local-stats-pixel fb-conv-api

Varšavas sacelšanās iekrāsotās fotogrāfijās10

200 0

Mēs ticam tam, ko mēs redzam. Neesmu pārliecināts, kā tieši tas maina mūsu uztveri, bet šķiet, ka krāsainās fotogrāfijas katrā ziņā ir interesantāk aplūkot nekā melnbaltās. Tāpēc dažādi entuziasti veic veco melnbalto fotogrāfiju iekrāsošanu.

Šīs fotogrāfijas ir iekrāsojis Mikolajs Kaczmareks, kuru vēsture agrāk nav nemaz interesējusi. Pirmā fotogrāfija, ko viņš iekrāsoja bija zemāk redzamā meitenīte pie kapa. Kā viņš izteicās, tad tas esot bijis šoks, jo tajā mirklī viņš esot apzinājies pagātni. Tā varētu likties kā skaista meitenīte, bet viņa cīnījās karā un mira.

« 1  2  3 »
200 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Tikai par šo sacelšanos poļi dārgi samaksāja,Staļins *uzmeta* un fīrers deva pavēli Varšavu noslaucīt no zemes virsas. Principā visvairāk cieta civiliedzīvotāji.

6 1 atbildēt

Spēcīgs raksts. Paldies, bija interesanti.  emotion 

5 0 atbildēt

Staļins deva pavēli neiejaukties, jo viņam nevajadzēja Poļu nacionālistus.. - sanāca ka friči izpildija staļina velmes- likvidēt poļu nacionālistus.. 

Virspusēji izskatās ka pie vainas ir vācieši, bet patiesībā krievi mierīgi varēja ieņemt varšavu- faktiski bez zaudējumiem- bet tas bija pretrunā ar poļu nacionālistu likvidēšanas plānu .. 

3 0 atbildēt

Nevis Vistula, bet Visla. Bet citādi viss pareizi. Labas bildes.

1 0 atbildēt

🌹

0 0 atbildēt