local-stats-pixel fb-conv-api

Raganu sārtu gaismā...15

300 0

Tā saka, ka gaismā labāk redzams. Varbūt tāpēc daudzi meklē taisnību nevis tur, kur tā ir, bet tur, kur gaišāks. Es arī nolēmu pameklēt tur, kur gaišāks – gaismā, ko met ugunskuri, kuros dega reiz raganas.

300 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Vēl iemesli, kāpēc zāļu sievas dedzināja sārtos:

1) viņas prata aborta mākslu - nogalināt augi ir grēks, pie tam vajag taču darba rokas, kamēr šīs tikai to skaitu samazina;

2) baznīcai nebija zināšanu par medicīnu, zālītēm, tā visu, ko nespēja izskaidrot, uzskatīja par burvestību;

3) baznīca slimības uzskatīja par Dieva sodu, un, ja ir lemts mirt, jāmirst, bet pretoties nāvei ir atkal kārtējais grēks.

Dažkārt baznīckungi sārtos cepināja tās sievietes, kas viņiem pašiem iekārojušās, bet, tā kā pastāvēja celibāts (nepateikšu, no kura gada to ieviesa), tad šamie rīkojās pēc principa ''nav man, nebūs arī citam''.

Pēc idejas kristietība ir it kā mierīga reliģija, par spīti Kristus nāvei, tie, kas ir riebekļi, tāpat netiks debesīs. Bet cilvēks jau prot kādas cēlās idejas par mīlestību un svēto sagandēt, izmantot tam, lai tikai iegūtu varu.

Raksts tiešām interesants, likšu plusu. emotion

9 0 atbildēt

Ļoti aizraujošs un labs raksts, manuprāt. Cik vien plusu man ir- visi tev emotion

5 0 atbildēt

Neķer kreņķi, kur tā nava! emotion Analfabēts ir subjekts, kurš domu neprot izteikt i ar visām garum un mīkstinājumzīmēm.

Man patīk Tavs viedoklis!

5 0 atbildēt

Ar ko ,lai sāk? emotion

 "Nākošo lapu var nešķirt, tur ir tikai titulbilde"- prieks ,ka pabrīdināji, par to vien jau plus. emotion

Var redzēt ,ka esi piemeklējis labas bildes, super. Man ļoti patīk kartes, un nu šī karte ir debišķīga, vienkārši izcila karte.  emotion

Tagad par pašu rakstu.

Kā jau tekstā minēji- baznīca, tas ir biznes. 100% taisnība, manuprāt tik efektīgi pat nestrādā itāļu mafijā, kā to dara baznica.  emotion

Pagānu tautās sievietes parasti nodarbojās ar ārstēšanu un tapēc tiek asociētas ar maģiju un tas ir tikai loģiski,ka baznīca to uzskatija par velna rokas darbu, kaut kā tak bija cilvēkiem jāparāda ļaunums viņu vidu. 

Arābu un jūdu ciltis izsenis ir klejotāji un klejotāju ciltīs galvenie ir vīrieši,kuri prot kaot, medīt aizsargāt savu ganāmpulku, sievietes atliekot otrajā plāna pūlkā,to visu pārņēma romieši(romieši prata pārņemt visādas lietas), karos sievietēm nebija vietas. 

Tajos laikos kari notika praktiski visu laiku, vīrieši prom, sievietes tad audzināja bērnus pēs savas idejas, protams tas baznīcai nepatika, jo tad grūtāk šos zombēt un,kā jau minēji lieliska ideja- sievietes nomelnošana un raganu medības.

Raksts lielisks. Spriežot pēc mana komentāra esi pelnijis vismaz 10 plusus emotion

emotion  

5 1 atbildēt
Ar kristietību baigi iebiedē, proti, ja neklausīsi mūsu likumiem, nonāksi uz mūžu ellē. Tā var pat ļoti pakļaut.
2 0 atbildēt

Rainis uzskatīja, ka latviešu civilizācijas sākotne rodama apmēram 4000 gadu pirms Kristus dzimšanas: ”Mēs esam tātad visvecākā, visaristokrātiskākā cilts Eiropā. Arī dzīvojuši Baltijā mēs esam no visiem visilgāk: 6000 gadus, ko pierāda vācietis Becenbergers, slavenais valodnieks Karalaučos.” Iepazīstoties ar latvieša F.Zālīša un lietuvietes Dr.M. Gimbutienes vēstures pētījumiem, kuru pamatā ir arheoloģiskie atklājumi, mēs būtībā varam piekrist Raiņa atziņai.

1 0 atbildēt

Baba iga ,par prezidenti emotion

0 0 atbildēt

"Senie grieķi esot no baltiem demokrātiju mācījušies" avots?

Par rakstu pluss, bet vēlētos dzirdēt ticamu avotu emotion

0 0 atbildēt