local-stats-pixel fb-conv-api

Pīpētājiem liek aizdomāties...137

51 2
Tuvojoties pusnaktij pa galvu sāk rosīties dažas domas.. =/
Respektīvi ieraugot šo bildi uzreiz gribas uzdot sev jautājumu vai tiešām cigarete tev bļauj "You need me, bitch" un tu viņas pakļautībā izņem cigareti no paciņas un skrien uzpīpēt?
Varbūt tad pusnakts laikā varam padalīties kāpēc mēs pīpējam? Kāpēc mūsu draugi pīpē? Vai gluži pretēji kāpēc es nepīpēju? :)



Pielikums no viedokļi.lv

Viedokli.lv aptauja ir noskaidrojusi, ka 41% respondentu uzskata, ka vajadzētu vēl atbaidošākus, brīdinošākus uzrakstus par smēķēšanas kaitīgumu nekā šobrīd. To var izskaidrot ar viedokli, ka pašreizējie uzraksti nemazina smēķēšanas patēriņu. Tajā pašā laikā smēķētāji vairāk uzsver uzrakstu nelietderību: 35% uzskata, ka uzraksti uz cigarešu paciņām vispār nav nepieciešami. Iespējams, ka smēķētāji vairāk apzinās to, ka brīdinošie uzraksti viņus neatturētu no smēķēšanas. Par to liecina arī fakti - 71% smēķējošie ir mēģinājuši atbrīvoties no kaitīgā netikuma, bet tas nav izdevies lielākoties gribasspēka un pieraduma dēļ. Brīdinošo uzrakstu diskusijas telpu var netieši ietekmēt atbaidošo attēlu izvietošana uz cigarešu paciņām. 2009.gadā varētu stāties spēkā lēmums par attēlu izvietošanu uz cigarešu paciņām. Attēla komunikācija ir daudz spēcīgāka, tādējādi uzrakstu maiņa vairs nebūtu aktuāla. Bieži vien esam dzirdējuši, ka “bilde ar smēķētāju plaušām” būtu efektīvāka. Par to liecina arī dati – 48% respondentu pārliecinoši uzskata, ka attēli uz cigarešu paciņām ir jāizvieto. Smēķētāju vidū tā domā 23% respondentu, bet tikai 18% uzskata, ka attēli nav jāizvieto. Tādējādi attēli varētu samazināt smēķētāju īpatsvaru un atturētu potenciālos smēķētājus no cigarešu lietošanas. Šādu pamatojumu attēlu ieviešanai uzsver arī valsts varas pārstāvji, ieviešot labojumus Tabakas likumā. Tajā pašā laikā ir daudz neizlēmīgo, kuriem nav skaidras nostājas jautājumā par attēlu izvietošanu uz tabakas izstrādājumu iepakojuma – tā domā trešā daļa respondentu. Lai gan gandrīz puse smēķētāju šobrīd vēlas atmest smēķēšanu, tomēr viņi šaubās, vai attēli to veicinātu.

Apstiprinās tas, ka cilvēku ieradumu maiņu visspēcīgāk ietekmē personīgie iemesli, kuri skar tieši viņus pašus. Smēķētāji uzsver, ka viņi varētu atmest smēķēšanu veselības problēmu, augsto cenu, dzīvesbiedra vai drauga/draudzenes dēļ.


51 2 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 137

0/2000
Nu jā prikols jau naw nekāds, es ar labprāt atmestu, bet laika gaitā radies ieradums, iemest cīgu mutē un uzkurīt ;( Un pats stulbākais, ka viss tas iesākās, jo pirms gadiem 3 bija forši uzkurīt, lietojot alkaholu - foršais karuselis ;D
17 0 atbildēt
Pohuj....
17 0 atbildēt
laikam jau pīpējam tapēc, ka no sākuma pamēģina pa retam, pirti, kkādā party, nu tā lai būtu jautrak vai vairak iedotu pa galvu dzerot(ka nu kuram) un tas sākas ar vien biežāk un biežāk, vairs nevajag to tusu lai pīpētu, un vari nostāties pie spoguļa un pateikt sev ka esi atkarīgs! un tad jau tikt no šī mazā prieciņa vaļā ir grūti....ar lielu gribēšunu var mēģināt...... bet atkarībai ir tā papildus puse ka ir tā negribēšana, tu it kā saki, ka jā, gribi tikt vaļā, bet patiesībā zemapziņa saprot ka negribi un nevajag! nu tā vismaz ir ar mani un ko tur darīt tāda dzīve! saslimt ar vēzi var ne tikai no pīpēšanas un nerunāsim par pārējām slimībām kas nenāk komplektā pīpēm! tā kā kādas starpība? dzīvojam vienreiz....jautājums cik ilgi!
17 0 atbildēt

Kompānijas uz savām cigaretēm tādus uzrakstus nekad neliks :D

16 0 atbildēt
Smēķētāiem labi ka nav jācieš citus kas ir appīpjušies :D
16 0 atbildēt
jā,tā sanāk :)
16 0 atbildēt
nesmēķēju. priekškam? es tur redzu vairāk ļauna nekā laba.
16 0 atbildēt
T.i. pēcsmaku. .
16 0 atbildēt
ieradumam ir liels speks
16 0 atbildēt
Mēs smēķētāji paši to smaku nejūtam.
16 0 atbildēt
mums vajag forumu :)
16 0 atbildēt
Tad, kad ievelku labu dūmu, idejas, kreatīvisms un astrofizikas teorijas nāk pār mani, ne no kurienes, tā teikt. Bet jēga? Nekāda.
16 0 atbildēt
pa 5-ktdienām = regulāri = dzeršana :D
16 0 atbildēt
Ja neņem vērā prievārdu, tad tas ir tieši tas pac!!!
16 0 atbildēt
mjā, nav man tur milzīga stāža darvoshanā. gadu smēķējot jau aizdomājos par atmeshanu.. visa dzīve tak priekshā joptvaju emotion emotion emotion
16 0 atbildēt
Le Bagman, nomet, tad cepums, no manis, prikola tur tiesham nav nekada, 6 gadus atpakalj saku pipet, un vell jo projam mocos, un nezinu ka atmest
16 0 atbildēt
MrT avatarsMrT
man patik pats process - smekejeshana. bet pedejai laikaa atmetu. garsha vairs nepatik. negribas.
16 0 atbildēt
pareizie, tinieties visi gulēt :D :) un metiet nost smēķēšanu es šļāfen
15 0 atbildēt
"Atmest smēķēt ir ļoti viegli. Es to esu darijis 1000 reižu." nja :D
15 0 atbildēt
Es pīpāju pēdējā laikā biežāk un atkarība aug ātrāk pa manīm! Jāmet nost jotvai! VISI APŅEMAMIES MEST NOST!!!!!!!! ES ESMU PAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAUNĀ SPOKI.LV APŅEMŠANĀS
15 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »