 71% smēķējošie ir mēģinājuši atbrīvoties no kaitīgā netikuma, bet tas nav izdevies lielākoties gribasspēka un pieraduma dēļ. Brīdinošo uzrakstu diskusijas telpu var netieši ietekmēt atbaidošo attēlu izvietošana uz cigarešu paciņām. 2009.gadā varētu stāties spēkā lēmums par attēlu izvietošanu uz cigarešu paciņām. Attēla komunikācija ir daudz spēcīgāka, tādējādi uzrakstu maiņa vairs nebūtu aktuāla. Bieži vien esam dzirdējuši, ka “bilde ar smēķētāju plaušām” būtu efektīvāka. Par to liecina arī dati – 48% respondentu pārliecinoši uzskata, ka attēli uz cigarešu paciņām ir jāizvieto. Smēķētāju vidū tā domā 23% respondentu, bet tikai 18% uzskata, ka attēli nav jāizvieto. Tādējādi attēli varētu samazināt smēķētāju īpatsvaru un atturētu potenciālos smēķētājus no cigarešu lietošanas. Šādu pamatojumu attēlu ieviešanai uzsver arī valsts varas pārstāvji, ieviešot labojumus Tabakas likumā. Tajā pašā laikā ir daudz neizlēmīgo, kuriem nav skaidras nostājas jautājumā par attēlu izvietošanu uz tabakas izstrādājumu iepakojuma – tā domā trešā daļa respondentu. Lai gan gandrīz puse smēķētāju šobrīd vēlas atmest smēķēšanu, tomēr viņi šaubās, vai attēli to veicinātu.

Apstiprinās tas, ka cilvēku ieradumu maiņu visspēcīgāk ietekmē personīgie iemesli, kuri skar tieši viņus pašus. Smēķētāji uzsver, ka viņi varētu atmest smēķēšanu veselības problēmu, augsto cenu, dzīvesbiedra vai drauga/draudzenes dēļ.


51 2 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 137

0/2000
kādēļ lai viņš tā darītu? :D es esmu pārliecināts ka viņš labāk to bloku pievāktu sev :D
14 0 atbildēt
mana kursabiedrene ir pasīvā smēķētāja, vo viņai itkā patīk tie cigarešu dūmi :D :)
14 0 atbildēt
da juus kkaadu nevajadziigu huinju te dzenat...
15 1 atbildēt
mulkjiibas... ja vien tev kaads urljiks neliek nopiipeet cigareshu bloku turot nazi pie riikles...
14 0 atbildēt
viņ6 ir mošķis no rīgas :P XD
15 1 atbildēt
Slam tas nepalidzetu, es simtam reizu esu redzejis bildes un ari anatomikuma istas nosmeketas plausas... nepalidz...
14 0 atbildēt
To gan es nesaprotu, kā var nebūt spēka atmest. Es to esmu izdarījis divreiz. Bet tik un tā kaut kas velk uz to pusi. Pēc tam, kad gadu nebiju smēķējis, vienā pirtī man piedāvāja uzpīpot. Es, zinādams, ka man to nevajag un it kā nemaz negribu, neatteicos. Un atkal aizgāja pasākums.
14 1 atbildēt
kāpēc nežēlīgi? :D
14 1 atbildēt
Istenibaa smekjeeshana ir vien taads suuds. Ai pizdu jaamet nost Labs Raxts ;)
14 1 atbildēt
Ai ko es te atkal dirshu, miegs uzmacaas, tish prom.
14 1 atbildēt
Nezinu. Dažām cigaretēm tā smaka ir tīri patīkama.
14 1 atbildēt
:D jaa krokodil.
14 1 atbildēt
krokodils- pamato savu teiktu ar logisku teikumu :)
14 1 atbildēt
un pa dzersanu palasiju ari ir runa dzeru kad velos negribu dzert nedzeru bet ta rihtigi apdzeros tikai nakts tusos jo ir interesanta pieredze man kad apdzeros lidz bezfilmai :D :D
14 1 atbildēt
rikido nu jā tur tev taisnība, jo atliek tik iedzert vienu aliņu pie hoķi un jau tā prasās pec nolēdētā dūma :D :D
14 1 atbildēt
iedzershana party'os un dzershana ir divas ljoti dazhaadas lietas. es runaaju par pirmo.
14 1 atbildēt
Un kapijas dzērāji arī ir narkomāni. Saldā patiesība.
14 1 atbildēt
a vot ja tāloģiski padomāt, mēs-cigotāji, esam narkomāni :D cigās tak ir ts nikotīns kas velk uz to pipeshanu, nu bet vinsh arī nomierina mazliet nervus, da arī kompānijā vieglāk emotion
14 1 atbildēt
Starp citu. Pāris gadus atpakaļ aizdomājos - kāpēc cilvēks smēķē? Nu sākt taču nav patīkami, kas ir tas vilcējspēks? Nesen netā netīši uzraku, ka tieksmi uz smēķēšanu izraisa viena laimīga gēna mutācija. Ak jā, ja šis laimīgais gēns ir mutējis diviem cilvēkiem un viņiem ir pēcnācējs, tad iespējamība, ka pēcnācējam arī gribēsies paņemt smēķi zobos ir virs 50%. Turklāt nabaga cilvēkam būs tieksme arī uz plaušu vēzi, jo būs mutējis kāds cits tur pat blakus esošs gēns.
14 1 atbildēt
cigaretes ir ljaunums un tikai mees piipeetaaji esam gana drosmigi staties tam pretim!lai arii muusu rindas retinaas...bet mees kapaa njemama simtus vai pat tukstoshus sho ljauno izstradajumu taa novershot to nonakshanu beernu vai citu nesmekjetaju rokaas!!!
14 1 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »