local-stats-pixel fb-conv-api

Pīpētājiem liek aizdomāties...137

51 2
Tuvojoties pusnaktij pa galvu sāk rosīties dažas domas.. =/
Respektīvi ieraugot šo bildi uzreiz gribas uzdot sev jautājumu vai tiešām cigarete tev bļauj "You need me, bitch" un tu viņas pakļautībā izņem cigareti no paciņas un skrien uzpīpēt?
Varbūt tad pusnakts laikā varam padalīties kāpēc mēs pīpējam? Kāpēc mūsu draugi pīpē? Vai gluži pretēji kāpēc es nepīpēju? :)



Pielikums no viedokļi.lv

Viedokli.lv aptauja ir noskaidrojusi, ka 41% respondentu uzskata, ka vajadzētu vēl atbaidošākus, brīdinošākus uzrakstus par smēķēšanas kaitīgumu nekā šobrīd. To var izskaidrot ar viedokli, ka pašreizējie uzraksti nemazina smēķēšanas patēriņu. Tajā pašā laikā smēķētāji vairāk uzsver uzrakstu nelietderību: 35% uzskata, ka uzraksti uz cigarešu paciņām vispār nav nepieciešami. Iespējams, ka smēķētāji vairāk apzinās to, ka brīdinošie uzraksti viņus neatturētu no smēķēšanas. Par to liecina arī fakti - 71% smēķējošie ir mēģinājuši atbrīvoties no kaitīgā netikuma, bet tas nav izdevies lielākoties gribasspēka un pieraduma dēļ. Brīdinošo uzrakstu diskusijas telpu var netieši ietekmēt atbaidošo attēlu izvietošana uz cigarešu paciņām. 2009.gadā varētu stāties spēkā lēmums par attēlu izvietošanu uz cigarešu paciņām. Attēla komunikācija ir daudz spēcīgāka, tādējādi uzrakstu maiņa vairs nebūtu aktuāla. Bieži vien esam dzirdējuši, ka “bilde ar smēķētāju plaušām” būtu efektīvāka. Par to liecina arī dati – 48% respondentu pārliecinoši uzskata, ka attēli uz cigarešu paciņām ir jāizvieto. Smēķētāju vidū tā domā 23% respondentu, bet tikai 18% uzskata, ka attēli nav jāizvieto. Tādējādi attēli varētu samazināt smēķētāju īpatsvaru un atturētu potenciālos smēķētājus no cigarešu lietošanas. Šādu pamatojumu attēlu ieviešanai uzsver arī valsts varas pārstāvji, ieviešot labojumus Tabakas likumā. Tajā pašā laikā ir daudz neizlēmīgo, kuriem nav skaidras nostājas jautājumā par attēlu izvietošanu uz tabakas izstrādājumu iepakojuma – tā domā trešā daļa respondentu. Lai gan gandrīz puse smēķētāju šobrīd vēlas atmest smēķēšanu, tomēr viņi šaubās, vai attēli to veicinātu.

Apstiprinās tas, ka cilvēku ieradumu maiņu visspēcīgāk ietekmē personīgie iemesli, kuri skar tieši viņus pašus. Smēķētāji uzsver, ka viņi varētu atmest smēķēšanu veselības problēmu, augsto cenu, dzīvesbiedra vai drauga/draudzenes dēļ.


51 2 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 137

0/2000
BENZ ja tu man pateiktu kas tas par zalem ar kuru palidzibu nedelas laika var atmest smekesanu es butu loti pateicigs.. es vel tadas zales neesmu redzejis.. un cik esmu meginajis atmest, tik man nav pieticis gribas speka... UN TIE KAS PIPE PA RETAM VAI KOMPANIJIAS iR MULKI.... ziniet kapec? tapec ka ar to jus ari sakat.. nu vienu jau var... es ari reiz ta teicu... Ja esmu smeketajs, un neteiktu ka lepojos ar to vai uzskatu ka tas ir kruti, es vnk daru to ko man gribas nevis, to ko man piespiestu apkartejie...
16 1 atbildēt
atmest nav gruuti. gruuti ir neatsaakt, kad katru reizi kaa nedaudz iedzer, rodas nepaarvarama veelme uzvilkt kaadu duumu, un viss saakas no jauna.
15 0 atbildēt
runā, ka smēķēšana ir lēna nāve. Teikšu godīgi, man nekur nav jāsteidzās! :D Pēdējā laikā sapratu, ka varu nepīpēt nedēļu un tad atkal pīpēt nedēļu. Taču atmest pat netaisos.
15 0 atbildēt
es vienreiz pamēģināju... ...un labi vien ir ka riebās
15 0 atbildēt
Nu es jaw nepipeju .. un netaisos ... :P un zinat ta smaka tiesham ir vnk. briesmiga .. iznj*t smarzigajaam ! :)
15 0 atbildēt
a kāds prikols no pīpēšanas? es piemēram metu nost jo vairs nesaskatu nekādu prikolu smēķēšanā
15 0 atbildēt
Es pīpāju pēdējā laikā biežāk un atkarība aug ātrāk pa manīm! Jāmet nost jotvai! VISI APŅEMAMIES MEST NOST!!!!!!!! ES ESMU PAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! JAUNĀ SPOKI.LV APŅEMŠANĀS
15 0 atbildēt
nu es nepipeju un pie ta ari paliksu :) man vnk rihtigi nepatik ta cigaresu smaka nesaprotu cilvekus ka vini var pastaigat apkart un visu laiku ta smird pec cigaretem vnk vaaks ipasi ja autobusa tev blakus tads apszezas emotion emotion un vel kad es meginu pipet man es vnk saku rihtigi klepot un man sak sapet plausas bet tas ir ari tad kad vnk kads man blakus pipe un es ievelku tos cigaresu dumus
15 0 atbildēt
man po :D atmetu-galvenokārt draudzenes dēļ :) labāk padomāt pirms pīpēt-naudiņa ar aiziet :P
15 0 atbildēt
rikido- ja zinu ka nejutat bet ja sajustu saprastu kape daudziem tas nepatik kuri nepipe :)
15 0 atbildēt
Kā var pateikt ka esi atmetis divas reizes ja vienalga esi atsācis? :D tā jau neskaitās atmešana! :) paziņas to ir sakuši par starpbrīdi un tad aidā uz priekšu!
15 0 atbildēt
Lab visiem labunakti es gulēt, zb jau pie kompja sēdēt :) emotion
15 0 atbildēt
ko tad? to ka juus rakstat to kas ir pashsaprotams ? un nemaz neprasat tieshus citaatus...
15 0 atbildēt
:) donorvo mani draugi tāpat mani sauc :P blin a vot to4na vajadzētu uzdirs tām cigām lai smird un mutē negribētos njemt :D
15 0 atbildēt
tevi vel nav nospieduši? :D :)
15 0 atbildēt
Esmu nometis pīpēšanu jau 9 gadus un pat nevelk ,ja neskaita ka uzvelku reizi pa reizej kādu zaļumu emotion emotion emotion
16 1 atbildēt
Pirms atmest smēķēšanu varbūt atmest dzeršanu no sākuma?? Man jau 6ais pavadīts bez piliena alkahola. Nevajadz'es iedzert nevajadzēs uzpīpēt. .
15 0 atbildēt
kādēļ lai viņš tā darītu? :D es esmu pārliecināts ka viņš labāk to bloku pievāktu sev :D
14 0 atbildēt
mulkjiibas... ja vien tev kaads urljiks neliek nopiipeet cigareshu bloku turot nazi pie riikles...
14 0 atbildēt
da juus kkaadu nevajadziigu huinju te dzenat...
15 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »