local-stats-pixel fb-conv-api

Pīpētājiem liek aizdomāties...138

53 2
Tuvojoties pusnaktij pa galvu sāk rosīties dažas domas.. =/
Respektīvi ieraugot šo bildi uzreiz gribas uzdot sev jautājumu vai tiešām cigarete tev bļauj "You need me, bitch" un tu viņas pakļautībā izņem cigareti no paciņas un skrien uzpīpēt?
Varbūt tad pusnakts laikā varam padalīties kāpēc mēs pīpējam? Kāpēc mūsu draugi pīpē? Vai gluži pretēji kāpēc es nepīpēju? :)



Pielikums no viedokļi.lv

Viedokli.lv aptauja ir noskaidrojusi, ka 41% respondentu uzskata, ka vajadzētu vēl atbaidošākus, brīdinošākus uzrakstus par smēķēšanas kaitīgumu nekā šobrīd. To var izskaidrot ar viedokli, ka pašreizējie uzraksti nemazina smēķēšanas patēriņu. Tajā pašā laikā smēķētāji vairāk uzsver uzrakstu nelietderību: 35% uzskata, ka uzraksti uz cigarešu paciņām vispār nav nepieciešami. Iespējams, ka smēķētāji vairāk apzinās to, ka brīdinošie uzraksti viņus neatturētu no smēķēšanas. Par to liecina arī fakti - 71% smēķējošie ir mēģinājuši atbrīvoties no kaitīgā netikuma, bet tas nav izdevies lielākoties gribasspēka un pieraduma dēļ. Brīdinošo uzrakstu diskusijas telpu var netieši ietekmēt atbaidošo attēlu izvietošana uz cigarešu paciņām. 2009.gadā varētu stāties spēkā lēmums par attēlu izvietošanu uz cigarešu paciņām. Attēla komunikācija ir daudz spēcīgāka, tādējādi uzrakstu maiņa vairs nebūtu aktuāla. Bieži vien esam dzirdējuši, ka “bilde ar smēķētāju plaušām” būtu efektīvāka. Par to liecina arī dati – 48% respondentu pārliecinoši uzskata, ka attēli uz cigarešu paciņām ir jāizvieto. Smēķētāju vidū tā domā 23% respondentu, bet tikai 18% uzskata, ka attēli nav jāizvieto. Tādējādi attēli varētu samazināt smēķētāju īpatsvaru un atturētu potenciālos smēķētājus no cigarešu lietošanas. Šādu pamatojumu attēlu ieviešanai uzsver arī valsts varas pārstāvji, ieviešot labojumus Tabakas likumā. Tajā pašā laikā ir daudz neizlēmīgo, kuriem nav skaidras nostājas jautājumā par attēlu izvietošanu uz tabakas izstrādājumu iepakojuma – tā domā trešā daļa respondentu. Lai gan gandrīz puse smēķētāju šobrīd vēlas atmest smēķēšanu, tomēr viņi šaubās, vai attēli to veicinātu.

Apstiprinās tas, ka cilvēku ieradumu maiņu visspēcīgāk ietekmē personīgie iemesli, kuri skar tieši viņus pašus. Smēķētāji uzsver, ka viņi varētu atmest smēķēšanu veselības problēmu, augsto cenu, dzīvesbiedra vai drauga/draudzenes dēļ.


53 2 138 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 138

0/2000
vot zaļo var pa brīžam :D - it īpaši pirms stundām :D
13 1 atbildēt
es šo visu nesaprotu , varbūt dod labas sajūtas un nedaudz atbrīvo no stresa , bet tas nav nekas tāds , bez kā nevarētu dzīvot . Zinu , ka ir zāles ,ar kurām var , tiešām , atmest smēķēšanu nedēļas laikā , ne reizi nepaskatoties uz cigaretēm , bet laikam jau , ka var būt kādi blakus effekti , jo savādāk es nezinu , kapēc viņas nav populārākas . Labāk jau vispār to nesākt , vabūt pa retam , kad vienkārši pastiprināt kādas izjūtas , utt.
13 1 atbildēt
anoniims 02:19:25 ko tu tur murgo,piipeeju kopsh 14 gadiem zaljo un nav nekaadas probleemas,tagad vieniigi efekts daudz galjimaaks kaa senajos labajos laikos kad viss bija labaaks un lielaaks :D domaaju ka jaapameegjina buus tas smokes,spices atsauksmes jau baigi labas :)
13 1 atbildēt
pīpēju reti. bet ir tādas reizes kad vnk gribās. zinu ka neesmu atkarīga un centīšos tāda palikt. riebjas dažreiz ka priekšā ejošais cilvēks pīpē un visi viņa dūmi tev sejā. to es galīgi nevaru saprast- ja pīpē pats tad kādēļ jātraucē arī citiem?
13 1 atbildēt
kaa tad bez mana komentaara galvenaa pipmana :) es negribu atmest es vnk to neveelos :) un cigarete man to nesaaka es saku cigaretei you need mee bich :P :D
13 1 atbildēt
anonimais - ja nezini pret aids nav nekadas zales un var atmest smekesanu ja to protams gribi pats
13 1 atbildēt
TRIBIINE.LV suukaa
14 2 atbildēt
Uz visām pakām uzrakstu vietā jāuzdrukā vecu nosmēķētu plaušu. Varbūt tas palīdzētu..
13 1 atbildēt
Marchuks Tās cigaretes jau sāk kaitināt, visu laiku skolā kad stāvam daži veči pīpē, tad braucot mājās galva sāp emotion Ko tad var padarīt lai šamējie beidz pīpēt??
12 0 atbildēt
Slam, smeketajiem neko padarit nevar... tachu katrs cilveks, gan smeketajs gan nesmeketajs zin kadas slimibas izraisa smekesana... bet vai tas ko lidz... nu ja tiesi kad stavi pietura vai nu paej talak pats vai vnk paludz tiem vechiem lai vini paiet talak piedraudot ar to ka uzvemsi vieneim :D
12 0 atbildēt
Nu kā. Atmest - pārvarēt gribēšanu. Pēc tam vairs ne gribi, ne vajag. Bet atsākt ir tas pats, kas pamēģināt pirmo reizi - sākumā nu nemaz negribi to draņķi ņemt mutē un nesaproti, kāpēc to vajag. Lai pieradums rasots vēlreiz, vajag vairāk kā vienu cigareti. Mums vajag forumu.
12 1 atbildēt
nu nezinu... es piemeeram nesaaku smeekjeet,jo mani draugi to darija... ja godiigi,es pat nezinu kaadeelj saaku,bet atshkiriibaa no daudziem es sev par to nepaarmetu,man pofig tas ka dziive buus paaris gadus iisaaka,negribu dziivot kaa vecs krabis ar nenormaali saaposhu muguru un es varu iedomaaties cik ljoti man vinja saapees,ja jau tagad shad tad saap... un par kkaadaam slimiibaam neuztraucos,vnk nedomaaju par to...
13 2 atbildēt
a es vispaar NAPEIPEEJU........i man labi.......TIKAI BLA BESII KA KAD GAIDI SABIEDRISOKO KAADS ZRAZA PIIEPE PIETURAA......PARASTI KAD ES RUNAAJU TAD SHIE VAINU IZMET SIGARETTU VAI ARII PAIET TAALAAK
13 2 atbildēt
jāpērk būs futlāri, pietiks cigaretes paciņās nēsāt... ko gan citi padomās.. labāk iegādaties savu maciņu viņam ar rozā lācišiem :D mans viedoklis :D
12 1 atbildēt
zapte... karmai ar spokiem kā tādiem nav nekāda sakara, kamēr es izvēlos sev pareizās intereses...///
13 2 atbildēt
un tas viss.? kur uzskaitīts, ko cigaretes ļaunu dara.??? ehh. izkrāsošu visas savas cigaretes oranžas. emotion
13 3 atbildēt
Vispār nelietoju pilnīgi nekādas atkarību raisošas/reibinošas vielas... man karma rūp...///
12 2 atbildēt
Piipee tikaj kropļi :D Un ja kas piipeet nav stiliigi un beidzat te lieliiities ka juus piipeejat !! Kjipa baigi metiiis nost tagad te ! Varu dereet pat daudzi kas to raksta na njeemushi mutee neko tadu!
13 3 atbildēt
!
11 1 atbildēt
pipeshu kamer nospragshu man par visu pohuj..........
13 4 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »