local-stats-pixel fb-conv-api

Vai šī ir glezna, kas pareģoja Hitleru?4

340 0

1889. g. vācu mākslinieks Francis fon Štuks radīja gleznu diez gan drūmos toņos. "Die Wilde Jagd" (Savvaļas medības) attēlo vācu dieva Votana vadītu mirušo procesiju. Tajā pašā gadā piedzima Hitlers un daudzi uzskata, ka tā pareģo nākotni. Nevar nesaskatīt līdzību ar Hitleru, vai ne?

340 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Interesanti! Nekad par šādu gelznu nebiju dzirdējis. Pat iedomāties nevarēju, ka, iespējami, Hitleru tik stipri varētu ietekmēt kāda glezna. Bet patiešām izskatās līdzīgi  emotion 

9 0 atbildēt

Wild Hunt. Latviešu analoģija ir Kāvi. Realitātē? Ziemeļblāzma. Un izskaidrojums ir samērā vienkāršs, Ziemeļblāzma platuma grādos tālāk uz dienvidiem par Latviju/Igauniju ir redzama ļoti reti.  Pēc tā ko es līdz šim esmu lasījis izskatās ka vulkānika aktivitāte sakrīt ar ļioti aktīvām un spilgtām ziemļblāzmām. Tātad, kā vulkāni rada iemeslu kāpēc spilgtas ziemļblāzmas uzkatīja par biedējošiem skatiem? Vulkāniskās aktivitātes rezultātā krītas vidējās gada temperatūras, ziemas ir aukstākas, vasaras īsākas.  Latvijā no kāviem visvairāk minēts tieši sarkanais jātnieks, Karš. Un loģiski, kad vasaras ir īsas raža ir mazāka un lielāka iespēja ka kāda cilts dosies sirot, laupīt.  Bads un Sērga ir vēl divi, abi simbolizē savus aspektus kuri aukstās ziemās un sliktas ražas gados ir biežāk satopami. Wotan ir tas pats Woden, Odins. Bet tas nav vienīgais Kāvu vadonis, dažādās valsīs bija analoģijas, karaļi, bībeles tēli un tamlīdzīgi.

4 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Interesanti  emotion  emotion 

3 5 atbildēt