local-stats-pixel fb-conv-api

Pīpētājiem liek aizdomāties...137

51 2
Tuvojoties pusnaktij pa galvu sāk rosīties dažas domas.. =/
Respektīvi ieraugot šo bildi uzreiz gribas uzdot sev jautājumu vai tiešām cigarete tev bļauj "You need me, bitch" un tu viņas pakļautībā izņem cigareti no paciņas un skrien uzpīpēt?
Varbūt tad pusnakts laikā varam padalīties kāpēc mēs pīpējam? Kāpēc mūsu draugi pīpē? Vai gluži pretēji kāpēc es nepīpēju? :)



Pielikums no viedokļi.lv

Viedokli.lv aptauja ir noskaidrojusi, ka 41% respondentu uzskata, ka vajadzētu vēl atbaidošākus, brīdinošākus uzrakstus par smēķēšanas kaitīgumu nekā šobrīd. To var izskaidrot ar viedokli, ka pašreizējie uzraksti nemazina smēķēšanas patēriņu. Tajā pašā laikā smēķētāji vairāk uzsver uzrakstu nelietderību: 35% uzskata, ka uzraksti uz cigarešu paciņām vispār nav nepieciešami. Iespējams, ka smēķētāji vairāk apzinās to, ka brīdinošie uzraksti viņus neatturētu no smēķēšanas. Par to liecina arī fakti - 71% smēķējošie ir mēģinājuši atbrīvoties no kaitīgā netikuma, bet tas nav izdevies lielākoties gribasspēka un pieraduma dēļ. Brīdinošo uzrakstu diskusijas telpu var netieši ietekmēt atbaidošo attēlu izvietošana uz cigarešu paciņām. 2009.gadā varētu stāties spēkā lēmums par attēlu izvietošanu uz cigarešu paciņām. Attēla komunikācija ir daudz spēcīgāka, tādējādi uzrakstu maiņa vairs nebūtu aktuāla. Bieži vien esam dzirdējuši, ka “bilde ar smēķētāju plaušām” būtu efektīvāka. Par to liecina arī dati – 48% respondentu pārliecinoši uzskata, ka attēli uz cigarešu paciņām ir jāizvieto. Smēķētāju vidū tā domā 23% respondentu, bet tikai 18% uzskata, ka attēli nav jāizvieto. Tādējādi attēli varētu samazināt smēķētāju īpatsvaru un atturētu potenciālos smēķētājus no cigarešu lietošanas. Šādu pamatojumu attēlu ieviešanai uzsver arī valsts varas pārstāvji, ieviešot labojumus Tabakas likumā. Tajā pašā laikā ir daudz neizlēmīgo, kuriem nav skaidras nostājas jautājumā par attēlu izvietošanu uz tabakas izstrādājumu iepakojuma – tā domā trešā daļa respondentu. Lai gan gandrīz puse smēķētāju šobrīd vēlas atmest smēķēšanu, tomēr viņi šaubās, vai attēli to veicinātu.

Apstiprinās tas, ka cilvēku ieradumu maiņu visspēcīgāk ietekmē personīgie iemesli, kuri skar tieši viņus pašus. Smēķētāji uzsver, ka viņi varētu atmest smēķēšanu veselības problēmu, augsto cenu, dzīvesbiedra vai drauga/draudzenes dēļ.


51 2 137 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 137

0/2000
Paskatoties uz šo bildīti "es slīkstu" savās siekalās. Vai kā gribas uzpīpēt, jo esmu to darījis gandrīz 40 gadus. Tagad man iestājies pārejas periods, lai skatoties uz šiem feinajām bildītēm es neslīktu un man nesāktos "lomkas".
10 1 atbildēt
no piipeeshanas ir gruuti atbriivoties :( pats esmu daudz reizes meeginajis atmest, bet bez panakumiem!!! rekords bija 6 dienas bez cigareteem!! visas taas dienas staigaaju apkaart puuciigs un kaskeejos bez iemesla!! plaaksterus un citus meeslus ar negribas meeginat jo cik dzirdu vnk lieka naudas izmeshana!!
9 0 atbildēt
A vot es atmetu, vnk njēmu vienā dienā un nepīpeju! tā kā parasti daudzi saka sodien pīpēšu 3 cigaretes, rīt 2 utt. tā nekas nesanāk, pats ar biju mēģinājis tā. vajag ņemt un nepīpēt, tā visvieglāk, nu jau 2 mēneši kā nepīpēju!!
9 0 atbildēt
Stūlbs sūds, var likt kaut vai killeri visru, kas uzreiz paciņu attaisot nogalina uz vietas, ja cilvēks gribēs smēķēt un dzert, tad tā arī darīs, ja ne tad ne! Jau pirms akcīzes nodokļa pacelšanas puse LV bija gatava atmest smēķēšanu, bet redz kā ir, statistik liecina par pretējo - ja jaunietis var nopirkt cigarešu paciņu, tad respect i uvazhyha pret viņu! Lai tik pīpē, galvenais, lai citus neindē!
9 0 atbildēt
hell yeah orion88
9 0 atbildēt
Pīpējiet marihuānu. Nikotinam NĒ!
10 2 atbildēt
Es uz meenesi biju atmetis smeekjeeshanu, bet vienmeer neesaaju cigaretes liidzi, jo kaa jau visiem zinaamais "zakon podlosti" straadaa - kaa nav to vairaak gribaas :D
8 0 atbildēt
Visi pipetaji maldaas un te nav neviena jedziiga komentaara. Izlasiet graamatu Karr Allen '' Vieglais veids kaa atmest smekeshanu'' es izlasiju jau 3 nedeljas nepipeju. Pilnigi bez nekadam lomkam un blakusefektiem, jutos lieliski ka atkariba ir beigusies kad izpipeju pedejo cigareti man bija nereals prieks ka man nevajadzes vairak sevi indeet
8 0 atbildēt
es gan nemaldos, atmetu bez visas tās sūda grāmatas un jau 2 mēneši nepīpēju!
8 0 atbildēt
Laikaa kad es veel pipeju man uz tiem pacinju uzraxtiem bija pilniigi poh** ,tapat kaa pareejiem smeekeetajiem.
8 0 atbildēt
Visa pipeshanas dzela ir ne tik daudz nikotiina atkariiba, kaa tieshi tikt galaa ar pashu smekeshanas psihologiju...
8 0 atbildēt
bāc kā piedūra tā bilde.
9 2 atbildēt
Atmest smēķēt ir ļoti viegli. Es to esu darijis 1000 reižu.
11 6 atbildēt
varbūt kāds vēl nav pamanījis, bet lielākoties pīpē tikai nelaimīgie cilvēki, kuriem nav blakus otrā pusīte ... jo mīlestība ir visefektīvākā atkarība kura var aizvietot smēķēšanu:)emotion ...kaut gan tas tik man tāds viedoklis, jo sāku smēķēt tiešipēc tam kad mani pameta.
7 2 atbildēt
Es nesmēķēju un mani tas nerausta ka es nesmēķēju.
5 0 atbildēt
!
8 8 atbildēt

👍

0 0 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »