local-stats-pixel fb-conv-api

Pieklājība!95

27 6
Pieklājība ir lieta, kura mūsdienās ar katru dienu, ar katru stundu un minūti iet zudumā un pazūd pamazām.
Tāpēc gribēju sastādīt 'tadu kā nelielu pieklājības Likumu grāmatu. Protams te nebūs nekādā grāmata, bet teiksim tā pārs pieklājības baušļi, kuri būtu jaievēro, lai citiem nemaitātu dzīvi.


Šie baušli domāti gan kā Virtuālajai videi gan reālajai:
1.daļa

13 Baušļi:

1 - Komentos kāda raksta Ja nav nopietna iemesla nelamaties ar nekadiem B**c vai N***j vai vēl kādu tāda veida vārdu kuru es pat te nevaru izteikt.
2 - Pirms kautko raksti vai izsaki pārdomā labi vai tas nesāpinās pārāk to, kam tas ir domāts, jo daži jau ātri visu aizmirst un ignorē, bet dažiem tomēr viss paliek pie sirds.
3 - Ja esi reālajā dzīvē Urla vai vēl kautkāds mūdzis tad nebrauc augumā un neapvaino sev līdzīgos izlikdamies par labāku nekā patiesībā ir. (Vienkārši pierāda savu stulbumu)
4 - Pēc katra 2. vai 3. izteiktā vārda neizteikt kādu vārdu, kas nav pieņemamas leksikas. piem:
Es vakar tur gāju un B**c man tad ta h***va palika n**uj tad gaju uz D**su pec polšika un tad tads pi**is man priekšā gadījās.
5 - Ja ar tevi runā kāda persona un pienāk cita persona un ar grib sākt ar tevi runāt un tev vairāk simpatizē sākumā pabeidz iepriekšējo nevis ķeries pie tā kas tev labāk patīk.
6 - Cilvēki, kas ir savādāki nekā tu nav sliktāki.
7 - Meitenēm izteikt komplimentus ir pavisam skaidrs manupra't.
8 - Neuzskatīt meiteni/zenu kā privātīpašumu, jo katram ir sava dzīve un sava izvēle protams ja tas/ tā ir tavs/tavs puisis/meitene tu vari kautkā pameginat pakontrolēt, bet nedrīksti aizliekt darīt tādas lietas kā nedrīksti atrasties citu džeku vai meiteņu kompānijā.
9 - Ja kādu apvaino. Nedari to paslepus citiem sakot visādas baumas un savus apvainojumus esi vīrs/sieviete un saki tieši acīs tam pret ko ir vērsti apvainojumi.
10 - Iemācies iet uz Kompromisiem. Nekad neuzspied tikai savu ideju pat neuzklausot citu idejas. Viniem varbūt viņas ir trakas, bet tās trakās idejas ir nemazz cik sliktas.
11 - Ja gribi, lai kādi izpildītu savus solījumus tad sākumā apdomā vai pats pildi visu ko soli. (Besī ārā kad cilvēki brauc citiem virsu nezin kāpēc kautgan paši nedara noteikto lietu kautkā savādāk vai labāk)
12 - Neuzskati citus par neko tikai tāpēc, ka viņiem nav naudas vai nav cik sakopti kā tu.
13 - Kad citi kādu apsmej un dara to bez jēgas neesi viens no viņiem tu sākumā padomā kā tu justos un kā tajā brīdī jūtās tas cilvēks par kuru visu ņirgājās vai aprunā.

Būs vēl citi baušļi un atgādinu tas ir kā ar ticību. Baznīca jau arī ir baušļi visādi, bet tas nenozīmē ka visi viņus ievēro šie ir vairāk tā kā ieteikums

Veltīts: Gravedigger
27 6 95 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 95

0/2000
down komentārs 2009-03-27 17:56:12 prieks dzirdēt arī sakarīgas lietas no tavas puses
2 0 atbildēt
Kasis007 - smalki un tavuprāt piesiet cilvēkam vārdus, ar kuriem apzīmē darbarīkus vai attiecīgas garīgas atpalicības stadijas nav lamāšanas ? Plus vēl rakstā izmanto foto ar rupju žestu - ja gribam spokus pataisīt par solīdu omīšu apspriešanos vietu tad pirmām kārtām sāc ar sevi! Miers
2 0 atbildēt

ranāms, to, ka tu esi vienīgais cirvis, kurš savu tekstu idiotismu kompensē ar trekniem burtiem, esmu pamanījis. Var jau būt, ka pats bērnībā esi dauzīts un tagad savu nelaimi gribi citiem novēlēt, bet tomēr pacenties saprast, ka veselam saprātam vardarbība pret neaizsargātajiem nav pieņemama. Tas, ka gadās tādi debīli vecāki kā renāms, kuri nespēj kvalitatīvi audzināt bērnus ar humānām metodēm, nav attaisnojums vardarbībai.Tieši tāpēc sabiedrībā tādus cilvēkus parasti izolē - slimos - psihenē, atsaldētos - cietumā.

2 0 atbildēt
Nu .. tīri teorētiski es pati vēl esmu pieksaitāma pie kategorijas bērns .. es domāju, ka bērnam ir atļauts pietiekami, bet katra vecāka un ģimeņu audzināšana ir savādāka .. Un es tiesam pāris bērnus, kas izturas ar necieņu pret citiem cilvēkiem, pati paņemtu un nopērtu, jo dažkārt tas iet pāri visam.
2 0 atbildēt
Anonīmais2 .. es tev piekrītu ..Vienīgi tiešām nav saprotami dažkārt tie iemesli par ko tiek sists bērns .. Ja večakam ir bijusi slikta diena un meita nav nomazgājusi traukus? Ja tēvs alkoholiķis sit savus bērnus?
2 0 atbildēt
Īstenībā ļoti normāls raksts, ko katram derētu izlasīt un bišķiņ par to aizdomāties. :)
2 0 atbildēt
Piekrītu pieklājība ir laba lieta tas atmaksaajas, !!
2 0 atbildēt
Nu tā, kārtējais raksts pārvēršas par čata istabu...
2 0 atbildēt
down Es cenšos būt jauks bet tu jau sāc reāli besīt laukā... Urla tas ir nepieņemams izteiciens pēc idejas kautgan reāli tas nav lamu vārds. Ludzu pieveries ja nevari neko norm uzrakstīt. Ak šausmas tādi dauņi kā tu visvairāk tracina, kas piekasās un piekasās kur nevajadzētu itīpaši pie tādām lietām, kaut gan es biju to gaidījis ka kādu lomziku izaicinās šada veida raksts. Un blac cik reizes var teikt tak...Man ar gramatiku datorrakstā ir tā kā ir tur es ssev neko nepadarīšu...
2 0 atbildēt
Jeziņās man slikti sametās man baigais slinkums lasīt tādus garu komentus :D :D: D:
2 0 atbildēt
down - ir grūti atbildēt uz tavu jautājumu.. 1 - Dzīve iemāca tu tak saproti kad uz tevis reali brauc virsu un kad sak jau aizskart tavu godu un cieņu jeb galīgi sāk nodirst tad tu vari iet un sadot. 2 - Ka mani baušli var kādu sāpināt? 3 - Pirmkārt es tur neko nepierādu. Otkārt es viņus nenosaucu par Idiotiem es teicu ka tā jūs parādat savu stulbumu kas ir pilnīgi reāli bet tu tādas vienkāršas lietas laikam nesaproti. 4 - Ak šausmas ja saka visādus lamu vārdus tas nav pieņemami tā tu tikai para'di savu kultūru un uz ko esi spējīgs tas tak b';utu skaidrs 5 - Nē izlasi vēlreiz bausli tas ko tu pateici ir mazliet savādāk.. 6 - Ak dievs tu mkas esi pilnigs......Tu no dzives laikam neko nesaproti es domaju fiziski vai psihiski savadaks cilveks ar savadaku domašanu un izturēšanos, bet zini tas ka tie divaini pienemsim lamasies vini bus sli9kti. 7 - Nejau visam tev tagad jasaka komplimenti. Un tas manuprāt ir skaidrs tādam meitenēm vienkārši neko nesaki neko. 9 - Izlasi vēlreiz abus baušlus un pardomā ko tu patewici. 10 - Ja es butu teicis jus idiotu bars tagad bez iznemumiem ieverojiet sito tad ta butu uzspiesana, bet es tak tikai iesaku izlasi es ta pat pierakstiju... Diršā līšana tā ir izdzīvošanas metode, bet kādā sakarā tu par to runā? zupaspleve da tas anonīmais iespārda :D :D :D
2 0 atbildēt
Mēs tā nedomājam .. mēs par tevi ņirgājamies :D:D Un jā, tas nav peiklājīgi, bet tu pats izprovacēji. Un pasaki man, kas tur slikts, ka Jānīts dabū no skolotājas ko viņam vajag un skolotāja no Jānīša saņem to attieksmi, ko viņai vajag?
2 0 atbildēt
taak pa baušļiem ko es pārkāpu!!- 2. vai piedo bērniņ, es domāju, ka Tu spēj visu ātri aizmirst! 6.kāpēc lai viņš būtu savādāks? viņam takš arī ir 1 galva 2 rokas,2 kājas ( es vismaz ceru ) :D 10.nu es jau eju uz kompromisu- ieteicu vēlvienu domu, palīdzēt gribēju! 13.es neredzēju ,ka kāds par viņu njirgātos! 14. es neņirgājos 15. tas pats kas 6. 16. es viņam tikai ieteicu iet pieraudāt spaini!? un uzprasīju kāpēc tāds nomākts bērns? es neapsmēju! lūk ! un pats pārkāpi savus baušļus (2.) nosaucot mani par nepieklājīgu :D p.s jūs abi gadījumā neesat kautkādi mazi raudulīgi * bērniņi? tas tāds tikai jautājums! ;)
2 0 atbildēt
ej pieraudi spaini !!! kaads skolaa pusdiensnaudu atnjeemA? :D
3 1 atbildēt
ak es,pieklājīgā.
2 0 atbildēt
anonimais - ne nu ja sabiedribas vari dirsties pie sevis un es jau ar labprat teiktu visu ko domaju bet es parasti ja nav ko labu teikt tad nesaku neko jo kada jega...Un man pasam lielaks preiks tomer ir kad cilveka redzu vai vismaz dzirdu ka vinam ir prieks vai palika labak no ta ka es pateicu kautko labu m,ani kautka tracina ka cilvekiem paliek sliktak no mana sacita...
3 1 atbildēt
Parasti pēc maniem komentāriem cilvēki apvainojas... esmu jau vairāku galeriju likvidēšanas iemesls. :D Sorrī, bet man patīk teikt to, ko domāju un tā kā ir, nevis visu kkā izpušķot, īpaši, ja esmu anonīms. Sabiedrībā ir cita diršana... es arī saku to, ko domāju, bet tikai pie sevis klusībā... zin' kā - reputācija jasaglabā... ienaidnieks ir jāpadara akls. ;D
4 2 atbildēt
millers nu es nevienu pagaidam neapvainoju tieši bet domaju tie istie launumi zina pasi.. Gravedigger tas teisa kautgan ja visi ieverotu tad neviens neko citu nezinatu un izlektu un izceltos norm veidos kas nevienu neaizkaitinatu mums tagad varbut tas skiet neiespejami bet ja vis dzivotu pec tadiem noteikumiem cilveks gan jau izdomatu kadu veidu..
3 1 atbildēt
Pieklājība ir tas, kam es biežu vnk uzlieku mīksto.
4 2 atbildēt
es nesaku, ka komentārs ir tizls, es vnk esmu par slinku, lai noņemtos ar lietām, kas mani interesē tikkai mazliet vairak par cūkas ausu tīrīšanu .. un nesaskatu jēgu lasīt vienu un to pašu pateiktu savādākos teikumos, kas viss ir uzrakstīts bezmērķīgi gari, tikai tāpēc, lai izklausītos "krutāk". un man nemaz nav vēlmes viņam oponēt, jo nesaskatu nekādu sakarību ar rakstu, bet ar kkādu tizlu manipulāciju, kas ir pieklajības pamatā or smth like that
1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »