local-stats-pixel fb-conv-api

Pieklājība!95

27 6
Pieklājība ir lieta, kura mūsdienās ar katru dienu, ar katru stundu un minūti iet zudumā un pazūd pamazām.
Tāpēc gribēju sastādīt 'tadu kā nelielu pieklājības Likumu grāmatu. Protams te nebūs nekādā grāmata, bet teiksim tā pārs pieklājības baušļi, kuri būtu jaievēro, lai citiem nemaitātu dzīvi.


Šie baušli domāti gan kā Virtuālajai videi gan reālajai:
1.daļa

13 Baušļi:

1 - Komentos kāda raksta Ja nav nopietna iemesla nelamaties ar nekadiem B**c vai N***j vai vēl kādu tāda veida vārdu kuru es pat te nevaru izteikt.
2 - Pirms kautko raksti vai izsaki pārdomā labi vai tas nesāpinās pārāk to, kam tas ir domāts, jo daži jau ātri visu aizmirst un ignorē, bet dažiem tomēr viss paliek pie sirds.
3 - Ja esi reālajā dzīvē Urla vai vēl kautkāds mūdzis tad nebrauc augumā un neapvaino sev līdzīgos izlikdamies par labāku nekā patiesībā ir. (Vienkārši pierāda savu stulbumu)
4 - Pēc katra 2. vai 3. izteiktā vārda neizteikt kādu vārdu, kas nav pieņemamas leksikas. piem:
Es vakar tur gāju un B**c man tad ta h***va palika n**uj tad gaju uz D**su pec polšika un tad tads pi**is man priekšā gadījās.
5 - Ja ar tevi runā kāda persona un pienāk cita persona un ar grib sākt ar tevi runāt un tev vairāk simpatizē sākumā pabeidz iepriekšējo nevis ķeries pie tā kas tev labāk patīk.
6 - Cilvēki, kas ir savādāki nekā tu nav sliktāki.
7 - Meitenēm izteikt komplimentus ir pavisam skaidrs manupra't.
8 - Neuzskatīt meiteni/zenu kā privātīpašumu, jo katram ir sava dzīve un sava izvēle protams ja tas/ tā ir tavs/tavs puisis/meitene tu vari kautkā pameginat pakontrolēt, bet nedrīksti aizliekt darīt tādas lietas kā nedrīksti atrasties citu džeku vai meiteņu kompānijā.
9 - Ja kādu apvaino. Nedari to paslepus citiem sakot visādas baumas un savus apvainojumus esi vīrs/sieviete un saki tieši acīs tam pret ko ir vērsti apvainojumi.
10 - Iemācies iet uz Kompromisiem. Nekad neuzspied tikai savu ideju pat neuzklausot citu idejas. Viniem varbūt viņas ir trakas, bet tās trakās idejas ir nemazz cik sliktas.
11 - Ja gribi, lai kādi izpildītu savus solījumus tad sākumā apdomā vai pats pildi visu ko soli. (Besī ārā kad cilvēki brauc citiem virsu nezin kāpēc kautgan paši nedara noteikto lietu kautkā savādāk vai labāk)
12 - Neuzskati citus par neko tikai tāpēc, ka viņiem nav naudas vai nav cik sakopti kā tu.
13 - Kad citi kādu apsmej un dara to bez jēgas neesi viens no viņiem tu sākumā padomā kā tu justos un kā tajā brīdī jūtās tas cilvēks par kuru visu ņirgājās vai aprunā.

Būs vēl citi baušļi un atgādinu tas ir kā ar ticību. Baznīca jau arī ir baušļi visādi, bet tas nenozīmē ka visi viņus ievēro šie ir vairāk tā kā ieteikums

Veltīts: Gravedigger
27 6 95 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 95

0/2000
luudzu laipnais cilvēk nosauc kuru no taviem super baušļiem esmu pārkāpis?! :D ka aizskar mani saucot par nepieklājīgu cilvēku ;(
2 1 atbildēt
kasi, vnk džekiņš atstāsta to ko dzirdējis pa tv, vai arī tiešam, kāds vnk pagējis garām ar grāmatu par psiholoģiju
2 1 atbildēt
2.tā domaji tikai TU 6. viņš ir savādāks, jo nav tu .. nu principā šinī bauslī ir nepilnība :D 10. tavs kompromis bija spaiņa pieraudāšana? HA .. tava domāšana mani pārsteidz. Mūsdienās tas vairāk nevienam nepalīdz, un ja viņš to gribētu, tad darītu. Neuztraucies par spaini labi? :D:D 13. Jā, jo to dari TU :D 14. nesāksim strīdēties kā mazi bērni, atzisti un miers. Man personīgi un vēl kādiem pāris cilvēkiem arī liekas, ka tava frāze "ej pieraudi spaini !!! kaads skolaa pusdiensnaudu atnjeemA? :D" 15. bet tu tik un tā nesaproti!!! 16. nē, bbet tev tā sanāca un tu to loti labi apzinies. Netēlo stulbeni, jo ļoti labi zinu, ka tāds nēesi. Vismaz neizklausies. Tu pats izprovacēji .. nevajag čīkstēt. P.S. nē mēs nēesam ..vnk jāpadomā ir arī par citiem cilvekiem nevis par savu pustukšo pauri.
1 0 atbildēt
Nu re, zupaspleve jau apvainojās. Kāpēc tu vienkārši negribi pieņemt, ka man ir vara un es kontrolēju tevi, tavu dzīvi, to kā tu domā? Tas taču ir labi, es visu izdaru tavā vietā... tev nekas nav jādara. ;) P.S. Pieturoties pie tēmas - pieklājība parasti ir vistīrākā manipulācija ar cilvēkiem... tas tā, ja vēl nezinājāt. Tā kā nepieklājīgs cilvēks patiesībā var izrādīties vēl pieklājīgāks nekā tāds, kurš ir ļoti pieklājīgs. Protams, pastāv arī naivums - cerība, ka esot pieklājīgs, tu radi par sevi labu priekštatu un visi tevi cienīs... tā nebūt nav. *** Un vara pieder arī tiem kam ir spēks uin nav pārāk gudri jo viņiem vienkārši nav prātinā lai varētu ar viņiem manikulēt un tad tam gudrītim trūkst pārs zobu.. *** Oj kā tu kļūdies. :)
2 1 atbildēt
down - tev vispar nav rakstu gribetu redzēt kadu tu uztaisi - "Kā es kluci noliku" vai "Pirmo reizi pats eju uz veikalu" un stāsti savus piedzīvojumus kā redzēji pirmo reizi kasesaparātu :D
1 0 atbildēt
Smaidu līdz ausīm... x)
1 0 atbildēt
es nesaku, ka komentārs ir tizls, es vnk esmu par slinku, lai noņemtos ar lietām, kas mani interesē tikkai mazliet vairak par cūkas ausu tīrīšanu .. un nesaskatu jēgu lasīt vienu un to pašu pateiktu savādākos teikumos, kas viss ir uzrakstīts bezmērķīgi gari, tikai tāpēc, lai izklausītos "krutāk". un man nemaz nav vēlmes viņam oponēt, jo nesaskatu nekādu sakarību ar rakstu, bet ar kkādu tizlu manipulāciju, kas ir pieklajības pamatā or smth like that
1 0 atbildēt
vaina nav lasitprasmē, vaina ir slinkuma ņemties ar kko tik nenozīmīgu un tiešām neizprotamu mūsu smadzenēm un tas nenozīmē, ka esam stulbi, bet gan to, ka tu tēlo Pārgudro Anonīmo.
1 0 atbildēt
Ak dievs jus varāt visu kautkā īsāk? Lai būtu jēga komentāram citādi to vispār neviens neizlasa :D
1 0 atbildēt
Nolāpīts es zināju ka kautkas tyāds būs komentos :D
1 0 atbildēt
Es arī Anonīmais kkā vēl nejūtu tavu kontroli :D:D Ja vien tu man tagad neliec rakstīt šī teikuma pēdējo burtu un punktu. Jā .. šķiet tu mani kontrolē padevīgais kungs .. mana gaišība nesamākslotā.. tātad tu gribi teikt, ka es izturoties ar cieņu pret citiem, ar viņiem manipulēju? Un tu viņus nodiršot nē. Labi, pieņemsim, ka pieklājība ir manipulācija, un ja mēs manipulējam viens ar otru, lai visi būtu apmierināti, tad es tur nesaskatu neko sliktu un nosodāmu. Manipulē tad ar mani cik tev uziet .. man vienalga, galvenais, ka man tas neliekas stulbi un nevajadzīgi o.k? :D
1 0 atbildēt
renāms ja es zinu tas man arī nepatīk... TheOne naksies katram ierubīt mozgā šos noteikumus :D Amazone jep pilnīgi pareizi :D
1 0 atbildēt
Bļed nahuj, man pohuj - piedo nevareeju notureeties to neuzrakstot, lai cik tas stuulbi izklausiitos, bet tie baušļi nu nedaudz pārspīlēti, tad jau labaak noraadi linku uz kaadu 'džentelmeņa pareizas uzvedibas saiti, cilvēki tā pat peec 2 dienaam sho aizmirsiis. Peace bļeģ. emotion
1 0 atbildēt
mēs ņirgājamies, jo tu centies iegalvot, ka spēja ar mums manipulēt. Es domāju,ka ta ir cieņa pret skolotāju, kas rada pieklājību. Protams, ka Juritim ir bail no skolotājas, tātad, viņš viņu ciena un izturas pieklājībi, pat ja to negrib. Nesaskatu tur neko sliktu, tu saskati?
1 0 atbildēt
Īsāk sakot-neizturēsimies pret citiem tā kā negribētu,lai izturas pret mums! p.s.ir cilvēki kam kašķēšanās ir neatņemama dzīves sastāvdaļa.Ko padarīs? p.s.s.Bet ja mēs būtu visi vienādi,tad jau būtu garlaicīgi! p.s.s.s.Un pieklājības normas jau manuprāt sākas ģimenē.
1 0 atbildēt
Atvaino, meitenīt, bet es tev nejautāju - kā jūs par mani ņirgājāties... es jautāju - kāpēc? Joprojām gaidu izsmeļošu atbildi. ;) Tā nav dirsā līšana... un es nerunāju par dirsā līdēju, Jānīti. Es runāju par kompetento Jurīti, kuram nav jālien dirsā, lai iegūtu labu atzīmi, bet viņš apzinās, ja būs nepieklājīgs - ļaunā skolotāja viņam par attieksmi samazinās atzīmi... so, kur tu redzi dirsā līšanu? Es vienīgi redzu manipulāciju... turklāt, ja šo situāciju izvērtētu psihologs, viņš teiktu, ka patiesībā skolotāja manipulē ar Jurīti, jo Jurītis ir spiests būt pieklājīgs, bet filozofs teiks pretējo, jo vienmēr ir izvēle, un Jurītim reiz karā pabijušais opis sacīja - lai uzvarētu, liec pretiniekam domāt, ka viņš kontrolē situāciju. Karu var uzvarēt tā, ka pretinieks pat nepamana, ka ir zaudējis. :) Jā, down ir taisnība - Kasis ir idiots... nē - naturāls retards, un šie baušļi ir viņa retardiskās izpausmes... tādēļ nemaz necentos viņu īpaši izprovecēt uz diskusiju. Piemēram, 3. 'bauslis' jau pārkāpj pamata ētikas normas un vienkārši - makes no sense, jo var saprast, ka urla nedrīks apvainot sev līdzīgos, tātad citus urlas, līdz ar to pārējos var? Un sanāk, ka apvainojot citus viņš tēlo 'labo', tas nozīmē, ka apvainojot citus viņš ir labs, bet neapvainojot slikts? Līdz ar to - apvainot = labi? Pēc autora domām var secināt, ka urlai ir jabūt nepieklājīgai, lai viņš varētu sevi saukt par labu un sajusties kā labs cilvēks? Kā jau teicu - just makes no sense. Vēl šis 'bauslis' konfliktē ar 2. 'bausli', jo arī urlai ir jūtas, un viņš var apvainoties, ja viņus nosauc par līdzvērtīgu mūdzim. Pieklajība pazūd līdz ar 3. 'bausli', tā kā tālāk nav jēgas analizēt šīs retardiskās autora izpausmes... vienkārši ir sajūta, ka viņš pats nesaprot, ko vispār raksta. :)
1 0 atbildēt
down viņš neko tev neuzspieda, tu pats sāki lekties, sakot --> tavi baušļi mani aizskar utt. atslābsti, jo manuprāt, ja cilvēkam nepamatoti piesienas tad viņa pieklājība uzskrājas vietā starp nabu un ceļiem. Saprotu tavu argumentu pamatotību, bet neizliecies, ka esi totāls daunis, jo zinu, ka nēesi. Ja negribi neievēro, tev neviens to neliedz .. šis ir ieteikums cilvēkiem, kuriem tas interesē un varbūt liek aizdomāties tādiem kā tev, pasaules cīnītājiem un Lielajiem Varenajiem Visuma Valdniekiem.
1 0 atbildēt
1.esmu meitene 2. mēs nedomājam, ka tu tiesām spētu ar mums manipulēt, un nedomājam, ka tu pats tā domā 3 mēs ņirgājamies par taviem tekstiem tā, itkā tu spētu ar mums manipulēt tā ir dirsā līšana, ja Jānīts neciena skolotāju, bet grib dabūt labu atzīmi viņš viņai ielien dirsā un dabu, ko viņam vajag.
1 0 atbildēt

zupaspleve, es nesaku, ka man te kaut kas nepatīk! Man ļoti patīk noraudzīties lohu salidojumos, sava estētika tajā ir. A mīnusiņi man likās, ka kāreiz domāti daunīšiem, kuri nespēj argumentēti diskutēt, tad nu vismaz savu *ciju var izlikt tāda veidā. Bet nu tev par prieku tikko saliku tev plusiņus. Lai daunīšiem tiek daunīšu prieks!

2 1 atbildēt

Kasis007, nu redz kā, rakstā tu tādus tolerances graudus sabārstijis, bet te izrādās, ka pats gan lamājas, gan apvaino citus, gan cenšas savu viedokli citiem uzspiest, gan arī ignorē savu 11. bausli un prasa no citiem to, ko neprasa no sevis! Katrs tā domā, ka ir jauks un kļūst nejauks tikai tad, kad kāds sāk besīt ārā...

2 1 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »